Συνεδριάζει

το Δημοτικό μας Συμβούλιο

σε κλίμα… “δεύτε τελευταίον ασπασμόν…”

 

 

Η αυριανή είναι η τελευταία κανονική συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Κανονική, βέβαια.. στο μέτρο του εφικτού και με δεδομένο την προϊστορία της απερχόμενης διοίκησης.

Αν όχι η τελευταία κανονική, η προτελευταία, αφού η επόμενη θα είναι κοντά στην αρχή της επίσημης προεκλογικής περιόδου και μετά η περίοδος θα είναι μεταβατική προς την νέα διοίκηση κτλ κτλ κτλ.

Στην αυριανή συνεδρίαση πολλά είναι τα διεκπεραιωτικά θέματα, ενώ στα σημαντικότερα συμπεριλαμβάνονται:

  • η πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
  • οι λειτουργικών δαπάνες των σχολείων του Δήμου Δίου – Ολύμπου
  • η –μία ακόμη- πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου συνολικής διάρκειας δύο (2) μηνών (εκτός θερινής περιόδου)
  • η υπογραφή σύμβασης με την Πιερική Αναπτυξιακή για την εκπόνηση του σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας (καλό;;;; ΚΑΙ σχέδιο ΚΑΙ βιώσιμη ΚΑΙ αστική ΚΑΙ κινητικότητα ΚΑΙ τώρα τα ανακάλυψε κι ο Δημόπουλος)
  • αίτημα χρηματοδότησης στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για “Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας” (τώρα με τα πυκνά δρομολόγια της επιδοτούμενης διαδημοτικής συγκοινωνίας… οι στάσεις είναι απαραίτητες)

και το σοβαρότερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, η “Έγκριση κανονισμού διαχείρισης περιοχής Λάκκου στην Δ/Κ Λιτοχώρου του Δήμου Δίου – Ολύμπου. (Εισήγηση Γιάννακα Ελένη, Δημοτική  Σύμβουλος)”. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕτΟ, ο υπό έγκριση κανονισμός είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας -όχι όλων- των επιχειρηματιών της περιοχής και της συνεργασίας τους με τους αρμόδιους της δημαρχίας. Προκειμένου να εξασφαλιστούν συνθήκες που θα διατηρήσουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον ντόπιων και μη επισκεπτών και να προστατεύσουν το ιδιαίτερο χρώμα και φυσικό κάλλος της περιοχής, διευθετώντας πρακτικά ζητήματα, ώστε το αυξημένο ενδιαφέρον να μην αποβεί εις βάρος των δύο αυτών σημαντικών χαρακτηριστικών. Οι λεπτομέρειες αύριο.

Και καλό Σεπτέμβρη.

 

 

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Δημοτική  Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 06.03.2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Υποβολή αιτήματος περί έγκρισης πρόσληψης τακτικού προσωπικού για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». (Εισήγηση Παπαμιχαήλ Αθανάσιος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου).
2. Λήψη απόφασης για την κατανομή ποσού για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών  των σχολείων του Δήμου Δίου – Ολύμπου. (Εισήγηση Παπαμιχαήλ Αθανάσιος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου).
3. Έγκριση ή μη πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής εργασιών (παρ. 5 άρθρου 219 Ν. 4412/2016). (Εισήγηση Πούλιος Ιωάννης, Αντιδήμαρχος).
4. Έγκριση μελέτης με τίτλο «Βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών οδού Ορφέως στην περιοχή Τοπόλιανη Λιτοχώρου». (Εισήγηση Γιάννακα Ελένη, Δημοτική  Σύμβουλος).
5. Αλλαγή οφειλέτη για εισφορά σε χρήμα λόγω μεταβίβασης ιδιοκτησίας. (Εισήγηση Παπαμιχαήλ Αθανάσιος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου).
6. Λήψη απόφασης για την αντικατάσταση ή μη του νέου οικοπέδου το οποίο αποδιδόταν από την 1/2002 πράξη εφαρμογής για την μερική αποκατάσταση της ολικά ρυμοτομούμενης αρχικής ιδιοκτησίας με κ.κ. στο Ο.Τ. 117 (ιδιοκτησίας Αστέριος Μουσδράκας του Ευαγγέλου – Ευαγγελίας. (Εισήγηση Σαλιώρα Ελένη, Αντιδήμαρχος).
7. Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση ή μη του Δημοτικού ακινήτου στο Ο.Τ. 11 με αρ. 4β στη Δ.Κ. Πλαταμώνα. (Εισήγηση Παπαμιχαήλ Αθανάσιος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου).
8. Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου συνολικής διάρκειας δύο (2) μηνών. (Εισήγηση Χαρέλας Σταύρος, Αντιδήμαρχος).
9. 4η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Δίου – Ολύμπου οικ. έτους 2019. (Εισήγηση Πούλιος Ιωάννης, Αντιδήμαρχος).
10. Λήψη απόφασης για διαγραφή οφειλής από τέλη άρδευσης έτους 2016 του Μπούσια Κων/νου. (Εισήγηση Φόλιος Διονύσιος, Δημοτικός  Σύμβουλος).
11. Αποδοχή  του αριθμ. 1/2019 πρακτικό της επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του Δήμου Δίου – Ολύμπου. (Εισήγηση Σιώκας Θεόδωρος, Δημοτικός  Σύμβουλος).
12. Έγκριση κανονισμού διαχείρισης περιοχής Λάκκου στην Δ/Κ Λιτοχώρου του Δήμου Δίου – Ολύμπου. (Εισήγηση Γιάννακα Ελένη, Δημοτική  Σύμβουλος).
13. Λήψη απόφασης σχετικά με το αίτημα της Ομάδας Εθελοντισμού και Πολιτισμού της Δ.Ε. Λιτοχώρου για ρύθμιση της κυκλοφορίας επί της οδού Αγίου Νικολάου και της κεντρικής πλατείας, μέσα στο Λιτόχωρο, προκειμένου να πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εορταστικές εκδηλώσεις. (Εισήγηση Γιάννακα Ελένη, Δημοτική  Σύμβουλος).
14. Εξειδίκευση πίστωσης εν όψει εκδηλώσεων της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου. (Εισήγηση Πούλιος Ιωάννης, Αντιδήμαρχος).
15. Λήψη απόφασης για παροχή οικονομικής βοήθειας σε άπορη οικογένεια. (Εισήγηση Χαρέλας Σταύρος, Αντιδήμαρχος).
16. Σύμβαση προγραμματικής σύμβασης με την Πιερική Αναπτυξιακή για την εκπόνηση του σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας. (Εισήγηση Παπαμιχαήλ Αθανάσιος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου).
17. Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας». (Εισήγηση Παπαμιχαήλ Αθανάσιος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου).

                                         

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Παπαμιχαήλ   Αθανάσιος

 

Κοινοποιείται

1.- κ. Δημόπουλο Κωνσταντίνο, Δήμαρχο Δήμου Δίου – Ολύμπου.

2.- Χατζή Αθηνά, Νομική Σύμβουλο.

3.- Βασιλούδα Βασίλειο,  (Δ/ντή Τεχνικής Υπηρεσίας)

4.- Πουρπουτίδου Δόμνα,   Προϊσταμένη οικ. υπηρεσίας.

5.- Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.