“Στήθηκαν” απ’ έξω

(απ' το Επιμελητήριο Πιερίας)

και προσπάθησαν να “στήσουν” και μέσα και έξω απ’ το Επιμελητήριο…

 

Ήταν όλοι εκεί.

Πενήντα περίπου εκπρόσωποι της -κυριολεκτικά- “Χρυσής” νεολαίας.

Στην απέναντι του Επιμελητηρίου καφετέρια, καμιά εικοσαριά αναδρομικώς “μακεδονομάχοι” που αναπληρώνουν τώρα τις αντιδράσεις που ΔΕΝ κατέγραψαν από το Βουκουρέστι ως την 69η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Μια “δημοσιογράφος” με ειδικότητα στα πατριωτικά ρεπορτάζ(!!!) που -σε αντίθεση με τον εθελοντή προϊστάμενό της και τον εθελοντή συνάδελφό της- δεν μπόρεσε να βρεθεί στην αίθουσα της ομιλίας γιατί οι διοργανωτές την θεωρούν ανεπιθύμητη και της απαγόρευσαν την είσοδο.

Διάφοροι άλλοι εθελοντές δημοσιογράφοι της Κατερίνης βρέθηκαν στην αίθουσα και ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ η ομιλία και υπόλοιπη εκδήλωση, αποχώρησαν.

Έτσι, όταν η 18χρονη έκανε το πανηγυράκι του Χρυσού ακτιβισμού μόνο ένας συνομήλικός της κατέγραψε το γεγονός για να το μοιράσει αμέσως σ’ αυτούς που το περίμεναν απ’ έξω. Οι εθελοντές, όλων των τύπων και των διαμετρημάτων, αλλά -όπως αποδείχτηκε- ελάχιστου βεληνεκούς…

Απ’ έξω περίμεναν πια όσοι είχαν προετοιμάσει το σκηνικό της έντασης και του “φασισμού των μπολσεβίκων”. Και κάποια κανάλια που αγωνιωδώς αναζητούσαν υλικό για να πούνε ότι ήθελαν να πούνε. Μόνη τους απόδειξη…. η εθελοντής δημοσιογράφος. Του “πατριωτικού ρεπορτάζ”.

 

 

Ώρες μετά, το κύκλωμα απέδωσε έναν χαρακτηρισμό που αφορούσε όσους ήταν έξω απ’ το Επιμελητήριο της Κατερίνης, σε όσους διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών μεν, αλλά ΔΕΝ ήταν έξω απ’ το Επιμελητήριο δε. Το “πατριωτικό ρεπορτάζ” δεν εφευρέθηκε από την εθελόντρια. Υπάρχει ως ειδικότητα ήδη. Σε κάποια Μέσα. Σε κάποια μυαλά. Και στις προθέσεις τους.

Ήταν κι άλλοι έξω απ’ το Επιμελητήριο.

Όπως οι αστυνομικοί που είναι αναγκασμένοι για μερικούς καταχραστές των ελευθεριών όλων μας, να κάνουν υπερωρίες.

Για το ποιοι ήταν χθες έξω και μέσα απ’ το Επιμελητήριο και τι συνέβη θα υπάρξει και πληρέστερο ρεπορτάζ.

Και …ναι.
Ήταν εκεί και ο Νουλέζας.

Κι ο μόνος που ευλόγησε την χθεσινή αντισυγκέντρωση των εθελοντών, αλλά ΔΕΝ ήταν εκεί αυτοπροσώπως είναι ο Λιακόπουλος. Πιθανώς, τον εκπροσώπησε η εθελόντρια δημοσιογράφος του πατριωτικού ρεπορτάζ σε ιδιωτικά Μέσα-πολίτης-συνδικαλίστρια του δημοσίου τομέα-υποψήφιά του.
Ο ίδιος αρκέστηκε σε μια δήλωση, στην οποία δεν εξήγησε γιατί πρόσθεσε αυτό το “ειρηνικά” στην αντίθεσή τους…

 

Θανάσης Λιακόπουλος:
Λέμε ΟΧΙ στη Συμφωνία των Πρεσπών. Εκφράζουμε ειρηνικά την αντίθεσή μας

 

Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του κ. Τζανακόπουλου στην Κατερίνη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

·        «Παραμένουμε αμετακίνητοι στη θέση μας: Λέμε ΟΧΙ στη Συμφωνία των Πρεσπών.

·        Αυτό το κείμενο που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή θα κάνει μεγάλο κακό στην πατρίδα μας και ειδικά στη Μακεδονία μας τα επόμενα χρόνια.

·        Υπενθυμίζουμε τη δέσμευσή μας να εκδώσουμε βιβλίο για τον Μακεδονικό Αγώνα και την ιστορία της Μακεδονίας μας, το οποίο θα μοιράζουμε στους μαθητές των σχολείων μας για να μην ξεχάσουν ποτέ την ιστορική αλήθεια.

·        Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελλάδα».

 

Θανάσης Λιακόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

thanasis.liakopoulos@yahoo.com