Βαθαίνει το ρήγμα ΓΝΚ-ΙΜΚΚΠ

με μήνυση και αγωγή του σεβασμιοτάτου

όχι για την “απαγόρευση”, αλλά για τις δηλώσεις

Μήνυση και αγωγή κατά του διοικητή και του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κατέθεσε πρόσφατα, μετά τα …μεθεόρτια της Παναγίας στην Μονή Πέτρας Ολύμπου, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κος Γεώργιος, για τα όσα η διοίκηση του ΓΝΚ ισχυρίστηκε δημόσια, απαντώντας στον δέσποτα για τα περί απαγόρευσης εισόδου στη Μονή.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στην ΕτΟ ο διοικητής του ΓΝΚ, Ανέστης Μυστρίδης, η διένεξη που άρχισε στις 16 Αυγούστου 2018, βαθαίνει και “επισημοποιείται” με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αλλά δεν αφορά την “απαγόρευση” εισόδου στη Μονή και το καθολικό της, όπως τα περιέγραψε τότε ο ίδιος, αλλά τα όσα δήλωσε τότε η διοίκηση του νοσοκομείου και το διοικητής του (συκοφαντική δυσφήμιση). Σε μίνι-συνέντευξή του στην ΕτΟ, ο Ανέστης Μυστρίδης υπενθυμίζει ότι οι σχέσεις μητρόπολης και νοσοκομείου δοκιμάστηκαν και στο παρελθόν με αφορμή τα της Μονής Πέτρας, αλλά τώρα πια η διένεξη αποκτά νέες, μεγαλύτερες διαστάσεις, μετά την έλευση του κου Γεωργίου στην Πιερία. Ο κος Μυστρίδης κάνει έναν μικρό απολογισμό των όσων έχουν συμβεί από τον Ιούλιο ως σήμερα, επισημαίνοντας ότι η επικοινωνία μεταξύ θεσμών επιβάλλουν άλλες πρακτικές και κάνει λόγο για δικομανία του μητροπολίτης μας.

Η δε εικόνα της Παναγίας που βρισκόταν στο καθολικό της Μονής και τώρα κατέχει η μητρόπολη, δόθηκε -με απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου- για να μεταφερθεί για προσκύνημα στο Βόλο και δεν επέστρεψε ποτέ. Ο Αν. Μυστρίδης εκτιμά ότι η επιλογή του μητροπολίτη να στραφεί δικαστικά κατά της διοίκησης του ΓΝΚ είναι πρωτόγνωρη και αποσκοπεί στο “να δημιουργήσει κλίμα” για να επιδιωχθεί στο μέλλον η διεκδίκηση της έκτασης της Μονής που απαλλοτριώθηκε το 1929.