Ραντεβού και την Παρασκευή

στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

“… Το ΣΙΥΝΠ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ καλεί όλα τα σωματεία του νομού, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, όλους τους εργαζόμενους, να μην αποδεχτούν τη νοθεία…”

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

«3/10/2018 – Συνέδριο Ε.Κ. Κατερίνης – Οι νόθοι που έγιναν …λαγοί!»

        Ούτε χθες Τετάρτη 3/10/18 δεν μπόρεσαν οι  εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης να διοργανώσουν το νόθο συνέδριό τους, κάτω από την αγωνιστική  και μαζική παρέμβαση  των  ταξικών δυνάμεων και των εργαζομένων από πολλά σωματεία.

         Δεν εμφανίστηκαν στην ώρα που έχουν ανακοινώσει, κρυβόντουσαν σαν λαγοί και τελικά η πρόεδρος με 2-3 νόθους αντιπροσώπους ήπιε έναν καφέ έξω από το Ε.Κ Κατερίνης.

        Τις ίδιες ώρες το σωματείο μας είχε σύσκεψη για την απόλυση μια συναδέλφισσας και συζήτησε για την πρόταση οργάνωσης απεργίας στις 8/11 που έχει αποφασιστεί από διαφορές Ομοσπονδίες, Ε.Κ και σωματεία σε όλη την Ελλάδα.

Η απερχόμενη  διοίκηση του Εργατικού Κέντρου  Κατερίνης (ΠΑΣΚΕ), της οποίας η θητεία με βάση το καταστατικό  του Ε.Κ.  έληξε χθες  3/10/18 μεθοδεύει διάφορα νομικά τερτίπια για να μείνει στις  καρέκλες. Καθοδηγούμενοι από την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΣΕ, ψάχνουν να βρουν τρόπους για να κάνουν στο σκοτάδι το νόθο συνέδριο, παρά το γεγονός οτι πλέον δεν έχουν ούτε το καταστατικό ούτε το ηθικό δικαίωμα, αφού η νοθεία  που έχουν διαπράξει έχει  ξεπεράσει  κάθε προηγούμενο.

Το ταξικό κίνημα ξεκαθαρίζει προς όλες τις πλευρές ότι:

       Δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή  καμία διοίκηση που θα εκλεγεί νύχτα παραβιάζοντας για άλλη μια φορά το καταστατικό.

          Σήμερα υπάρχει  μόνο  μια λύση.

         Να διοριστεί  προσωρινή διοίκηση  στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, από τους   γνήσιους  αντιπροσώπους, από  υπαρκτά σωματεία, από τους αντιπροσώπους  του ΣΙΥΝΠ’’Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ‘’,  χωρίς να συμμετέχει κανένα μέλος της απερχόμενης  διοίκησης, η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για τη νοθεία που έχει διαπράξει κατ’ επανάληψη .

      Η προσωρινή διοίκηση να προχωρήσει σε έλεγχο των πρακτικών αρχαιρεσιών των σωματείων αποκλείοντας τις νοθείες.

         Να οργανώσει ένα νέο συνέδριο των εργατών, ένα  συνέδριο δημοκρατικό,  με ανοιχτές διαδικασίες στην εργατική τάξη και την κοινωνία, που θα συζητήσει το πως θα οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων.

         Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ καλεί  τον οποιοδήποτε δικηγόρο  που θα διοριστεί να μην αναλάβει την ευθύνη της συμμετοχής σε μια τέτοια νόθα διαδικασία. Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων έτσι ώστε να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα της νοθείας. Να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της μη τήρησης των καταστατικών διαδικασιών όπως έγινε  από τη δικηγόρο-δικαστική αντιπρόσωπο Λεμονιά Μαυρίδου τη 1η Οκτώβρη, όπου μπροστά στα μάτια της  ξεδιπλωνόταν η νόθα διαδικασία  του συνεδρίου. Για παράδειγμα είχε μπροστά της έτοιμα τυπωμένα τα ψηφοδέλτια της Εφορευτικής Επιτροπής, ενώ δεν είχε εκλεγεί ποτέ και,  ήθελε να ξεκίνησε τη διαδικασία του συνεδρίου, κλπ…

         Ακόμη καλούμε όλους τους νόμιμα εκλεγμένους  αντιπροσώπους να μην αποδεχτούν  ένα συνέδριο της παρέας, της συναλλαγής, με την παρέμβαση της εργοδοσίας, οδηγώντας το ξανά στην αγκαλιά της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, απαξιώνοντας το συνδικαλιστικό κίνημα στα μάτια της εργατικής τάξης.

         Το ΣΙΥΝΠ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ καλεί όλα τα σωματεία του νομού, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, όλους τους εργαζόμενους, να μην αποδεχτούν τη νοθεία. Να μην αποδεχτούν τα όποια νομικίστικα  τερτίπια που ετοιμάζουν και, να απαιτήσουμε ένα συνέδριο ανοιχτό στους εργαζόμενους χωρίς σωματεία και αντιπροσώπους φαντάσματα.

Καλούμε εκ νέου σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το ΕΚ Κατερίνης την Παρασκευή στις 5μμ.

   Παλεύουμε για ένα εργατικό κέντρο το οποίο θα είναι το σπίτι των εργατών, εμπνευστής και οργανωτής των αγώνων  των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά τους. Δικαιώματα όπως η σταθερή και μόνιμη δουλειά, η κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, των ατομικών συμβάσεων, η επαναφορά της ΕΓΣΣΕ με 751 κατώτερο μισθό, η επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, η κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα που έφτιαξαν  και συνεχίζουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. 

         Άμεσα οργανώνουμε την δράση μας για να συζητηθεί σε όλους χώρους δουλειάς η οργάνωση της απεργίας στις 8 Νοέμβρη.  

  Επαγρύπνηση και ετοιμότητα!

04/10/2018