“Ούτε έναν περιφερειάρχη ο ΣΥΡΙΖΑ”

"προτεραιότητά μας οι εθνικές εκλογές"

Μάκης Βορίδης από την Κατερίνη, χθες – προέβλεψε και συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στους μεγάλους Δήμους – Τσίπρας ή Μητσοτάκης η επιλογή και τον Μάϊο

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκλέξει ούτε έναν περιφερειάρχη σε όλη την Ελλάδα και σε ορισμένες Περιφέρειες θα υποστεί τρομακτική συντριβή, προέβλεψε χθες από την Κατερίνη ο Μάκης Βορίδης, επαναφέροντας την προ εξαμήνου πρόβλεψη του Τάκη Θεοδωρικάκου (συμβούλου  στρατηγικού σχεδιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη).

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕτΟ -την μοναδική σχετικά με τις εκλογές του Μαίου- στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρώην υπουργός και πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ, ξεκαθάρισε επίσης ότι προτεραιότητα έχουν οι εθνικές εκλογές και το να είναι αύριο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά η ΝΔ ενδιαφέρεται και για το ποιοι θα εκλεγούν δήμαρχοι (και περιφερειάρχες). Η απάντηση αυτή δόθηκε με έναν εν ενεργεία και τρεις υποψήφιους δημάρχους της Πιερίας παρόντες (Χιονίδης, Λιακόπουλος, Γερολιόλιος) και με τον κο Βορίδη να διαβεβαιώνει ότι οι υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών-στελέχη του κόμματος μπορούν να συμπεριφερθούν αντιστοίχως.

Την ίδια συντριπτική ήττα προέβλεψε ότι θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και στους μεγάλους Δήμους της χώρας, ενώ –όπως είπε- το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να εξηγήσει πως μια κυβέρνηση δεν καταγράφει καμία επιτυχία στο χάρτη της Αυτοδιοίκησης και επανέλαβε ότι η ψήφος στις εκλογές αυτές –και στις ευρωεκλογές- είναι ένα διπλό ερώτημα-δημοψήφισμα για τον αν οι πολίτες επικροτούν την πολιτική του Τσίπρα ή το πρόγραμμα του Μητσοτάκη.

Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου του Μ. Βορίδη στην Κατερίνη

 

 

Το δελτίο Τύπου της ΝΟΔΕ Πιερίας

 

 

Κατερίνη, 18.03.2019  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Βουλευτή  Αττικής Ν.Δ. Μάκη  Βορίδη στην Πιερία

Σε θέση εκλογικής μάχης έχουν τεθεί τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και στην Πιερία, ενόψει των εκλογών της 26ης Μαϊου. Στο πλαίσιο της δράσης που ανακοινώθηκε «26 Μαΐου: Συντονισμένα #για_τη _νίκη», κλιμάκιο του κόμματος  το οποίο αποτελούσαν ο Βουλευτής Αττικής κ. Μάκης Βορίδης, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Κώστα Κουκοδήμος, ο  Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Γιάννης Κουρινιώτης  και ο Τομεάρχης Πιερίας κ. Λευτέρης Κλώνος επισκέφθηκαν χωριά  του Δήμου Κατερίνης, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους της Ρητίνης, της Βρίας, της Κάτω Μηλιάς και της Καλλιθέας, ακούγοντας με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της υπαίθρου. Από την πλευρά τους, τα μέλη του κλιμακίου,  ενημέρωναν τους πολίτες για τις θέσεις και τις προτάσεις της Ν.Δ. που θα υλοποιήσει ως αυριανή κυβέρνηση με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.   Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση   με κομματικά στελέχη στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας στην Κατερίνη, καθώς και συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας κ. Γιάννης Κουρινιώτης και ο Τομεάρχης κ. Λευτέρης Κλώνος καλωσόρισαν τον κ. Βορίδη στην Πιερία, επισημαίνοντας πως το συγκεκριμένο κλιμάκιο είχε ως σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις και το πρόγραμμα της Ν.Δ., ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου κ. Μάκης Βορίδης έκανε εκτενή αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς της ως κατάπτυστη  και προσβλητική για  την εθνική συνείδηση των Ελλήνων. Άσκησε σκληρή κριτική στην σημερινή κυβέρνηση που με τις πολιτικές της οδήγησε τη χώρα μας σε αδιέξοδο, επισημαίνοντας πως  όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν θέματα που είναι στην ατζέντα της αριστεράς, για τα οποία δεν μιλούσαν προεκλογικά το 2014.