Κι η Καπέτη στην Κατερίνη

Τετάρτη 8 Μαίου 2019

7:00μμ στον πεζόδρομο Κατερίνης

 

 

Όλοι στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, την Τετάρτη 8 ΜΑΗ, 7:00μμ στον πεζόδρομο Κατερίνης. Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΛΕΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ,
ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει το πιο δυνατό όχι στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων. ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση απο την ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Αυτή είναι η πραγματική προοδευτική διέξοδος για τους λαούς της Ευρώπης, η στέρεη βάση για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η φιλία, να αναπτυχθούν αμοιβαία επωφελείς σχέσεις ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατός αγώνας ενάντια στους μηχανισμούς εποπτείας και τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, που υλοποίησαν και συνεχίσουν να υλοποιούν οι κυβερνήσεις, όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται. Αυτή η πολιτική δεν ήταν αποτέλεσμα “λανθασμένων επιλογών” όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων τους, για να στηριχθεί η κερδοφορία πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων. Οι λαοί της Ευρώπης έχουν ζήσει στο πετσί τους τόσο τις “νεοφιλελεύθερες” όσο και τις σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις που εναλλάξ εφάρμοσαν τα πιο βάρβαρα μέτρα.

Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει τη γνήσια λαϊκή αντίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αποδείχτηκε ότι δεν αλλάζει, όπως μας έλεγαν, πάρα μόνο προς το χειρότερο για τους λαούς. Προοδευτικό δεν είναι οι λαοί να παλεύουν μάταια για να “εξανθρωπίσουν” αυτή την ένωση των καπιταλιστών, αλλά η ρήξη με τέτοιες λυκοσυμμαχίες.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Για να βάλουμε περισσότερα εμπόδια στις κατευθύνσεις της ΕΕ, στα αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιούνται απο τις κυβερνήσεις στην Τοπική Διοίκηση. Αυτοί οι νόμοι προβλέπουν εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, “πάγωμα” προσλήψεων, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς απο τους δήμους, περικοπές δαπανών για βασικά έργα, υποδομές και παρεμβάσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό είναι το νήμα που δένει την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Για αυτό και οι τοπικές εκλογές δεν είναι “κάτι άλλο”, “κάτι έξω” απο το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα.

Το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και για το αύριο, φωτίζει με το ανατρεπτικό του πρόγραμμα το δρόμο, για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνία και της οικονομίας, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτησία του πλούτου που παράγει.
Γιατι το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο γεννιέται πάντα μέσα απο την αμφισβήτηση , την ταξική σύγκρουση, τον αγώνα, για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ

Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ