Τάχα ένατος

και σίγουρα παραπλανητικός

τάχα 9ος “ΣΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΚΕΦΙΜ)” – και σίγουρα στα δελτία Τύπου σου

Στις 4 Φεβρουαρίου 2019 ο Δήμος μας δημοσίευσε αυτό, ενημερώνοντάς μας ότι κατετάγη “ΕΝΑΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΚΕΦΙΜ)”.

kefim

Στο δελτίο Τύπου, εκτός από τον τίτλο, του λόγου το αληθές -κατά τον δήμαρχό μας- αποτυπωνόταν και σε γράφημα που συνόδευε το κείμενο. Και απέμενε ένα “στην υλοποίηση επενδύσεων” για να καταλάβουν οι δημότες … ότι μπορούσαν να καταλάβουν.

Είναι ο Δήμος μας “ΕΝΑΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΚΕΦΙΜ)”;;;

Όχι.

Ο “Πιλοτικός Δείκτης Οικονομικής Αποτελεσματικότητας των Δήμων για το έτος 2017” είναι μια ετήσια μελέτη (υπάρχει από το 2011) και σίγουρα στην συνολική κατάταξη (αφορά το 2017) ο Δήμος μας δεν εμφανίζεται πουθενά, όπως σαφέστατα αποτυπώνει το σχετικό γράφημα από την μελέτη, όπως δημοσιεύτηκε.

 

Θα πρέπει να πάει ο ενδιαφερόμενος στα υποπεδία που συμβάλλουν στην γενική κατάταξη για να εντοπίσει κάπου το “Δήμος Δίου-Ολύμπου”. Στο υποπεδίο 2γ, στη σελίδα 18 της μελέτης, αλλά και πάλι όχι στη συνολική κατάταξη του υποπεδίου, αλλά στην υποομάδα “Μεικτοί Δήμοι”. Και ενώ ο Δήμος μας -κατά το δελτίο Τύπου- κατατάσσεται 9ος σε υποομάδα 168 Δήμων (τόσοι είναι στην κατηγορία “Μεικτοί Δήμοι”), τα -γενικά- αποτελέσματα της μελέτης αφορούν τους 320 Δήμους που παρείχαν στοιχεία προς κρίση, γιατί πέντε Δήμοι δεν συμπεριλαμβάνονται στην μελέτη, όπως το καταγράφει και η ίδια. Και στα γενικά αποτελέσματα του συνολικού και των υποπεδίων, ο Δήμος μας δεν κατάφερε να μπει σε καμία δεκάδα. Αλλά η ένατη θέση σε υποπεδίο, τμήματος των Δήμων… μας έκανε πια πρωταθλητές!!!

 

Αξίζει να δείτε την μελέτη για να γνωρίζετε ποιες επιδόσεις βαθμολογούνται και -φυσικά- να διαπιστώσετε αν θα μπορούσε ο Δήμος μας να πρωτεύσει σε κάτι. Και πως αποκτά το ΚΕΦΙΜ τα προς κρίση στοιχεία. Και αν λογικά ο Δήμος μας μπορεί να είναι ένατος στην όποια γενική ή ειδική αξιολόγηση και έστω μόνο για την μικρότερη απόκλιση των δεσμεύσεων που ανέλαβαν με τον προϋπολογισμό και το τι συνέβη τελικά. Και τι διευκρινίζει το ΚΕΦΙΜ για τα στοιχεία που αφορούν προϋπολογισμούς και άλλα κρίσιμα στοιχεία. Μεταξύ των πηγών που παρέχουν τα στοιχεία αυτά είναι και οι ιστοσελίδες των Δήμων. Και έτσι, το ερώτημα περί ένατης θέσης και άλλες ιστορίες γι’ αγρίους, καταλήγει στο “Ποιος Δήμος, ποια ιστοσελίδα;”

Και σ’ ανώτερα.

DHMOI_final_FAQ