“Πάνε ταμείο”

οι ροδακινοπαραγωγοί

οι υπόλοιποι “πάνε πάσο” (και βόλτα στην εθνική/κόμβο Αλεξιάδη)

 

 

 

Ο χρόνος, αυτό που μετράμε με λεπτά και δευτερόλεπτα, με μήνες, χρόνια και αιώνες, περιφορές γύρω απ’ τον Ήλιο, είναι το …ανθρωπινότερο και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο επίτευγμα του ανθρώπου. Το πιο προσαρμοσμένο στα μέτρα του.

Και ναι, μερικές φορές, το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να τον αγνοήσει.

Αν μάλιστα έχει να κάνει με τούτη την κυβέρνηση, την τόσο σύμφυτη με τα λάθη και την δική τους αίσθηση του χρόνου, καλά πράξατε και τον αγνοήσατε προχθές το χρόνο.

Ανακοίνωσε η κυβέρνηση -και οι τοπικοί βουλευτές μας- στις 12 Δεκεμβρίου 2018, ότι -ως το τέλος του χρόνου- θα καταβάλλει ενισχύσεις de minimis 10,2 εκατ. ευρώ σε περίπου 12.500 ροδακινοπαραγωγούς. Και σήμερα ανακοινώνει ότι -το απόγευμα- “προχωρά στην πληρωμή πληρωμή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) συνολικού ύψους 13.174.588 ευρώ σε 15.498 ροδακινοπαραγωγούς, …από τον ΟΠΕΚΕΠΕ”.

ΤΟΣΑ λάθη, κα αντιπεροφερειάρχη μας.

Λάθη σε ΟΛΑ:

ΚΑΙ στον αριθμό των παραγωγών
ΚΑΙ στο συνολικό ποσό της αποζημίωσης
ΚΑΙ στο χρόνο πληρωμής!!!

Μα είναι δυνατόν αυτή η κυβέρνηση να είναι κυβέρνηση;;;
Διερωτώμαι φωναχτά, κα Μαυρίδου και απάντηση δεν παίρνω.

Χώρια που είμαι σίγουρος ότι απόψε δεν θα είναι διαθέσιμα τα λεφτά στα ΑΤΜ, αλλά… ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ!!!!!!!

Και τελικά… πείθομαι κι εγώ ότι μερικές φορές, καλό είναι να αγνοούμε τον χρόνο.

Αλλά ποτέ τα λάθη.
Μένουν ατιμώρητα και δημιουργούν καταστάσεις ανεπίτρεπτες.
Κι όταν παραπαραμείνουν τα λάθη, αλλάζει χαρακτηριστικά και ο χρόνος, και ο τόπος και ο τρόπος που νοιώθουμε την πραγματικότητα.

ΥΓ: συγχωρείστε με που προτρέχω και σχολιάζω τα σημερινά λάθη τούτης εδώ της κυβέρνησης και των τοπικών εκπροσώπων της. Μόλις λάβω δελτίο Τύπου σας με την ανάλογη κριτική, θα σβήσω το παρόν και θα αναρτήσω το αναμενόμενο.

 

 


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληρωμή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας 13,2 εκατ. ευρώ σε 15.500 ροδακινοπαραγωγούς

 

Στην πληρωμή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) συνολικού ύψους 13.174.588 ευρώ σε 15.498 ροδακινοπαραγωγούς, προχωρά σήμερα το απόγευμα ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενισχύσεις de minimis 10,2 εκατ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς

Την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 10,2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, σε συνάντηση με βουλευτές.

Επιλέξιμοι είναι οι δενδροκαλλιεργητές των νομών Ημαθίας, Καβάλας, Κοζάνης, Λάρισας Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων και Φλώρινας.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι εξαντλήθηκε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο ώστε το συνολικό ποσό να διαμορφωθεί στα 10,2 εκατ. ευρώ, το οποίο δεσμεύθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 μετά από επίμονες προσπάθειες της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ενισχυθούν οι καλλιεργητές που είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται και να υποβαθμίζεται σε μεγάλο ποσοστό (άνω του 30%), λόγω των βροχοπτώσεων του περασμένου Ιουνίου. Τα χρήματα θα καταβληθούν σε περίπου 12.500 παραγωγούς μέχρι το τέλος του έτους.