Κιάφας-Λάππας μαζί

μια ΠΡΟΟ- και μια ΠΡΩΤΟ-

εις σάρκαν μίαν – συνεχίζουν αυτόνομοι Φαρμάκης, Μυλωνέρος και ένας ακόμη υποψήφιος…

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Η -μακρά- προεκλογική περίοδος των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου ξεκίνησε με μια ντουζίνα υποψήφιους δημάρχους και προέδρους να διεκδικούν την ψήφο μας και συνεχίστηκε με αρκετές αποχωρήσεις και αλλαγές στη διάταξη δυνάμεων. Μια ακόμη γίνεται σήμερα γνωστή -αποκλειστικά στην ΕτΟ- και αφορά δύο παρατάξεις που -μέχρι στιγμής- παρουσιάζονται (από τα φαβορί) ως αουτσάιντερ…

Στους συνυποψήφιούς τους είναι γνωστή η προσπάθειά τους να συμπτυχθούν σε μια παράταξη και η προσπάθεια αυτή συγκέντρωσε -όπως ήταν φυσικό- και το ενδιαφέρον και τα υπόγεια “¨πυρά”, προκειμένου να μην τελεσφορήσει. Οι πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Λάππα να απευθύνει την πρόσκληση και να καταφέρνει τελικά να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι οι Φαρμάκης, Κιάφας, Μυλωνέρος, ένας ακόμη υποψήφιος δήμαρχος και ο ίδιος. Η συζήτηση είχε από την αρχή αντικειμενικές δυσκολίες, με κυριότερη το ποιος θα τεθεί επικεφαλής ενός κοινού ψηφοδελτίου και -φυσικά- οι ομοτράπεζοι δεν κατάφεραν να συμπτύξουν τα πέντε στρατόπεδα σε ένα. Κοινή διαπίστωση υπήρξε πάντως ότι ο κατακερματισμός ωφελεί το δίπολο Δημόπουλος-Γερολιόλιος και ότι οι αλλαγές στις προθέσεις πολλών για τα τοπικά συμβούλια (συν την αλλαγή του σχετικού νόμου για τους επικεφαλής των τοπικών συμβουλίων και την απροθυμία των δημοτών να μεθέξουν ως υποψήφιοι) πιέζουν υπέρ των συμπτύξεων.

Το ποιοι διαφώνησαν τελικά φαίνεται εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα είναι η σύμπραξη Κιάφα-Λάππα, των συνδυασμών της “Προοπτικής” και της “Όλυμπος-Πρωτοπορία”, ενώ οι λόγοι που έκαναν τους υπόλοιπους να διαφωνήσουν μένουν να γίνουν γνωστοί στο άμεσο μέλλον.

Η ανακοίνωση της σύμπτυξης των δύο θα γίνει σήμερα και η απόφαση της ομάδας του Λάππα πάρθηκε μετά σύσκεψη και μυστική ψηφοφορία το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας και η συμφωνία των δύο επικεφαλής επισφραγίστηκε μόλις χθες.

Περισσότερα σε επόμενο ρεπορτάζ.