“Η βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος,

πρωταρχικός στόχος της σημερινής κυβέρνησης"

Καστόρης προς τους αγρότες της Κ. Μηλιάς

 

 

Συνάντηση του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Καστόρη με αγρότες στην Κ. Μηλιά

Αγώνες καθημερινοί και επίμονοι

 

Στην Κ. Μηλιά βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης, στο πλαίσιο των ενημερωτικών του επαφών με αγρότες

 

Η συνάντηση εξελίχθηκε σε μια εφ’ όλης της ύλης των αγροτικών θεμάτων συζήτηση, με επίκεντρο τα φορολογικά και τις νέες απαλλαγές, τον ΕΛΓΑ και την ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του -με παράλληλη βελτίωση του κανονισμού του, προκειμένου να καλύπτει επαρκώς τις ζημιές της αγροτικής παραγωγής-  και τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων για ασφαλιστικές εισφορές που αναμένεται να ενεργοποιηθεί τον Μάρτιο ανακουφίζοντας  κυρίως τους μικρούς αγρότες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην οικονομική στήριξη που δόθηκε στους κτηνοτρόφους από το πρόγραμμα de minimis  (κρατικές ενισχύσεις ήσσονος σημασίας) και τη βοήθεια που πρόκειται  να δοθεί από το ίδιο πρόγραμμα στους ροδακινοπαραγωγούς τις αμέσως επόμενες μέρες.

Όπως ενημέρωσε ο βουλευτής , παρόμοια στήριξη αιτήθηκε -με υπόμνημά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης – και για τους καπνοπαραγωγούς της  Πιερίας, που είδαν φέτος την παραγωγή τους να μειώνεται κατά 36% εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών.

«Πρωταρχικός στόχος είναι η βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος, γιατί χωρίς την επίτευξη αυτού του στόχου δεν μπορεί να υπάρξει αγροτική ανασυγκρότηση», σχολίασε ο βουλευτής, τονίζοντας πως οι προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης  προς αυτήν την κατεύθυνση είναι καθημερινές και επίμονες.