Που είπες την αλήθεια;

στο δικαστήριο ή στο Δημοτικό Συμβούλιο;

σε κανένα ή και στα δύο;

Αναπάντεχη τροπή είχε τελικά η “Δίκη των δικτύων” αποχέτευσης της ΔΕ Δίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, την δεύτερη μέρα της διαδικασίας, στην οποία και πιθανώς θα ολοκληρωνόταν. Η δίκη ακυρώθηκε με πρόταση του εισαγγελέα του δικαστηρίου!

Η δίκη άρχισε στις 19.10.2018 και διακόπηκε λόγω ωραρίου για να συνεχιστεί στις 9.30πμ της 31ης.10.2018. Όπως δημοσίευσε η ΕτΟ στις 24.10.2018, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης κατέθεσαν οι περισσότεροι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος. Το τι κατέθεσε αποτυπώθηκε στο ρεπορτάζ, το οποίο -φυσικά- υπάρχει πάντα δημοσιευμένο. Και το οποίος κανείς ως τώρα δεν διέψευσε. Η απόφαση για ακύρωση της δίκης στο Μονομελές και παραπομπή της στο -αρμόδιο- Τριμελές Πλημμελειοδικείο, πάρθηκε μετά σχετική πρόταση της εισαγγελέως, την οποία κατέθεσε με την επανάληψη της διαδικασίας. Στο σκεπτικό της πρότασης αναφερόταν ότι το δικαστήριο είναι αναρμόδιο γιατί δεν μπορεί να επιβάλλει ποινές που προβλέπονται από τους νόμους, με τους οποίους παραπέμφθηκαν οι κατηγορούμενοι.

Ερωτηματικά δεν δημιουργεί μόνο το γεγονός ότι, μετά τόσο καιρό, η αναρμοδιότητα του δικαστηρίου εντοπίστηκε λίγο πριν ολοκληρωθεί η δίκη, αλλά και το γεγονός ότι την μέρα της ακύρωσης, λίγες ώρες αργότερα και σε επίσημη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ο δήμαρχός μας προσπάθησε να διαψεύσει όσα κατέθεσε, μια βδομάδα μετά τη δημοσίευσή τους (μόνο στην ΕτΟ). Ακόμη πιο ύποπτη είναι -τώρα πια, μια βδομάδα μετά- και η σιωπή της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου και ειδικά της αξιωματικής.

Στη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης ενημέρωση από το δήμαρχο, ο επικεφαλής της “Αλήθειας” και μέλος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της δίκης, αναπαράγοντας όσα μόνο η ΕτΟ είχε ήδη δημοσιεύσει, για το περιεχόμενο της κατάθεσης του δημάρχου.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και επίσης μέλος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, η οποία διαβεβαίωσε το σώμα ότι η ΔΕΑΔΟ δεν είχε καμία δοσοληψία με την ΤΕΚ και αν είχε θα το γνώριζαν ως δημοτικοί σύμβουλοι, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα και μάλιστα ειπώθηκε από το δήμαρχο Δίου-Ολύμπου. Αναφορά στο θέμα έκανε και ο επικεφαλής της “Αλλαγής Πορείας”.

Στην προσπάθειά του να μην απαντήσει στον επικεφαλής της “Αλήθειας” και να μην εκτεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο όσα ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο της 19ης.10.2018 και δημοσίευσε η ΕτΟ, ο δήμαρχος (και νομικός) επικαλέστηκε την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τελικώς διέψευσε όσα επικαλέστηκε ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης και μέλος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ!!!

Τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο είναι δημοσιευμένα και κανείς δεν τα έχει αμφισβητήσει, πέρα από τον ίδιο, μια βδομάδα μετά τη δημοσίευσή τους και ΜΟΝΟ με μία εντελώς προβληματική τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στη διάρκεια αυτών των επτά ημερών από το δημοσίευμα ως τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με κανένα τρόπο δεν αμφισβήτησε το ρεπορτάζ και καμία ενέργεια διόρθωσης ή διάψευσής του δεν υπήρξε, από τον ίδιο ή οποιονδήποτε άλλο.

Το ερώτημα σχετικά με την κατάθεση του δημάρχου και τη μετέπειτα προσπάθειά του να τη διαψεύσει είναι πια: πότε είπε την αλήθεια; στο δικαστήριο, στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε κανένα ή και στα δύο;