…και Σιχνοφόρος

(ένεκα το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς)

ο Μάριος Σκρέτας ήταν ο τολμηρός που βρήκε το Σταυρό – ο δήμαρχος φέτος αρκέστηκε στο να σηκώσει Σίχνο – επόμενος στόχος: ρίξιμο κέδρου στις Μεγάλες Αποκριές…

Ολοκληρώνοντας το τελευταίο εξάμηνο της δημαρχίας του, ο απερχόμενος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, επέλεξε χθες να προσθέσει μια ξεχωριστή πινελιά στο τοπικό έθιμο των Σίχνων, στον εορτασμό των Θεοφανίων, στο Λιτόχωρο: έγινε και ο ίδιος Σιχνοφόρος.

Πληροφορίες θέλουν το Σίχνο που τελικά ανέλαβε να υψώσει ο ίδιος να είχε μείνει “ορφανό¨στον Άγιο Δημήτριο, οπότε ο δήμαρχός μας προσφέρθηκε να συμπληρώσει το κενό. Και έτσι πορεύτηκε προς την κεντρική πλατεία και το Λάκκο, ψάλλοντας με τους υπόλοιπους Σιχνοφόρους το καθιερωμένο “Κύριε Ελέησον”…

Και τ’ άλλα, τα χθεσινά Θεοφάνια στο Λιτόχωρο ήταν αρκούντως παραδοσιακά, με χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και με πολλούς τολμηρούς βουτηχτές που αψήφησαν το κρύο “για να πιάσουν το Σταυρό”. Ευλογημένος της χρονιάς ο Μάριος Σκρέτας που -όπως μπορείτε να δείτε και στο τέλος του βίντεο- ακολούθησε την επίσης παραδοσιακή συνταγή, ξεπερνώντας και τον παλαίμαχο, Νίκο Μαρνέλα: εντόπισε το Σταυρό με τα πόδια, τον “σιγούρεψε” χωρίς να δείξει το παραμικρό και ‘-όταν οι ανταγωνιστές βρισκόταν σε απόσταση ασφαλείας- με μια μικρή βουτιά τον έφερε στην επιφάνεια.

Αφού ολοκλήρωσε τα καθήκοντα του Σιχνοφόρου, ο δήμαρχος μας έκανε μια μικρή στάση στο Δημαρχείο, προκειμένου να ενημερώσει τους δημότες ότι η αποκομιδή των απορριμάτων -λόγω καιρού- αναβάλλεται για δεύτερη φορά.

Και του χρόνου.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ

 

Ενημερώνουμε ότι λόγω των συνθηκών παγετού και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, ΔΕΝ θα εκτελεστούν δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων αύριο 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019.

 

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αναφορικά με το πρόγραμμα αποκομιδής.

 

 

Λιτόχωρο, 6 Ιανουαρίου 2019
Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης