Όλοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι

στην Κεντρική πλατεία της Κατερίνης

η “ΔΗΜΗΤΡΑ” καλεί σε αγροτικό συλλαλητήριο, αύριο

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ “ΔΗΜΗΤΡΑ”

 

Ο Σύλλογος Αγροτών – Κτηνοτρόφων Κατερίνης “ΔΗΜΗΤΡΑ” καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να πάρουν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης την Τρίτη 18 Δεκέμβρη στις 10:30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης.

Η οργάνωση και ο συντονισμός αγωνιστικών αγροτικών κινητοποιήσεων είναι η μόνη λύση ενάντια στο αίσχος των ανοιχτών και εξευτελιστικών τιμών στα αγροτοκτηνοτροφικάπροϊόντα, καθώς και για να σταματήσει η απροκάλυπτη κοροϊδία από την κυβέρνηση εδώ και 11 μήνες και να ψηφιστεί άμεσα το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το πρόβλημα των χαμηλών τιμών παραγωγού για το σύνολο, σχεδόν, των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων τις οποίες επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι που, σε συνδυασμό με το υπερδιογκωμένο κόστος παραγωγής, τις συνεχιζόμενες περικοπές στις επιδοτήσεις / ενισχύσεις, τη μείωση της παραγωγής λόγω ζημιών από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες, τα φορολογικά, ασφαλιστικά κι άλλα χαράτσια, αποδεκατίζουν το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων μας είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Είναι απαράδεκτο στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης να προβλέπονται κονδύλια ύψους 1 δις 100 εκατ. ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο και επιστροφή φόρου στα καύσιμα για τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τις ιδιωτικές κλινικές, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αεροπορικές εταιρείες και ούτε ένα ευρώ για τους αγρότες που το αγοράζουν 1,40-1,50€/λίτρο για να καλλιεργήσουν και δεν έχουν επιστρέψει καν τα λιγοστά χρήματα από το πετρέλαιο του 2016.

Ο ΑΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε κέρδη ύψους 60 εκατ. Ευρώ για το πρώτο 9μηνο του 2018 και το αγροτικό ρεύμα είναι πανάκριβο και το αυξάνουν συνεχώς, κόβουν συνδέσεις, την ίδια στιγμή όμως δίνουν πάμφθηνο ρεύμα στις επιχειρήσεις και κλείνουν ευνοϊκές συμφωνίες για τις πολυεθνικές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μετακυλώντας το κόστος στα λαϊκά στρώματα.

Στο επόμενο διάστημα γίνεται προσπάθεια από αγροτικούς συλλόγους του Νομού για την καλύτερη οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο όπως π.χ. χαμηλές τιμές στο βαμβάκι, στο γάλα και πολλά άλλα.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Όλοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι την Τρίτη 18 Δεκέμβρη στις 10:30 π.μ.

στηνΚεντρική πλατεία τηςΚατερίνης