ΕΚΚ: το νέο ΔΣ

συνεχίζει η πρόεδρος

και δύο ανακοινώσεις

 

 

 

 

 

Κατερίνη, 23-10-2018

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, που προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 21/10/2018 και συγκροτήθηκε σε σώμα στις 22 Οκτωβρίου 2018, έχει την εξής σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             :  Δέσποινα Κωνσταντίνου   

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                :  Ζαρκανέλα Χρυσούλα 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                     :  Στεφόπουλος Δημήτριος

ΤΑΜΙΑΣ                                   :  Ορφανίδου Ελένη  

ΟΡΓΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ           :  Παπανικολάου Βασιλική (Κική)

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :  Κρεμέτη Γεωργία

ΕΦΟΡΟΣ                                  :  Ραμπαβίλας Γεώργιος  

ΜΕΛΟΣ                                    :  Σταθακοπούλου Γεωργία

ΜΕΛΟΣ                                    :  Αναγνωστόπουλος Θεοφάνης

ΜΕΛΟΣ                                    :  Παυλίδης Αντώνιος

ΜΕΛΟΣ                                    :  Σακκάρος Νικόλαος

 

 

 


 

Ανακοίνωση για 28η Οκτωβρίου – Αμοιβή εργασίας

 

Κάνουμε γνωστό στους εργαζόμενους του Ν. Πιερίας ότι η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου περιλαμβάνεται στις ημέρες προαιρετικής αργίας (εκτός αν προβλέπεται κάτι διαφορετικό από ισχύουσα ΣΣΕ, Δ. Α., ή Νόμο). Επομένως, ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε εργοδότη η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των εργαζομένων κατά την ημέρα αυτή. Φέτος η εορτή της 28ης Οκτωβρίου συμπίπτει με ημέρα Κυριακή, η οποία είναι από το νόμο ημέρα υποχρεωτικής εβδομαδιαίας ανάπαυσης των εργαζομένων κατά την οποία απαγορεύεται η απασχόλησή τους και η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Για τον υπολογισμό της αμοιβής εργασίας κατά την ημέρα αυτή ισχύουν τα εξής:

Η αμοιβή των εργαζομένων που ενδεχόμενα απασχοληθούν την 28η Οκτωβρίου 2018, στις επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν Κυριακές και αργίες, διαμορφώνεται ως εξής:

1) αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν

2) αν αμείβονται με μηνιαίο μισθό, οφείλεται προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου μισθού τους για όσες ώρες απασχοληθούν

3) αναπληρωματική ανάπαυση (ρεπό): Εφόσον οι εργαζόμενοι απασχοληθούν Κυριακή άνω των 5 ωρών δικαιούνται πρόσθετα και αναπληρωματική ανάπαυση (ρεπό), σε άλλη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας.

Σε περίπτωση που ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι (πχ από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο) ως προς τις προσαυξήσεις της αμοιβής για την εργασία σε ημέρα Κυριακής (όπως και υποχρεωτικής αργίας), αυτοί υπερισχύουν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


 

 

epoxivoh