130 ευρώ (εφάπαξ), πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων (παλαιού τύπου),

χαρτί απ' τον παπά και βεβαίωση Μακεδονικότητας

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ (από σήμερα)

.

.

.

.

 

Ήδη, όμιλος επενδυτών και κατασκευαστικό κονσόρτσιουμ (πολυεθνικές) έρχονται στην Πιερία και στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, για να “ξαναζωντανέψουν” το πέραμα της Γρίτσα-Αρετσού, εκμεταλλευόμενοι την αύξηση της τιμής των διοδίων και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για κάθε οδηγό που θα επιθυμούσε να διασχίσει τα διόδια των Μαλγάρων (ειδικά το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, παλαιού τύπου). Προκειμένου να συντομευθεί η κατασκευή αβαθούς λιμένα στη Γρίτσα, θα αναζητηθεί και το γνωστό σχέδιο του ΝΑΤΟ.

Με αντίτιμο που θα κυμαίνεται στα 30 ευρώ το πέραμα θα λειτουργεί με υπερσύγχρονα φέρρυ-μποουτ για τα μεγάλα οχήματα και με παραδοσιακά λιτοχωρίτικα καΐκια για τους επιβάτες άνευ οχήματος (και αντίτιμο κοντά στα 5 ευρώ, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και καντάδα από ντόπιους καλλίφωνους).

Κι αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν και είναι εντελώς εξωπραγματικά, το πρωτοσέλιδο που ακολουθεί είναι 1000% αληθινό και ως τις 05.00 μμ σήμερα ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ, ούτε από την ηλεκτρονική, ούτε από την αναλογική έκδοση της τοπικής εφημερίδας.

      

Ούτε βουλευτής, υποψήφιος βουλευτής, δήμαρχος, υποψήφιος δήμαρχος, ούτε υποψήφιοι για Κοινότητες, Δήμους και Περιφέρεια, ούτε Επιμελητήριο, ξενοδόχοι, έμποροι, εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη κάτοικοι Πιερίας, ούτε Εισαγγελέας, έκανε -μέχρι στιγμής- κάτι (ελάχιστο) για την είδηση που δεν “πατάει” πουθενά παρά στην όποια διάθεση του συντάκτη και του εκδότη της. Για την τιμή των όπλων, η βουλευτής Πιερίας Μπ. Σκούφα έψεξε απαλά-απαλά το σοβαρό ολίσθημα, χωρίς να κατονομάζει την εφημερίδα, λες και η εξόφθαλμη διασπορά ψευδών ειδήσεων δια του Τύπου -και άλλα πολλά πιθανώς- μπορεί και πρέπει να επισύρει μόνο ένα χλιαρό σχόλιο…