Δια-παραταξιακή, όπως λέμε

δια-φωνία

που πρέπει να λυθεί σήμερα

Στην δεύτερη -επαναληπτική- συνεδρίασή της που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η διαπαραταξιακή επιτροπή θα προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα συνεννόησης μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων.

Προβλήματα που εμφανίστηκαν στην πρώτη -κάπως… άτυπη- συνεδρίαση, από την πρόθεση όλων να εξασφαλίσουν την τελευταία τους προεκλογική συγκέντρωση στο Λιτόχωρο, την κοντινότερη μέρα ή την Παρασκευή πριν την Κυριακή των εκλογών. Μπορεί όλοι να σέβονται το έθιμο που θέλει τον εν ενεργεία δήμαρχο να μιλάει στην πρωτεύουσα την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και οι ανάγκες προβολής. Που οδήγησαν δύο υποψήφιους (Γερολιόλιο και Φαρμάκη) να καταθέσουν το πρόγραμμα των προεκλογικών τους συγκεντρώσεων στην Αστυνομία, πριν την συνεννόηση μέσω της διαπαραταξιακής.

Η διαφωνία που εντάθηκε και από το γεγονός ότι ο Β. Γερολιόλιος επιφύλαξε για τον εαυτό του συγκέντρωση στο Λιτόχωρο την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 όξυνε τα πνεύματα και η διαφωνία γενικεύτηκε κι οδήγησε σε αδιέξοδο και αποχώρηση της εκπροσώπου του υποψηφίου από την συνεδρίαση. Σήμερα, θα καταβληθεί προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα, με τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο, Κ. Δημόπουλο, να έχει καταθέσει αίτηση στην Αστυνομία για συγκέντρωση την ίδια μέρα (Παρασκευή, 24/5), αλλά στο θεατράκι του δημοτικού μας πάρκου. Παρά την κατάθεση της αίτησης, δεν είναι βέβαιο ότι ο Κ. Δημόπουλος θα δεχτεί τη διευθέτηση που επιβάλλει η ανάλογη αίτηση Γερολιόλοιου στην Αστυνομία.

Η συνεδρίαση άρχισε πριν λίγα λεπτά.

Οι παρόμοιες διαφωνίες δεν είναι ασυνήθιστες και σπάνιες. Πέντε χρόνια πριν, για παρόμοιους λόγους, διαφωνία μεταξύ του τότε αντιδημάρχου Γ. Ελευθερίου και του τότε υποψηφίου και σημερινού δημάρχου, είχε πάρει …”ποδοσφαιρικές” διαστάσεις, …με ένα σουτ και ένα γκολ.

 

νεώτερη ενημέρωση

 

Οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν, όχι χωρίς διαφωνίες, και μετά μιας ώρας συνεδρίαση, οι υποψήφιοι κατέληξαν και συμφώνησαν στο πρόγραμμα των προεκλογικών συγκεντρώσεων και ομιλιών. Μάλιστα, οι Δημόπουλος και Γερολιόλιος συμφώνησαν να κάνουν τις κεντρικές τους προεκλογικές συγκεντρώσεις, την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου (Παρασκευή, 24.5), σε δύο διαφρετικά σημεία: την κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου και το θεατράκι του δημοτικού πάρκου.

 

Σε λίγο θα δημοσιευτεί το συνολικό πρόγραμμα των προεκλογικών εκδηλώσεων των υποψηφίων.