ΕΚΚ: κάναμε εκλογές

ΣΙΥνΠ: κάνατε σεμινάρια νοθείας

…και ΓΣΕΕ … στο βάθος – στο πολύ βάθος

Κατερίνη 21-10-2018

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Εφορευτικής Επιτροπής

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 21/10/2018 για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και για την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. έχουν ως εξής:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Εγγεγραμμένοι και οικονομικά τακτοποιημένοι αντιπρόσωποι 44 Ψήφισαν 38, Άκυρα 0, Λευκά 0, Έγκυρα 38.
Εκλέχτηκαν οι : Δέσποινα Κωνσταντίνου, Ζαρκανέλα Χρυσούλα , Ορφανίδου Ελένη, Παπανικολάου(Βασιλική)Κική, Σταθακοπούλου Γεωργία, Στεφόπουλος Δημήτριος, Ραμπαβίλας Γεώργιος, Παυλίδης Αντώνιος, Αναγνωστόπουλος Θεοφάνης, Κρεμέτη Γεωργία και Σακκάρος Νικόλαος.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Εκλέχτηκαν οι : Γιαμούζη Κρυσταλλία, ο Λαζαρίδης Γαβριήλ και Αρχοντόπουλος Νικόλαος.

Για το συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε
Ψήφισαν 35 αντιπρόσωποι. Άκυρα 1, έγκυρα 34
Εκλέχθηκε η Κωνσταντίνου Δέσποινα

 

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


 

 

Σεμινάρια νοθείας από την πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης..

Εδώ και ένα μήνα η έκπτωτη διοίκηση του ΕΚΚ (ΠΑΣΚΕ), προσπαθεί μέσα στο σκοτάδι, να διεξάγει ένα συνέδριο παρωδία. Με τη συνδρομή  και του δικαστικού αντιπροσώπου, αφού περιφέρανε το συνέδριο από το χώρο του ΕΚ, στα υπόγεια πάρκινγκ του δήμου, καταλήξανε στις 21 Οκτώβρη στα γραφεία του Δημαρχείου Κατερίνης, όπου και κήρυξαν τη λήξη μιας ακόμα κακόγουστης παράστασης.

Κύρια χαρακτηριστικά της εν λόγω παράστασης ήταν η νοθεία, οι αντικαταστατικές διαδικασίες και οι παρανομίες. Ξεκίνησε με αποκλεισμό των αντιπροσώπων του Συνδικάτου μας από το συνέδριο με το έτσι θέλω. Στη συνέχεια επιστρατεύτηκε η αστυνομία, η ασφάλεια και τα Ματ. Έπειτα η δημοτική αστυνομία με τις πλάτες του δημάρχου Κατερίνης (εκλεγμένου με τη ΝΔ) και, η  αστική δικαιοσύνη. Επιπλέον, η δικαστική αντιπρόσωπος Μαυρίδου Λεμονιά συνέταξε ένα ψευδές, μη νόμιμο πρακτικό την 1η  Οκτώβρη γράφοντας οτι δήθεν πραγματοποιήθηκε εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΕΚΚ. Τέλος η έκπτωτη διοίκηση έστησε μια βιομηχανία  μηνύσεων, φυσικά κάνοντας χρήση του ταμείου του ΕΚΚ και, όλα αυτά παρά το γεγονός οτι με βάση το καταστατικό  η θητεία της είχε λήξει  στις 3 Οκτώβρη.

Την Κυριακή 21/10/18, η τελευταία πράξη της παράστασής τους συνεχίστηκε κεκλισμένων  των θυρών  στο δημαρχείο  Κατερίνης. Σαν τα ποντίκια πήγαν να ολοκληρώσουν  τη νοθεία, όπως αρμόζει στους εργατοπατέρες του εργατικού  κινήματος. Σκοπός τους να εκλέξουν νέα νόθα διοίκηση για το ΕΚΚ  και έναν νόθο αντιπρόσωπο για το συνέδριο της ΓΣΣΕ, ώστε να υποτάξουν το εργατικό κίνημα στην υπηρεσία της εκάστοτε κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Αυτήν τη φορά η διοίκηση του ΕΚΚ φρόντισε να μισθώσει μπράβους(!) οι οποίοι  απαγόρευαν να εισέλθουν στο χώρο του Δημαρχείου όπου διεξαγόταν οι αρχαιρεσίες οι αντιπρόσωποι  του Συνδικάτου μας, οι συνδικαλιστές από άλλα σωματεία, οι εργαζόμενοι, οι δικηγόροι, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και οι δημοσιογράφοι. Φυσικά κάτω από την αντίδραση των εργαζομένων η αυτοαποκαλούμενη  διοίκηση  του ΕΚΚ,  με επικεφαλής την Κωνσταντίνου Δέσποινα, έδωσε εντολή  να φύγουν οι μπράβοι από την είσοδο και να μπούνε μέσα στο δημαρχείο.

Αυτό που αντικρίσαμε φτάνοντας στο χώρο που διεξαγόταν οι εκλογές, μόνο αηδία μας προκάλεσε.  Η υποτιθέμενη Εφορευτική Επιτροπή και ο δικαστικός αντιπρόσωπος, ήταν κλειδωμένοι σαν τους κλέφτες σ’ ένα γραφείο του Δημαρχείου(!). Απαγόρευαν στο μέλος της διοίκησης της ΓΣΣΕ, στους νομικούς εκπροσώπους του Συνδικάτου μας και στους αντιπροσώπους μας να κάνουν ενστάσεις για την εγκυρότητα των εκλογών, όπως προβλέπεται από το καταστατικό και τη νομοθεσία. Τελικά κάτω από την πίεση και τις διαμαρτυρίες συνδικαλιστών και εργαζομένων ξεκλείδωσαν την πόρτα και κατατέθηκαν οι ενστάσεις.

Αξιοσημείωτο βέβαια είναι και το γεγονός οτι η υποτιθέμενη Εφορευτική Επιτροπή φρόντισε να παρουσιάσει 29 ψηφίσαντες-φαντάσματα μέσα στο πρώτο 20λεπτο των εκλογών..

Το συμπέρασμα που βγαίνει μέσα από αυτήν τη διαδικασία είναι ένα. Ο εργοδοτικός-κυβερνητικός   συνδικαλισμός μαζί με την εργοδοσία, την κυβέρνηση, τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, στην προσπάθειά τους να υποτάξουν  το εργατικό κίνημα στην πολιτική της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Πρέπει όμως να γνωρίζει  αυτό το μαύρο μέτωπο, και η  διοίκηση του σωλήνα που προέκυψε μέσα από ένα συνέδριο φαρσοκωμωδία οτι η αυριανή μέρα δε θα είναι σαν τη χτεσινή… Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται..

Η  εκλογή της διοίκησης του ΕΚΚ, προϊόν εκλογικής νοθείας δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή στη συνείδηση  των εργαζομένων και της κοινωνίας. Θα μπούνε στο πάνθεον της  ιστορίας των πιο μαύρων εποχών του συνδικαλιστικού κινήματος. Θα είναι  δακτυλοδεικτούμενοι από γενιά σε γενιά. Το ταξικό εργατικό κίνημα και γενικότερα οι εργαζόμενοι  δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα  τα χέρια.

Θα οργανώσουν την  πάλη τους από τα κάτω, μέσα από όσα σωματεία είναι υπαρκτά, μέσα από επιτροπές αγώνα, συντονίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των  κομμάτων που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, μέχρι  την τελική νίκη .

Στις 14 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι θα δώσουν μια ακόμα απεργιακή απάντηση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό και σε όλους τους θιασώτες της πολιτικής της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων.

Μια απάντηση η οποία έρχεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους, κόντρα στους εργατοπατέρες της ΓΣΣΕ. Ήδη Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Πρωτοβάθμια Σωματεία και η ΑΔΕΔΥ   αποφάσισαν πανελλαδική  απεργία, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις, την κατάργηση όλου του εργασιακού μεσαίωνα, την απαίτηση  να γίνει νόμος του κράτους η πρόταση για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και των Κλαδικών ΣΣΕ, που κατέθεσαν στη Βουλή τον Οκτώβρη του 2016  οι 513 συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη την  Ελλάδα  σε όλα τα κόμματα της  βουλής, εκτός της φασιστικής Χ.Α.