“Ήπια αξιοποίηση προς όφελος του Πλαταμώνα”

Βούρδας στην ΕτΟ, για την παλιά γραμμή

παραχώρηση χρήσης, ήπια αξιοποίηση, αισθητική αναβάθμιση και όχι παράταση των ατέρμονων συζητήσεων της τελευταίας 20ετίας – αποκλειστικές δηλώσεις

 

Προς όφελος των κατοίκων και για τη διευκόλυνση της ζωής τους και της κίνησης των επισκεπτών στην περιοχή του Πλαταμώνα, θα είναι η λύση που θα δοθεί στο θέμα της παλιάς γραμμής του ΟΣΕ από το νέο Σταθμό των Πόρων ως και το “Γαλαρία”, επεσήμανε στις δηλώσεις στην ΕτΟ, ο Αθανάσιος Βούρδας, γγ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά την χθεσινή σύσκεψη.

Όπως τονίστηκε από πολλούς στη χθεσινή σύσκεψη, υπήρξαν λάθη και λάθος χειρισμοί στο παρελθόν, σε ότι αφορά την γραμμή του ΟΣΕ από τη στιγμή που έπαψε να χρησιμοποιείται, αλλά σύμφωνα με τον κο Βούρδα, τα όποια λάθη δεν μπορούν να μειώσουν την απαίτηση των κατοίκων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να πάψει και η αισθητική “μόλυνση”. Απόφαση της κυβέρνησης και των διοικήσεων των ΟΣΕ – ΓΑΙΟΣΕ είναι η παραχώρηση χρήσης του χώρου και δεν απασχολεί το θέμα της ιδιοκτησίας, η ήπια αξιοποίηση και η αισθητική αναβάθμιση.