ΓΙΑΤΙ συνεχίζεις να εξαγγέλεις

όσα ΔΕΝ υλοποίησες ποτέ;;;

κι όσα υλοποίησες, όπως τα υλοποίησες, κανένα αποτέλεσμα δεν είχαν, παρά την ενίσχυση κάποιων εκλεκτών?

 

 

 

Στην εισήγηση της αντιδημάρχου Κατερίνας Φωτίου-Κλιτσινίκου προς το Δημοτικό μας Συμβούλιο, για την έγκριση του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου μας, περιγράφονται όσα περιλαμβάνει το υπό κρίση πρόγραμμα και το πως αυτό υλοποιείται. Μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται και τα εξής:

  • Η προετοιμασία και σύνταξη επισήμων απαντήσεων σε σχόλια ή άρθρα που αφορούν το Δήμο
  • Η σύνταξη δελτίων τύπου με σκοπό την πληροφόρηση των ΜΜΕ και στόχο την έγκαιρη και πληρέστερη ενημέρωση του κοινού

Η ΕτΟ έχει θέσει και θέτει -και μάλιστα εγγράφως- πολλά ερωτήματα προς τη διοίκηση του Δήμου μας. Το πιο πρόσφατο αφορούσε το θέμα των παλαιών σφαγείων της Καρίτσας. Όπως επισημαίνεται στο δημοσιεύμά της, καμία απάντηση δεν έλαβε η ΕτΟ και μετά πέντε -5- μέρες όταν δημοσιεύτηκε το ρεπορτάζ, αλλά και ως σήμερα, οκτώ μέρες μετά το δημοσίευμα. Η πρακτική αυτή της δημαρχίας είναι η σταθερή απάντηση στα όποια ερωτήματα υπέβαλλε τούτη εδώ η εφημερίδα. Το Γραφείο Τύπου του Δήμου μας δεν έκανε καν τον κόπο να επιβεβαιώσει τη λήψη του ερωτήματος, έστω και λακωνικά, πρακτική που εφαρμόζουν όλα τα Γραφεία Τύπου, σε όλο τον πλανήτη. Αλλά και σε άλλα ΜΜΕ, τοπικά ή πανελλήνια, δεν είδαμε ποτέ απαντήσεις σε ανάλογα ερωτήματα, παρά μόνο κάποιες ελάχιστες φορές, εμφανίσεις του δημάρχου και συνεργατών του, σε -τηλεοπτικά, συνήθως- Μέσα και μόνο σε ένα κάθε φορά και όχι απάντηση που στέλνεται σε όλο τον Τύπο.

Όσον αφορά “την πληροφόρηση των ΜΜΕ και στόχο την έγκαιρη και πληρέστερη ενημέρωση του κοινού” και εδώ το Γραφείο Τύπου και ο Δήμος μας δεν έχει να επιδείξει παρά μηδενικές -σχεδόν- επιδόσεις.

Για παράδειγμα:

  1. Στις πρόσφατες χιονοπτώσεις που συνέβησαν και σε περίοδο τουριστικού ενδιαφέροντος, η μόνη ενημέρωση του Δήμου προς το κοινό αφορούσε τη λειτουργία των σχολείων, όταν είχαν περάσει οι κρίσιμες -και για τους επισκέπτες μας- μέρες και οι αργίες. Οι επιδόσεις της δημαρχίας στον αποχιονισμό και όλα τα σχετικά, περιορίστηκε σε πάμπολλες, θριαμβευτικές, χωρίς στοιχεία συγκεκριμένα, πρακτικά άχρηστες δημοσιεύσεις στο Facebook, λες και όλοι βλέπουν τις δημοσιεύσεις όλων ή θα βοηθηθεί ο επισκέπτης μας αν ο άγνωστος σ’ αυτόν γγ του Δήμου ποστάρει ένα “τζάμι ο δρόμος” και μια φωτογραφία μέσα απ’ το θολό τζάμι ενός οχήματος… Δήμος που επιθυμεί χειμερινό τουρισμό, εξασφαλίζει ασφαλείς μετακινήσεις ακόμη και σε χιονόπτωση -στο μέτρο του εφικτού- και ενημερώνει συνεχώς και αποτελεσματικά για την κατάσταση στην περιοχή του. Αν δεν έχει το πρώτο… χορεύει μόνος του στο Fb.
  2. Με το καλοκαίρι ακόμα να διαρκεί, όλη η Ελλάδα έμαθε ότι ο Δήμος μας απώλεσε τέσσερις από τις έξι -4/6- Γαλάζιες Σημαίες του. Η απάντηση-θέση του Δήμου δεν έφτασε σε κανένα πανελλαδικής εμβέλειας Μέσο και οι σχετικές ενέργειες περιορίστηκαν στην έκδοση ενός δελτίου Τύπου που ανακοίνωνε ότι “χάσαμε 4, θα αποκτήσουμε …14”… και ό,τι σχετικό δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος.
  3. Αλλά και σε συγκυρίες άνετες, χωρίς πρακτικά προβλήματα, όπως ο πρόσφατος εορτασμός του πολιούχου της πρωτεύουσας του Δήμου μας, Αγίου Διονυσίου, τα επικοινωνιακά “τάγματα” του Δήμου και του δημάρχου μας, ουδέν έπραξαν. Ούτε καν ενα λιτό κείμενο που να πληροφορεί ότι την τάδε μέρα γιορτάζει ο πολιούχος του Δήμου και “Χρόνια Πολλά” και με το καλό να βρεθείτε κοντά μας στη μέρα της γιορτής μας… Ούτε ένα δελτίο Τύπου σχετικό, μια ανακοίνωση, και στα τοπικά ΚΑΙ στα πανελλήνια εμβέλειας και κυκλοφορίας Μέσα, αναλογικά και ηλεκτρονικά. Γιατί εκτός από τον χειμερινό, επιθυμούμε -και επιθυμεί και ο Δήμος μας και η δημαρχία- και τον θρησκευτικό τουρισμό. Κι έχει και … think tank που προβληματίζεται τάχα για την ανάπτυξη και την τόνωση όλων αυτών. Τίποτα. Πιθανώς, το επικοινωνιακό επιτελείο επέλεξε να αποτυπώσει τις δραστηριότητες του δημάρχου για να τις δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον, στο επί 4 χρόνια υπό κατασκευή τουριστικό δημοτικό site ή κάποιο συνεργαζόμενο.

Το τουριστικό πρόγραμμα που η δημαρχία επιθυμεί να εγκρίνει και να εφαρμόσει για το 2019 -ολόκληρο- κοστίζει 62.300 ευρώ. Πιθανώς τα 24.800 είναι αυτά που δόθηκαν το καλοκαίρι με απ’ ευθείας ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη-ιδιώτη και μέρος τους πληρώθηκε ήδη, ενώ το ποσό των 20.000 ευρώ προϋπολογίζεται για την ενδοδημοτική συγκοινωνία. Οι υπόλοιπες δαπάνες αφορούν έξοδα για αφίσες, τιμητικές διακρίσεις, δώρα, φιλοξενία/δεξιώσεις, παρακολούθηση συνεδρίων/ενημέρωση-κατάρτιση, μετακινήσεις και διάφορα άλλα πρακτικά.

 

 

Αν οι σκοποί και οι επιδιώξεις του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου μας είναι πραγματικοί, τότε το πρόγραμμα πάσχει από προγραμματική ανακολουθία: το διακρίνει ο πληθωρισμός σοβαρών επιδιώξεων που μηδενίζονται από τον ελάχιστο και άσχετο προϋπολογισμό. Αλλά και στο παρελθόν των τελευταίων τεσσάρων ετών, όταν δόθηκαν για τον ίδιο λόγο περισσότερα χρήματα, τα αποτελέσματα ήταν ανύπαρκτα. Η δημαρχία ολοκληρώνεται και ούτε ένα από τα δύο βασικά sites του Δήμου δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε και όπως ο νόμος επιβάλλει, τουλάχιστον για το ένα. Οπότε, ας αρκεστούμε στο ότι φέτος σπαταλήσαμε λιγότερα κονδύλια, με τον ίδιο δήμαρχο και τα ίδια, παραπλανητικά λόγια. Και την προβολή επιπέδου “Γαλανά Νέρα” όταν το πανελλήνιο έμαθε ότι χάσαμε και σημαίες και αυγά και καλάθια…

 

 

ΥΓ: πρόγραμμα προβολής, αυγά, καλάθια και Γαλάζιες Σημαίες, αφορούν χρήμα που προέρχεται απ’ τις τσέπες μας, όσων έχουν. Μην τσιγκουνεύεστε.-

ΥΓ1: επειδή επιλέγεις να κρύβεσαι ΑΛΛΑ έχεις Γραφείο Τύπου, σύμφωνα και με τα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 2019 που θες να εγκρίνεις… η “Εφημερίς του Ολύμπου” αναμένει απάντηση δια του Γραφείου Τύπου ή όποιου άλλου, ορατού τε και αοράτου οργάνου ή υπηρεσίας.

 

ΥΓ2: αυτός που επινόησε το

Ετήσιος Προγραμματισμός
Το παρόν εγχειρίδιο, αποτελεί τη δέσμη μέτρων και ενεργειών  στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της Τουριστικής Προβολής του Δήμου και της αναβάθμισης του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος για την πρόσβαση σε νέες αγορές και την εδραίωση στις υφιστάμενες.

διατηρεί κάποια σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα ή είναι της γνωστής αναπτυξιακής σχολής “γράψε κι όποιον πάρει ο Χάρος/πολλοί θα δούνε-λίγοι θα καταλάβουν”;;;;;;