“Έφυγε” ο Ιωάννης Κορομήλης

εκδότης του "Ολυμπίου Βήματος"

“… “σφράγισε” με την πένα και τις εκδόσεις του τα τοπικά δρώμενα σε Πιερία και Κοζάνη…”

«Έφυγε» ο εκδότης Ιωάννης Κορομήλης

 


 

 

Κατερίνη, 10.03.2019  

Συλλυπητήριο Μήνυμα  ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Πιερίας

για τον θάνατο του Εκδότη Γιάννη Κορομήλη

 

Η απώλεια του Εκδότη της εφημερίδας «Ολύμπιο Βήμα» Γιάννη Κορομήλη μάς κάνει όλους φτωχότερους.

Ο Γιάννης Κορομήλης υπήρξε μια προσωπικότητα που σφράγισε με το ήθος και την πνευματική του καλλιέργεια τον τοπικό τύπο.

Μέσα  από την   αρθρογραφία του, από τις καίριες τοποθετήσεις και τη θαρραλέα στάση του, δίδαξε ήθος και συνέπεια, ενώ ξεχώρισε για την  ηγετική φυσιογνωμία του και για τις έντονες κοινωνικές ευαισθησίες του.

 Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό και σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής.

Στους οικείους του εκφράζουμε  τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΙΝΙΩΤΗΣ

 


 

Κατερίνη 10-3-2019

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) με αφορμή την απώλεια του ιδρυτικού μέλους του οργανισμού, εκδότη της εφημερίδας «Ολύμπιο Βήμα» , ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΡΟΜΗΛΗ, εκφράζει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά συλλυπητήρια.

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΡ.ΦΕ.Ο.


 

Συλλυπητήριο μήνυμα υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης Θανάση Λιακόπουλου
για τον θάνατο του εκδότη του Ολύμπιου Βήματος, Γιάννη Κορομήλη

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του εκδότη της ιστορικής εφημερίδας «Ολύμπιο Βήμα» Ιωάννη Κορομήλη που έφυγε από κοντά μας απρόσμενα το πρωί της Κυριακής.

Ο τόπος μας είναι φτωχότερος χωρίς την πένα του ανθρώπου που με την πνευματική του καλλιέργεια, το ήθος και τις ευαισθησίες του, άφησε το στίγμα του με τις καίριες τοποθετήσεις του στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Πιερίας.

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Θανάσης Λιακόπουλος

 


 

 

«Ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται»

                   Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΟΜΗΛΗΣ

Πορεύθηκε αιφνίδια και αθόρυβα εις τόπον αναπαύσεως των δικαίων,  αφού πάλεψε σκληρά ως άλλος Διγενής στα «μαρμαρένια αλώνια» του μεστού αγώνων και ωδινών επίγειου βίου του ο πολυαγαπημένος μας  Γιάννης Κορομήλης. Χαρισματικός και πολυτάλαντος κοσμούσε την κοινωνία της Κατερίνης με την ακαταπόνητη διακονία του ορθοτόμου λόγου της αληθείας  από το βήμα της υπεύθυνης και ανιδιοτελούς δημοσιογραφικής του αποστολής. Ακλόνητος στις ηθικές αρχές και πνευματικές αξίες που χαρακτήριζαν  την επίγεια βιωτή του, διακήρυσσε  αδίστακτα με την γλαφυρή και ταυτόχρονα αιχμηρή γραφίδα του, μέσω της καθημερινής  αρθρογραφίας του, τις τεκμηριωμένες απόψεις του επί των τρεχουσών κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων της ελληνικής πραγματικότητας.

                Είχα την ευτυχή συγκυρία να συνεργαστώ μαζί του στο ιδιωτικό Γυμνάσιο που ίδρυσε στην πόλη μας προ 50 περίπου ετών. Άριστος μαθηματικός μετέδιδε με την ολοκληρωμένη προσωπικότητά του στους μαθητές πέραν από την γνώση  το αγωνιστικό χριστιανικό  ήθος, την πειθαρχία και το σεβασμό στις παραδοσιακές  αρετές. Όντας όμως ανήσυχος, εύστροφος και δημιουργικός δεν παρέμεινε στη εκπαίδευση στην οποία πολλά μπορούσε να προσφέρει. Διαισθανόμενους   ότι ο τόπος μας χρειαζόταν ένα δυναμικό δημοσιογραφικό όργανο για πληροφόρηση και γενικότερη επιμόρφωση επέλεξε το επίπονο και φθοροποιό λειτούργημα της δημοσιογραφίας στο οποίο έδωσε άριστες εξετάσεις δημιουργώντας μια αξιοζήλευτη μονάδα με  υπερσύχρονα τυπογραφεία, ραδιοφωνικό σταθμό και καθημερινή έντυπη και ηλεκτρονική εφημερίδα προς επίτευξη του ευγενούς οράματος του.

                Όσες φορές επισκεπτόμουν το γραφείο του τον αντίκριζα να είναι πεσμένος πάνω σε μια στοίβα βιβλίων ιστορικού, φιλοσοφικού,  θρησκευτικού και γενικότερου εγκυκλοπαιδικού  περιεχομένου από τα οποία αντλούσε γνώσεις για την τεκμηρίωση των απόψεών του. Με τον στοχασμό που τον διέκρινε και τον άπταιστο γραπτό του λόγο ο εκλιπών θα μπορούσε να καταταγεί στην χορεία των διακεκριμένων δημοσιογράφων και πολιτικών αναλυτών της χώρας μας. Προσωπικά έχω διδαχθεί πολλά από την εντιμότητα, την ταπεινότητα, την μαχητικότητα και το χριστιανικό βίωμα  του αθόρυβου και πράου αυτού Ανθρώπου.

                Αγαπητέ Γιάννη, τώρα που αναπαύεσαι  στον   χώρο των δικαίων και των αγγέλων, όπου ο Κύριος στον οποίο εμπιστεύτηκες την ζωή σου θα σου απονείμει επαξίως τον στέφανο της δικαιοσύνης ,να εύχεσαι με το αγιορείτικο κομποσχοινάκι σου να έχουμε οι επιζώντες  «χριστιανά και ανώδυνα» τα τέλη της ζωής μας.

                                    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΝΑΣ

 


 

12 Μαρτίου 2019

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΤΖΑΜΑΚΛΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΟΜΗΛΗ

 

Ο Γιάννης Κορομήλης υπήρξε στην πρώτη γραμμή του Περιφερειακού Τύπου και των τοπικών δρώμενων στην Πιερία. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

ΧΑΡΗΣ ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ
Βουλευτής Πιερίας – ΣΥΡΙΖΑ

 

 


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κορομήλη Ιωάννη για τον αδόκητο χαμό του αγαπημένου τους προσώπου.

Ένας αγωνιστής της ζωής, ακούραστος, δίκαιος με όραμα και πάθος να υπερασπίζεται με την πένα του όλους τους συμπολίτες του για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων τους αλλά που πάντα τα αντιμετώπιζε με ιδιαίτερη αγάπη και ευαισθητοποίηση, είναι μερικά μόνο από τα γνωρίσματά του. Υπήρξε εξαίρετος συνομιλητής, φίλος αλλά κυρίως εξαίρετος άνθρωπος.

Η παρουσία του θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης
Ο Πρόεδρος

Ρέχας Κωνσταντίνος


 

Συλλυπητήριο μήνυμα

 

          Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη στην οικογένεια του εκλιπόντος Κορομήλη Ιωάννη για τον αδόκητο χαμό του αγαπημένου τους προσώπου.

Η αναγγελία θανάτου του εκδότη της εφημερίδος Ολύμπιο Βήμα, μας γέμισε θλίψη καθώς υπήρξε πάντα αρωγός των προσπαθειών των συνταξιούχων όλων των κλάδων και ομάδων και πάντα συνέβαλε τα μέγιστα για την επίλυση των προβλημάτων μας. Εκτός όμως της δημοσιογραφικής του ιδιότητας που με τόσο ζήλο και πάθος υπηρέτησε, υπήρξε κυρίως εξαίρετος άνθρωπος για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε.

Η παρουσία του θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας.

 

Με τιμή

Tο Διοικητικό Συμβούλιο