Ομορφιές Δημόπουλου

ΠΑΝΤΑ

και ως την τελευταία στιγμή της θητείας του (ενώ ελπίζατε πολλοί εδώ και χρόνια για βελτίωση …κι ακόμα ελπίζετε)

Αυτή την ώρα, το Δημοτικό μας Συμβούλιο συζητά το σοβαρότερο θέμα της σημερινής συνεδρίασης:

18.

Εξέταση αιτήματος για την παράταση ή μη της μίσθωσης Δημοτικού Καταστήματος, με την επωνυμία «Μύλος», στην Πλάκα Λιτοχώρου. (Εισήγηση Δημόπουλος Κων/νος, Δήμαρχος).

Είναι ένα θέμα που αφορά το επικερδέστερο για το Δήμο Δίου-Ολύμπου δημοτικό ακίνητό του.

Είναι ένα θέμα για το οποίο ο Δήμος (μας) πλήρωσε τρεις δικηγόρους, μέσα σε μερικούς μήνες, να γνωμοδοτήσουν ώστε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο δίκαια και νόμιμα.

Για το ίδιο θέμα γνωμοδότησε και η νομική σύμβουλος του Δήμου.

Παρ’ όλα αυτά, οι μόνοι δικηγόροι που βρίσκονται εδώ και μετέχουν στην συζήτηση του θέματος είναι ο δικηγόρος-συνήγορος του σημερινού ενοικιαστή και …ο δήμαρχός μας (που συμμετέχει στη συνεδρίαση ως δήμαρχος και όχι ως νομικός. Ο οποίος μόλις ανακοίνωσε στο σώμα ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το ακίνητο από δύο επιχειρηματίες. Ένα ακίνητο για το οποίο κανείς δημοτικός σύμβουλος -μέχρι αυτή τη στιγμή- δεν γνώριζε ότι επιθυμούν να ενοικιάσουν δυο επιχειρηματίες, ενώ  ακόμη δεν έχει αποφασισθεί η τυχη του σημερινού -και για 12 χρόνια- ενοικιαστή…

Λίγο αργότερα, οι λεπτομέρειες και γιατί ενώ πληρώνουμε τρεις δικηγόρους, στο τέλος, μένουμε με τον …δήμαρχο στο χέρι. Και στο προεδρείο, να ερμηνεύει νόμους και να παριστάνει το συνήγορο των δικηγόρων που πληρώσαμε για να λείπουν από συζήτηση θέματος για το επικερδέστερο δημοτικό ακίνητο.

Από την μειοψηφούσα -έτσι κι αλλιώς- διοικούσα παράταξη, απέμειναν στα έδρανά τους 9 -εννέα- δημοτικοί σύμβουλοι.