Παραλήρημα Τσιμήτρη

περί όνου σκιάς

και επίθεση στη Μόχλα για τη διαδοχή και το … μέλλον της παράταξης από την οποία αποστάτησε – επιμένει ότι ανεξαρτηροποιήθηκε και δεν διεγράφη

Στο θέμα της διαγραφής της Μαρίας Τσιμήτρη επανέρχεται σήμερα ο “Συνδυασμός Ευθύνης” μετά την επίθεση σε βάρος της επικεφαλής του, Ευαγγελίας Μόχλα-Φαρμάκη, που εξαπέλυσε η διαγραφείσσα τα ξημερώματα σήμερα μέσω Facebook.

Στο post της, η Τσιμήτρη ισχυρίζεται ότι έστειλε επιστολή ανεξαρτητοποίησής της (με ημερομηνία 15.12.2018, τη μέρα δηλαδή της διαγραφής της) προς τα μέλη της παράταξης (πλην Πουρλιώτη), πριν την απόφαση για την διαγραφή της, την οποία χαρακτηρίζει άκυρη και σκόπιμη. Ταυτόχρονα, επιτίθεται προσωπικά στην επικεφαλής του “Συνδυασμού”, ανοίγοντας -με καθυστέρηση 14 μηνών- θέμα διαδοχής του αείμνηστου Γιώργου Φαρμάκη, αλλά και του μέλλοντος της παράταξης.

Η διαδικτυακή προσωπική επίθεση κατά της Μόχλα-Φαρμάκη προκάλεσε σήμερα νέα ανακοίνωση της παράταξης, με τίτλο “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη” που αποτυπώνει χαρακτηριστικά όσα εντοπίζονται στην ανακοίνωση. Δηλαδή ότι οι επιστολές ανεξαρτητοποίησης δεν απευθύνονται στην παράταξη, αλλά στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι, στην σημερινή ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι “ Έως και την ημέρα και ώρα της διαγραφής, της κας Τσιμήτρη από το συνδυασμό μας «Συνδυασμό Ευθύνης» και την άμεση ενημέρωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου κ.Παπαμιχαήλ, καμία γραπτή δήλωση από μέρους της προς το προεδρείο δεν υπήρχε κατ’  εφαρμογή   του νόμου.”. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕτΟ, η επιστολή ανεξαρτηροποίησης της Τσιμήτρη πρωτοκολλήθηκε σήμερα από το Δήμο και την αρμόδια υπηρεσία του.

ΣημΕτΟ: η ΕτΟ δεν δημοσιεύει το κείμενο που δημοσίευσε η δημοτική σύμβουλος στο Fb, αφού η ίδια επέλεξε να το δημοσιεύσει εκεί και σε συγκεκριμένα blogs της επιλογής της.

 

 

Η ανακοίνωση του “Συνδυασμού Ευθύνης”

 


«ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ»

 

Βάση του άρθρου 66 παράγραφος 4 του «Καλλικράτη»,  μέλος του δημοτικού συμβουλίου μπορεί με γραπτή δήλωσή του προς το προεδρείο να ανεξαρτητοποιηθεί από την δημοτική παράταξη, με την οποία έχει εκλεγεί. Έως και την ημέρα και ώρα της διαγραφής, της κας Τσιμήτρη από το συνδυασμό μας «Συνδυασμό Ευθύνης» και την άμεση ενημέρωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου κ.Παπαμιχαήλ, καμία γραπτή δήλωση από μέρους της προς το προεδρείο δεν υπήρχε κατ’  εφαρμογή   του νόμου. Να σημειώσουμε ότι ουσιαστικά η απόφαση της διαγραφής πάρθηκε μετά το Δημοτικό Συμβούλιο στις 10-12-2018 και τυπικά με τη συμμετοχή όλων το Σάββατο 15-12-2018.  Επίσης κατ’ εφαρμογή του Νόμου δεν μπορεί η κα Τσιμήτρη  να εξακολουθήσει να είναι μέλος της Οικονομικής επιτροπής όπου εκλέχτηκε ως μέλος της παράταξης μας.

Ο «Συνδυασμός Ευθύνης» με υπευθυνότητα και επίγνωση των πράξεων  του, εφαρμόζοντας το νόμο και τις διαδικασίες προχώρησε ομόφωνα στην διαγραφή της  κας Τσιμήτρη.

Για τον Συνδυασμό Ευθύνης

Μόχλα-Φαρμάκη Ευαγγελία