Πιο προεκλογικό… πεθαίνεις

δια χειρός Γεωργίου

Άριστες σχέσεις, άριστη ευκαιρία, άριστες φωτογραφίες, άριστα όλα

 

Οι άριστες σχέσεις του δεσπότη μας με τον δήμαρχο Κατερίνης και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας χρονολογούνται από την ενθρόνιση του σεβασμιοτάτου το 2014 και έκτοτε βελτιώνονται συνεχώς. Αυτή τη φορά, οι τρεις τοπικοί παράγοντες συνεργάστηκαν προκειμένου να παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος “να παραστεί και να προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία της επικείμενης πανηγύρεως της Θείας Αναλήψεως του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κατερίνης”. Στις 6 Ιουνίου 2019.

Συνήθως, παρόμοιες προσκλήσεις γίνονται δεκτές τυπικά και με κάποια αποτελεσματική επιφύλαξη και δεν απασχολούν περαιτέρω, αφού προέρχονται από αιρετούς που διάγουν προεκλογική περίοδο. Και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην είναι οι νικητές των εκλογών, λίγες μέρες πριν την 6η Ιουνίου. Αλλά, η δια ζώσης υποβολή του αιτήματος αρκεί για μια άνετη προεκλογική διαφήμιση. Χώρια που το τσάι Ολύμπου μπορεί να γίνει γνωστό στο χριστεπώνυμο πλήθος, πανελλαδικά. 

Παρεμπιπτόντως, ο Μακαριότατος ενημερώθηκε δεόντως και για “την πορεία της σοβαρής καταστάσεως της υγείας του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου” και όλα τα παραπάνω διαβεβαιώνουν για τις άριστες σχέσεις σεβασμιοτάτου, δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη.

Το δελτίο Τύπου της Μητρόπολης

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ

 

          Την Τρίτη 2 Απριλίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δέχθηκε την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου και του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη.

          Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο της Ιεράς Μονής Πετράκη, κατά το διάλειμμα συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μέλος της οποίας είναι, κατά την τρέχουσα Συνοδική περίοδο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

          Κατά τη συνάντηση απευθύνθηκε κοινή πρόσκληση προς τον Αρχιεπίσκοπο να παραστεί και να προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία της επικείμενης πανηγύρεως της Θείας Αναλήψεως του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κατερίνης.

          Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και εξέφρασε τη ζωηρή επιθυμία του να συμμετάσχει στην πανήγυρη, εφόσον το επιτρέψει το βαρύ πρόγραμμά του. Ρώτησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της σοβαρής καταστάσεως της υγείας του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου και ενημερώθηκε δεόντως από τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο.

          Επίσης, ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος θυμήθηκε την παραμονή του στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, κατά τα φοιτητικά του χρόνια, ενώ ευχαρίστησε τόσο την Αντιπεριφερειάρχη όσο και τον Δήμαρχο για τη συνδρομή τους στη διοργάνωση σημαντικών δράσεων της Ιεράς Συνόδου στην Πιερία και συγκεκριμένα του Β΄ Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (2016) και δύο Αντιαιρετικών Συνδιασκέψεων (2017 και 2018).

Στη συνάντηση παρέστησαν οι δύο Κατερινιώτες υπάλληλοι της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, και Ευάγγελος Μαρινόπουλος, στέλεχος του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής. Επίσης παρέστη και ο Πρωτοπρ. Κυριακός Τσουρός, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, ο οποίος εξήρε την παρουσία των τοπικών Αρχών στις Αντιαιρετικές Συνδιασκέψεις.

Από την άλλη πλευρά, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας συνόδευε η δικηγόρος κ. Αναστασία Ασλανίδου, ενώ τον Δήμαρχο Κατερίνης συνόδευε ο κ. Ελευθέριος Μωυσιάδης.

Η συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερα θερμή, ενώ οι Άρχοντες της Πιερίας πρόσφεραν διάφορες εκδόσεις, που σχετίζονται με την Κατερίνη και την Πιερία, καθώς επίσης και τοπικά προϊόντα, από τα οποία την προσοχή του Μακαριωτάτου προσέλκυσε το τσάι Ολύμπου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στο Συνοδικό Μέγαρο η Πιερική Αντιπροσωπεία, συναντήθηκε με Συνοδικούς Αρχιερείς και ξεναγήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεραρχίας καθώς και σε συνοδικές υπηρεσίες από τον π. Ιγνάτιο Σωτηριάδη.