Υποβλήθηκε πρόταση 600.000 € στο LEADER

Αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα δρόμων εντός οικισμών της Δ.Ε. Δίου

δελτίο Τύπου του Δήμου Δίου-Ολύμπου

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα δρόμων εντός οικισμών της Δ.Ε. Δίου

Υποβλήθηκε πρόταση 600.000 € στο LEADER

Με σκοπό την αποκατάσταση του οδοστρώματος εντός των οικισμών που έχουν υποστεί φθορές από τις αλλεπάλληλες τομές για την εγκατάσταση των δικτύων αποχέτευσης αλλά και λόγω παλαιότητας, ο Δημάρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος και η δημοτική αρχή, εισακούοντας τις υποδείξεις των δημοτών, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου που εκπόνησε με γοργούς ρυθμούς τις μελέτες, υπέβαλαν πρόταση χθες 10 Οκτωβρίου 2018 πρόταση ένταξης έργων ασφαλτόστρωσης οδών εντός οικισμών, προϋπολογισμού 600.000 € για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014 – 2020, στην υποδράση

Η πρόσκληση αφορά οικισμούς δυτικά της Εθνικής Οδού. Σύμφωνα με την υποβληθείσα πρόταση, θα γίνει αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα τμημάτων των κεντρικών οδών των Τ.Κ. Νέας Εφέσου, Αγίου Σπυρίδωνος και Βροντούς, τμημάτων οδών πέριξ του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στην Τ.Κ. Κονταριώτισσας, τμημάτων των δύο δρόμων που οδηγούν από την επαρχιακή οδό προς την Πλατεία της Καρίτσας και τμήματα δρόμων στην περιοχή του Μουσείου και την Πλατείας του Δίου.

Αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα θα γίνει και στα τμήματα της επαρχιακής οδού που διέρχονται από τους οικισμούς της Δ.Κ. Καρίτσας και της Τ.Κ. Δίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που λάβαμε από την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου.

Έτσι, με γοργούς ρυθμούς, αποκαθίσταται η βατότητα και η εικόνα των δρόμων των οικισμών που είχαν πληγεί από τα έργα εγκατάστασης των αποχετευτικών αγωγών στους οικισμούς της Δ.Ε. Δίου.

Σύμφωνα με τη διαχειριστική αρχή του προγράμματος «ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.», τον επόμενο μήνα θα εκδοθεί πρόσκληση για οδοποιία εντός οικισμών που αφορά τις περιοχές ανατολικά της Εθνικής Οδού.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, συνεχίζει ακατάπαυστα το έργο της, έχοντας ήδη καταθέσει προτάσεις ύψους 1.177.000 ευρώ για χρηματοδότηση στο LEADER και θα καταθέσει στις επόμενες ημέρες προτάσεις ύψους 1.200.000 ευρώ στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι».

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Δήμος Δίου – Ολύμπου στις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017, ο σωστός προγραμματισμός και η αξιοποίηση στο έπακρο του ανθρώπινου δυναμικού, φέρνουν αποτελέσματα.

Τα αγαθά κόποις κτώνται.

Λιτόχωρο, 11 Οκτωβρίου 2018.-
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ