“Καθήκον όλων μας”,

επισημαίνει ο ΣΕΠΕ

“…να αγωνιζόμαστε για ελευθερία, δημοκρατία, αδελφοσύνη και να κάνουμε σαφές με ενιαίο μέτωπο ότι η θέση του φασισμού και του μίσους είναι στο περιθώριο….”

 

 

Κατερίνη , 28/1/2019
Αριθ. Πρωτ: 10

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΙΣΟΥΣ

 

Οι επιθέσεις οργανωμένων ομάδων σε σπίτια εκπροσώπων του κοινοβουλίου, άσχετα με τα αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με τη θέση που παίρνουν σε διάφορα ζητήματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, μόνο ως αποτρόπαια μπορούν να χαρακτηριστούν. Με αφορμή την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών γνωστοί πατριδοκάπηλοι εθνικιστικοί κύκλοι  προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αρνητικά προς αυτήν μεγάλη μερίδα του κόσμου και να σπείρουν τη διχόνοια και το μίσος.

Ταυτόχρονα, οι καταστάσεις που διαδραματίστηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο, με αφορμή τη συμφωνία, τροφοδοτούν έναν ήδη υπαρκτό διάχυτο αντιδραστικό αντικοινοβουλευτισμό.  Τέτοιες  συμπεριφορές, ελάχιστων, δήθεν «αγανακτισμένων πολιτών», καμιά σχέση δεν έχουν με κοινωνικές ή άλλες διεκδικήσεις. Η τοπική κοινωνία, οι κοινωνικοί φορείς και οι δημοκρατικοί πολίτες  έχουμε  χρέος να αντιδράσουμε, απομονώνοντας τέτοιες φασιστικές συμπεριφορές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κοινωνικός αποκλεισμός, που διαρκώς παράγει η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική, κάνει πιο εύκολη την υιοθέτηση της προπαγάνδας, από όπου κι αν προέρχεται, κυρίως από φτωχοποιημένα στρώματα.

Είναι καθήκον όλων μας να αγωνιζόμαστε για ελευθερία, δημοκρατία, αδελφοσύνη και να κάνουμε σαφές με ενιαίο μέτωπο ότι η θέση του φασισμού και του μίσους είναι στο περιθώριο.

 

 Για το Δ.Σ