Μαραθώνιος Αθήνα-Θεσσαλονίκη

για την εξοικείωση της κοινωνίας με την Αναπηρία

του υπεραθλητή Σωτήρη Σωτηρίου

 

 

 

 

 

Ο υπερμαραθωνοδρόμος Σωτήρης Σωτηρίου τρέχει για την Αναπηρία, “την ανάδειξη και προώθηση της Αναπηρίας και η εξοικείωση της κοινωνίας με αυτήν”, από την Ακρόπολη της Αθήνας ως το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, σε πέντε μέρες, 550 χιλιόμετρα και τερματίζει αύριο τον υπερμαραθώνιό του μπροστά στο σύμβολο της συμπρωτεύουσας.

Διανύοντας αυτά τα χιλιόμετρα, διέσχισε σήμερα την πύλη της Μακεδονίας, το κάστρο του Πλαταμώνα, σημείο προγραμματισμένης στάσης του δρομέα με τον συμβολικό, αλλά εξαιρετικά επίπονο στόχο. Απαραίτητος βοηθός στον τιτάνιο αυτό αγώνα δρόμου, η GuGu Team, ειδικός αθλητίατρος και ο δικός μας εναλλακτικός θεραπευτής Θάνος Ταντής που είναι μαζί του σε όλη την διαδρομή. Η διοργάνωση του μοναχικού υπερμαραθώνιου -τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης- είχε προγραμματίσει μικρή στάση στο κάστρο του Πλαταμώνα και τον Νέο Παντελεήμονα, όπου περίμεναν εθελοντές των φορέων που συμμετέχουν στη διοργάνωση και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Γιάννης Ταντής. Ο υπερδρομέας συνέχισε την πορεία του προς την Κατερίνη και τη συνάντησή του με συλλόγους και φορείς, για να καλυφθεί και ο συμβολικός σκοπός της προσπάθειάς του.

Δυστυχώς, ένα πρόβλημα επέβαλλε στον Κύπριο αθλητή να μην ολοκληρώσει το αθλητικό μέρος του εγχειρήματος. Οι φίλοι του όμως θα τον περιμένουν αύριο στην προγραμματισμένη ώρα, στο Λευκό Πύργο.

ΕΚΤΑΚΤΟ
Η παρακάτω Ανακοίνωση αποτελεί συλλογική απόφαση, έπειτα από συζήτηση όλων των συντελεστών του AtheNss 550km GuGu Run – Τερματισμός
⛔Έπειτα από 424 χλμ και λίγο πριν τον Πλαταμώνα, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως εντοπίστηκε θλάση στον δεξί οπίσθιο μηριαίο του δρομέα.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του αθλητή και μετά από επικοινωνία με τον γιατρό Γεωργίου Ποθητακή, που είχαν ο
Φυσικοθεραπευτής Μιχάλης Σαμαράς και ο Υπεύθυνος Αποκατάστασης Θάνος Ταντής, αποφασίστηκε η μη συνέχιση του αγώνα.
Έπειτα και από την τελευταία προσπάθεια επαναφοράς του τραύματισμού που πραγματοποίησαν οι θεραπευτές, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι η συνέχιση της προσπάθειας ίσως εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του αθλητή.

Ως The GuGu Team θα θέλαμε να επισημάνουμε το εξής:
?Στόχος της GuGu Team και του Υπερμαραθωνίου, είναι η ανάδειξη της αναπηρίας και η εξοικείωση της ελληνικής και κυπριακής κοινωνίας με αυτήν.
⚠Οι στόχοι του αγώνα έχουν επιτευχθεί ήδη από την έναρξη του AtheNss 550km GuGu Run την Τετάρτη 05/12 όταν και ξεκίνησε ο αγώνας και λάβαμε τόση αγάπη και θετική ενέργεια. Αυτό καταδεικνύει το γεγονός ότι δεν περιμένουμε τον Τερματισμό και την ολοκλήρωση των 550km για να πούμε ότι τα καταφέραμε.
♣Έτσι σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 09/12 στις 15:00 στον Λευκό Πύργο για να γιορτάσουμε, να ευχαριστήσουμε όλους όσους στηρίζουν τον αγώνα και την προσπάθεια και να βραβεύσουμε τον αθλητή αλλά και την ομάδα.