Εν αναμονή της Μεγάλης Είδησης

(της Ανάστασης)

ας κάνουμε μια επανάληψη (που ‘ναι και μητέρα όλων των γνώσεων, μητέρα της μάθησης…)

 

Αργία κακουργίας αιτία (Βασίλειος ο Μέγας)

Αργία μήτηρ πάσης κακίας (Σόλων)

Η αργία συντηρεί την ανηθικότητα (Οβίδιος)

Την αργία, την σπατάλη χρόνου και διάθεσης, την τεμπελιά, έψεξαν από πολύ παλιά, σοφοί πολλοί, από τους χρόνους του Περικλή, στους χρόνους της κραταιάς Ρώμης και των φιλοσόφων της, ως τους μετά Χριστόν χρόνους και ως σήμερα. Σε μια μέρα σαν την σημερινή -που είναι αργία απ’ τη μια, αλλά μέρα απόλυτης πνευματικής εγρήγορσης- δεν πρέπει να αργούμε και να ‘μαστε νωθροί, ειδικά στο πνεύμα. Το αντίθετο…

Ο Αστέριος Χονδρόπουλος, πρώην δήμαρχος και συντοπίτης μας, γνωστός λάτρης της σοφίας του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αλλά και χριστιανός -όπως φαίνεται- καταφέρνει να συνδυάζει την σοφία και την αλήθεια που μόνο εκφραστές αλλάζει από εποχή σε εποχή, αλλά παραμένει ίδια στην ουσία.

 

 

Κι επειδή

Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως

κι αφού ειδήσεις σημαντικές σήμερα δεν υπάρχουν εν αναμονή της μεγαλύτερης είδησης κάθε χρονιάς, της Ανάστασης όλων των ελπίδων και των προσδοκιών των ανθρώπων… ξαναδείτε την μία και μοναδική συνέντευξη που έδωσε στην ΕτΟ, μια μέρα σαν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο του 2018 γιατί η επανάληψη οδηγεί στη μάθηση και η μάθηση είναι το πρώτο βήμα για τη μόρφωση κι η μόρφωση είναι ένας, ο ελάχιστος πυλώνας της σοφίας. Η σοφία απαιτεί επίσης παιδεία, ήθος και αυταπάρνηση.

Καλή Ανάσταση.-

 

  Σκουπίδια, αυτοκίνητα και … καρδερίνες