Παρεμβάσεις και … λοιπά κουραφέξαλα

τι εννοεί ο δήμαρχος και τι η αντιπεριφερειάρχης;;;

τα έκαναν όλα “παρεμβάσεις” και άντε να βγάλουμε άκρη – (αλλά, θα βγάλουμε)

 

 

 

Σε κάποια Γιορτή Αγρότη στην Καρίτσα, ο δήμαρχός μας, Κ. Δημόπουλος, περιέγραψε την σχέση του με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, διαβεβαιώνοντας ότι είναι τέτοιο το επίπεδο συνεννόησης μεταξύ τους που είναι σαν να έχει ο ένας τη σφραγίδα του άλλου, στο συρτάρι του.

Είναι φυσιολογικό σε τέτοιες περιπτώσεις, οι συνεργάτες να κατέχουν και μια κοινή γλώσσα όρων, ώστε το αποτέλεσμα (της συνεννόησης) να επέρχεται πληρέστερα και ταχύτερα. Στην περίπτωση των δύο τοπικών μας αρχόντων δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Σε πρόσφατα -και παλιότερα- δελτία Τύπου της Αντιπεριφέρειας, εργασίες συνηθισμένες, καθημερινές, έργα συντήρησης (όπως ο καθαρισμός των δρόμων από την βλάστηση ή η επισκευή του ασφαλτοτάπητα), βαπτίζονται σημαντικές -σε πολλά επίπεδα- παρεμβάσεις.

 

 

Την ίδια ώρα, η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου και παράταξη υποψήφια για δεύτερη θητεία στη διοίκηση, κυκλοφορεί εν είδει απολογισμού έργου ένα έγγραφο με τίτλο “Παρεμβάσεις στη ΔΕ Λιτοχώρου”. Σ’ αυτό περιγράφονται -με τρόπο πομπώδη και ασαφή- ως “παρεμβάσεις”, πολλά ανόμοια: από την ολοκλήρωση του Πολεοδομικού Σχεδίου (σε εξέλιξη), η δημιουργία Κέντρου Κοινότητας (κεντρικό σχέδιο της κεντρικής διοίκησης, έγινε εδώ την τελευταία στιγμή), έργο στο αποχετευτικό δίκτυο (το ¨ολοκληρώσαμε” παντού και η ολοκλήρωση πουθενά), το τελευταίο τμήμα του δρόμου προς τα Πριόνια (μέγιστη υποχρέωση του Δήμου μας), το επιδοτούμενο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ, και… Και αυτό:

 

 

Για το οποίο κανείς δεν γνωρίζει το παραμικρό.

Το οποίο εξελίσσεται -κατά την “Ολύμπια Συμμαχία”- με συγκεκριμένο master plan, επίσης άγνωστο, στο εντελώς γνωστό Ξεροκάμπι…

Παρέμβαση (σε ποιον και σε τι;) για την οποία οι ανθυποψήφιοι του δημάρχου δεν ζήτησαν ΚΑΜΙΑ εξήγηση.

Έτσι, από το κλάδεμα ως την μυστική συνεννόηση για την επιβολή ενός επιχειρηματικού σχεδίου (αυτό σημαίνει το εύηχο “master plan”), ΟΛΑ βαπτίζονται … “Παρεμβάσεις”.

Έτσι, με μια στοχευμένα άστοχη επιλογή λέξεων, το να κλαδεύεις τα αγριόχορτα μετατρέπεται σε επιλογή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας και αποτελέσματος και μια αιρετή της Αυτοδιοίκησης που έχει να επιδείξει κλαδέματα, διαγραμμίσεις και ασφαλτοστρώσεις, μπορεί να συνεχίζει το αέναο αφήγημα της Ανάπτυξης που παραμένει μόνο αφήγημα.

Κι ένας αιρετός της Αυτοδιοίκησης, “χώνει” μέσα στα ελάχιστα αυτονόητα κι ένα ύποπτο έργο καθοριστικής σημασίας για το αν θα έρθει τελικά η ανάπτυξη και για ποιον και με τι τρόπο. Κι όταν έρθει, αν έρθει …ποιους θα βρει εδώ να πει μια “καλημέρα” και να βοηθήσει στον καθημερινό τους αγώνα για επιβίωση.

Παρεμβάσεις, αμφίβολες εκβάσεις και ανεπίτρεπτες επεμβάσεις, δύο αρχόντων της ίδιας πολιτικής οικογένειας. Που συνεννοούνται τόσο καλά, ώστε μοιάζει σαν να έχουν ο ένας την σφραγίδα του άλλου στο συρτάρι τους. Ακόμη κι όταν με την ίδια λέξη εννοούν ό,τι θέλει ο καθένας τους.-