Μεγαλύτερες οι προσπάθειες

απ' τα προβλήματα

Καστόρης στο ΕΚΑΒ – “πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων, όπου η κατάσταση στο ΕΚΑΒ εμφανιζόταν με τα μελανότερα χρώματα, ενώ η ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών εμφανιζόταν ως ανύπαρκτη”

 

 

 

Επίσκεψη του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη στο ΕΚΑΒ Κατερίνης

 

Δεν μπορούν να αγνοηθούν οι προσπάθειές μας

να αναστήσουμε τις υπηρεσίες της δημόσιας υγείας

 

Επίσκεψη στα γραφεία του ΕΚΑΒ Κατερίνης, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους τα  προβλήματα που αντιμετωπίζει η νευραλγική αυτή υπηρεσία υγείας και τους τρόπους που αυτά θα επιλυθούν, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης.

Αφορμή για την επίσκεψη στάθηκε πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων, όπου η κατάσταση στο ΕΚΑΒ εμφανιζόταν με τα μελανότερα χρώματα, ενώ η ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών εμφανιζόταν ως ανύπαρκτη.

Της επίσκεψης στο ΕΚΑΒ Κατερίνης είχε προηγηθεί συνάντηση του βουλευτή στην Αθήνα, με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Π. Τζανετή, προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως για την εικόνα που έχει κεντρική διοίκηση και τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί, ή δρομολογηθεί, για τη λύση των προβλημάτων.

Ο κ. Καστόρης μετέφερε στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Κατερίνης τις πληροφορίες, αλλά και τις δεσμεύσεις του κ. Τζανετή για την ενίσχυση της Πιερίας τόσο με προσωπικό όσο και με ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής διοίκησης του ΕΚΑΒ, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το προσωπικό του ΕΚΑΒ Πιερίας κατά 19 άτομα, αριθμώντας σήμερα συνολικά τα 56. Παραμένει ωστόσο η ανάγκη περαιτέρω αύξησής τους, παρόλο που το άνοιγμα της ΜΕΘ Κατερίνης ελαχιστοποίησε τις διακομιδές προς Θεσσαλονίκη. Έτσι, αναμένεται να προστεθούν σύντομα στο προσωπικό του ΕΚΑΒ Πιερίας άλλα 2 άτομα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί στο πρόγραμμα απασχόλησης αδειούχων, ένα πρόγραμμα στήριξης περιοχών που αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες λόγω τουρισμού.

Αναφορικά με τον στόλο των ασθενοφόρων, ο οποίος είναι πράγματι απαρχαιωμένος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ δεσμεύτηκε για την αποστολή 3 νέων ασθενοφόρων.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση, υπάρχουν πράγματι προβλήματα, ωστόσο δεν μπορούν να αγνοηθούν οι προσπάθειες που καταβάλλουμε να αναστήσουμε τις δομές και τις υπηρεσίες της δημόσιας υγείας είχαν καταρρεύσει τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο βουλευτής.

Δεν παρέλειψε δε να σημειώσει πως, ενώ η κεντρική κυβέρνηση φρόντισε να προμηθεύσει το ΕΚΑΒ Πιερίας με 3 νέα ασθενοφόρα το 2016 (από το 2004 είχαν να παραληφθούν νέα ασθενοφόρα στο νομό), η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει προσφέρει την παραμικρή βοήθεια, σε αντίθεση με άλλες, μικρότερες περιφέρειες της χώρας που έχουν στηρίξει, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, την προσπάθεια ενίσχυσης του στόλου των ασθενοφόρων.