Ανεξαρτήτως χρηματοδότησης,

ασχέτως υλοποίησης

και χωρίς καμιά ντροπή: “Η Χρονιά των Έργων” – σύντομα σε κάποια εργοτάξιο δίπλα σας

 

 

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δίου-Ολύμπου για το 2019 είναι -κατά τον δήμαρχο- πρόγραμμα που περιγράφει “τη χρονιά των έργων”.

Και μάλιστα, ανεξαρτήτως χρηματοδοτήσεων.

Άσχετα δηλαδή αν τα κονδύλια προέρχονται από το ταμείο του Δήμου μας (που είναι ήδη άδειο) ή από κονδύλια της κεντρικής διοίκησης, όπως αυτά για την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες του τριημέρου της 16ης Νοεμβρίου 2017 (έκλεισαν χρόνο) που κάποιες λάβαμε και κάποιες θα λάβουμε.

Όπως επισημαίνει και το στέλεχος της διοίκησης Θεόδωρος Σιώκας, στην περιοχή των Πόρων δεν έγινε κανένα έργο στα τέσσερα παρελθόντα έτη και στον χρόνο που απομένει ως την ολοκλήρωση της σημερινής δημαρχίας. Την απουσία αυτή ο Κ. Δημόπουλος αποδίδει στο γεγονός ότι πρόκειται για νέα χωριά που δεν χρειάζονται νέα έργα, παρά μόνο κάποια πεζοδρόμια και φωτιστικά σώματα που ήδη διαθέτουμε και θα εγκατασταθούν.

Το Πρόγραμμα του 2019 χαρακτηρίστηκε “Μηδέν από Μηδέν, Μηδέν”, για πολλούς λόγους.

Έχει μεν συνεχιζόμενα από το παρελθόν έργα, αλλά τέσσερα χρόνια τώρα, κανένας απολογισμός δεν έγινε για να ξέρουμε πότε ξεκίνησε ένα έργο, πότε έπρεπε να ολοκληρωθεί, αν ολοκληρώθηκε και αν όχι τι συνέβη…

Μελέτες πάντως διαθέτουμε πολλές ήδη και παράγουμε κι άλλες με ρυθμούς εντατικούς, χάρις στους κόπους της Τεχνικής Υπηρεσίας (τώρα πια) και του νέου ειδικού συνεργάτη που “έπεσε με τα μούτρα στις μελέτες”… πριν ακόμη γίνει ειδικός συνεργάτης. Έκανε την εμφάνισή του (δειλά-δειλά) στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου 2018 και τη γνωριμία του θα κάνουμε σε μελλοντικό ρεπορτάζ.

 

Ως τότε, δείτε αυτά τα 30 λεπτά της συζήτησης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019, για να ξέρετε τι συμβαίνει και γιατί. Δείτε τι (ΔΕΝ) απαντά στην καταγγελία ότι και για τις ζημιές της νεροποντής του 2017 εξάντλησε τις απ΄ ευθείας αναθέσεις και τους πιθανούς αποδέκτες, εφαρμόζοντας μάλιστα κυκλική κατανομή, για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος. Δείτε τις αντιδράσεις στο “χρονιά των έργων”. Δείτε και ποιοι ψήφισαν υπέρ του συγκεκριμένου θέματος. Δείτε ό,τι αντέχετε.

Στα έργα Δημόπουλου κορυφαίο δείγμα είναι ήδη το σιντριβάνι του Λιτοχώρου, ενώ ως τον ερχόμενο Απρίλιο-βαριά, Μάιο θα ολοκληρωθεί και το Συνεδριακό Κέντρο, αφού και οι υπολειπόμενες μελέτες “ωρίμασαν¨και η κυβέρνηση χρηματοδοτεί επισκευές-αποπερατώσεις δημοτικών κτιρίων. Το συγκεκριμένο εγχείρημα -η αποπεράτωση του Συνεδριακού μας Κέντρου- ήταν -τότε- η τρίτη κατά σειρά εξαγγελία της απερχόμενης διοίκησης (μετά την κατάργηση του λεωφορείου της λαϊκής αγοράς Λιτοχώρου και η πώληση της δημαρχιακής Μερσεντές). Το σιντριβάνι άλλαξε χωρίς καμία εξαγγελία και το Συνεδριακό Κέντρο -αν και εξαγγέλθηκε- δεν απασχόλησε ποτέ τον δήμαρχο και τη διοίκηση, σε αντίθεση πχ με την ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου. Κι αν δεν ήταν πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει και κάτι ανάλογο στο “Φιλόδημος”… θα ‘χαμε μείνει με την Ομάδα Εργασίας–Διοίκησης Έργου. Τόσο δημοκρατικά εκκίνησε η δημαρχία Δημόπουλου: με διοικήσεις μικτές (αιρετών και δημοτών) στα έργα. Στα έργα που δεν την απασχόλησαν ποτέ.

 

 

 

Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Δίου-Ολύμπου 2019