Τάγματα εφόδου και δημοσιογραφούντες

ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για τα του Επιμελητηρίου

“…Πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε ένα τέλος. Να μην αφήσουμε τον τρόμο να απλωθεί στην κοινωνία μας…”

 

 

 

Τάγματα εφόδου με προβιά «πατριώτη»

 

 

Μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Ιερός Λόχος 2012», που λειτουργούν ως τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, ήταν τελικά οι δήθεν «αγανακτισμένοι πολίτες» που επιχείρησαν να προκαλέσουν επεισόδια στις 21/2 στην  πολιτική  εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Επιμελητήριο Πιερίας, με ομιλητή τον Υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο..

Δεν ήταν πολίτες της Κατερίνης αυτοί που πρωτοστάτησαν, φωνάζοντας εν χορώ «Τσίπρα γ…ται η μάνα σου». Μεταφερόμενοι νεοναζί ήταν, που ήρθαν με πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη.

Δεν ήταν αθώοι πατριώτες που διαδήλωναν για το Μακεδονικό. Ήταν άτομα που εκπαιδεύτηκαν στρατιωτικά  για να γίνουν επίλεκτες ομάδες κρούσης, πανομοιότυπες με εκείνες που χρησιμοποιούσε ο Χίτλερ στη ναζιστική Γερμανία.

Δεν ήταν η κοπελίτσα, που μπήκε στην αίθουσα για να φωνάξει «προδότες», αντιπροσωπευτικό δείγμα της ποιότητας αυτών που οργάνωσαν την «αντισυγκέντρωση». Ήταν όσοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και απαθανάτισαν σε φωτογραφία τις προθέσεις τους: να νοιώσουν σημαντικοί ασκώντας βία, που μπορεί να περιλαμβάνει από απειλές κατά της ζωής και της περιουσίας και ξυλοδαρμούς, μέχρι φονικά με μαχαίρια και όπλα.

Και ήταν μόνοι τους. Η μεγάλη πλειοψηφία των Κατερινιωτών, που διαδήλωναν τις προηγούμενες μέρες την αντίθεσή τους στην συμφωνία των Πρεσπών, τους ψυλλιάστηκαν και τους γύρισαν την πλάτη.

Με εξαίρεση κάποιους δημοσιογραφούντες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και μπλόγκς, που έκαναν την τρίχα τριχιά, προκειμένου να πουλήσουν βίντεο σε πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ.

Και μετρημένους στα δάχτυλα συμπολίτες μας, που μάλλον δεν κατάλαβαν με ποιους συμψηφίζονταν την ώρα εκείνη.

Σήμερα όμως κανείς δεν δικαιούται να λέει «δεν ήξερα». Κόμματα και φορείς, συλλογικότητες και απλοί πολίτες της Πιερίας, είμαστε εκ των πραγμάτων απέναντί τους.

Πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε ένα τέλος. Να μην αφήσουμε τον τρόμο να απλωθεί στην κοινωνία μας.

Έχουμε πολλούς τρόπους να διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας σε πράγματα που μας θίγουν ή μας ενοχλούν. Τα εγκλήματα μίσους δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας από αυτούς.

Η ανθρωπότητα πλήρωσε βαρύτατο τίμημα για να γλυτώσει από τα τέρατα. Ας μην επιτρέψουμε να κυκλοφορούν και πάλι ανάμεσά μας, με όποια προβιά κι αν εμφανίζονται.

 

Ν.Ε  ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας