Απόπειρα φόνου και 32 κιλά κάνναβη

επιτυχίες που παρουσιάστηκαν σήμερα

συγχαρητήρια του του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας

 

 

 

 

Θεσσαλονίκη, 14 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση σχετικά με εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας στην Πιερία και σύλληψη διακινητή κάνναβης στο Κιλκίς

Δηλώσεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Υποστρατήγου Μιλτιάδη Πουρσανίδη:

 

 

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

 

Η Ελληνική Αστυνομία καθημερινά διεξάγει έναν επίμονο αγώνα για την αντιμετώπιση όλων των μορφών εγκληματικότητας, στοχεύοντας στην βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, με την αποτροπή και εξιχνίαση εγκλημάτων που πλήττουν τη ζωή, την περιουσία, αλλά και γενικότερα το επίπεδο ζωής των πολιτών.

Η σημερινή παρουσίαση αφορά σε 2 διαφορετικές υποθέσεις που είναι αποτέλεσμα εντατικών προσπαθειών και στοχευμένων δράσεων των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας Κιλκίς.

Η πρώτη υπόθεση αφορά στην εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας 47χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, που έγινε στο κατάστημα του έξω από την Κατερίνη τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης από την πρώτη στιγμή εργάστηκαν μεθοδικά και επίμονα, συλλέγοντας και αναλύοντας τα πειστήρια και στοιχεία της υπόθεσης, με αποτέλεσμα η έρευνα να αποδώσει καρπούς και να καταφέρουν να συλλάβουν ένα άτομο και να ταυτοποιήσουν ακόμα ένα άτομο, έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Θέλω να συγχαρώ τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, αλλά και όλο το προσωπικό που εργάστηκε με ζήλο και επαγγελματισμό, για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στη δεύτερη υπόθεση οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας μέσα από συντονισμένες ενέργειες, την κατάλληλη αξιοποίηση και ανάλυση πληροφοριών και με την σημαντική συμβολή του αστυνομικού σκύλου, κατάφεραν να συλλάβουν στα σύνορα διακινητή μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει μεγάλη βαρύτητα στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών που πλήττει και τα νέα παιδιά.

Μάλιστα συμβολικά ανακηρύχθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 2018 ως «έτος κατά των ναρκωτικών».

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, αλλά και σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, που κατάφεραν να πετύχουν ακόμα ένα πλήγμα στην διακίνηση των ναρκωτικών.

Θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση των υποθέσεων από τον εκπρόσωπο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δηλώσεις του Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημόσιων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Αστυνόμου Β’ Τάνου Πέτρου:

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία.

Όπως προανάφερε ο κ. Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, θα σας παρουσιάσουμε 2 διαφορετικές υποθέσεις. Η πρώτη αφορά στην εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Πιερία και η δεύτερη στη σύλληψη διακινητή εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κάνναβης στους Ευζώνους Κιλκίς.

Για την 1η υπόθεση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης  μετά από πολύμηνη έρευνα και συνδυαστική ανάλυση των πειστηρίων, του βιντεοληπτικού υλικού, αλλά και των τεχνικών μέσων, κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να συλλάβουν έναν 26χρονο αλλοδαπό και να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία 39χρονου ημεδαπού, ήδη έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Ειδικότερα, το απόγευμα της 12ης Ιανουαρίου 2018, οι δύο άντρες επιβαίνοντας στο όχημα του 26χρονου, προσέγγισαν πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καλλιθέα Κατερίνης. Ο 26χρονος παρέμεινε στο όχημα, ενώ ο 39χρονος πλησίασε πεζός και με υποπολυβόλο τύπου SCORPION πυροβόλησε 2 φορές προς το μέρος του 47χρονου ιδιοκτήτη που βρισκόταν στο εσωτερικό του καταστήματος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες και θραύσματα βολίδας και από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί:

  • σε πυροβολισμούς κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από ληστεία σε κατάστημα στην Πεύκη Αττικής το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου 2016, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Κατά τους πυροβολισμούς βολίδα σφηνώθηκε σε κράνος μηχανής του αστυνομικού, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει και
  • σε ληστεία σε βάρος 56χρονης ημεδαπής την 30η Μαΐου 2016 έξω από τράπεζα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και αφαίρεσαν από την κατοχή της το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Ο 26χρονος εντοπίστηκε χθες (13 Νοεμβρίου 2018) το πρωί στην Κατερίνη και συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον Ανακριτή Κατερίνης.

Επίσης εντοπίστηκε το όχημα του 26χρονου που χρησιμοποίησαν στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και κατασχέθηκε.

Σε έρευνα που έγινε σε σπίτι που χρησιμοποιούσε ο 39χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε ένα ασφαλισμένο χρηματοκιβώτιο εντός του οποίου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 πιστόλι με γεμιστήρα και 14 φυσίγγια, 17 φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών (διαμέτρημα φυσιγγίων που βάλλονται από υποπολυβόλα τύπου SCORPION) και διάφορα κοσμήματα.

Ο 26χρονος με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Για την 2η υπόθεση, αστυνομικοί του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας κατάφεραν να αποτρέψουν την εισαγωγή στην χώρα ποσότητας κάνναβης που ξεπερνά τα 32 κιλά, με τη σημαντική συμβολή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της Παρασκευής (9 Νοεμβρίου 2018) μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και ανάλυση πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, όπου εντοπίστηκε 36χρονος αλλοδαπός με το όχημα του να επιχειρεί να εισέλθει στην χώρα.

Σε εξονυχιστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου, εντοπίστηκαν σε ειδικές κρύπτες στον προφυλακτήρα του οχήματος και εσωτερικά του ταμπλό του οχήματος συνολικά 61 αυτοσχέδια δέματα με ποσότητα κάνναβης 32 κιλών και 766 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ο 36χρονος με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή Κιλκίς και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σας ευχαριστώ.