Μας έμειναν … οι ασφαλτοστρώσεις

και πολύ υλικό για έλεγχο

πιθανώς, ο λαός δεν εκτίμησε το δημαρχιακό -στρατιωτικό- εγερτήριό του στις 6.15 στη διάρκεια της θητείας του…

Στις 10.54πμ της 27ης Μαΐου 2019 δημοσιεύτηκαν, από το αρμόδιο Υπουργείο, τα επίσημα τελικά αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών στο Δήμο Δίου-Ολύμπου. Τα αποτελέσματα αυτά κατέγραψαν ξεκάθαρη νίκη του Βαγγέλη Γερολιόλιου και διαφορά από τον 2ο ίση με 16,84% και και 4 έδρες περισσότερες -από τις συνολικά 27- (δηλ. 10 έναντι 6 του Δημόπουλου).

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών αποτελούν ταυτόχρονα ηχηρό ράπισμα στον απερχόμενο δήμαρχο Κωνσταντίνο Δημόπουλο και όσους συνέπλευσαν μαζί του στη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας και της άτυχης χθεσινής υποψηφιότητας. Η ηχώ του ραπίσματος αυτού αυξάνεται γεωμετρικά, αφού και ο επικεφαλής της “Ολύμπιας Συμμαχίας 2” και τα στελέχη της δήλωναν σίγουροι για άνετη επικράτηση και εκλογικό “περίπατο”, με την επερχόμενη νίκη να έχει χαρακτηριστικά θριάμβου. Τελικά, το μέγεθος του αποτελέσματος των προσπαθειών τους ήταν μεγάλο, αλλά … αντίστροφο και ο ποθούμενος θρίαμβος “βγήκε” από την κάλπη ως εκλογική πανωλεθρία. Ο ηττημένος των χθεσινών εκλογών θα είναι όμως διεκδικητής της δημαρχίας την δεύτερη Κυριακή και για λίγες ψήφους κατάφερε να εκλέξει έξι δημοτικούς Συμβούλους, αντί πέντε.

Σε πλήρη αντίθεση με την κεντρική πολιτική σκηνή, νικητής και ηττημένος διατηρούν -μέχρι στιγμής- σιγή ιχθύος και δεν έχουν κάνει την παραμικρή δημόσια δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών, των πρώτων με απλή αναλογική, που διαμόρφωσαν ένα σχετικά νέο σκηνικό στο Δήμο μας. Με δεδομένη την παντελή έλλειψη δημόσιου διαλόγου, αντιπαράθεσης και κριτικής σε όλη τη διάρκεια της ιδιαίτερα μακράς προεκλογικής περιόδου και τις διεργασίες-διαπραγματεύσεις για το πως θα θα συμπεριφερθούν οι υπόλοιποι πέντε συνδυασμοί που εξασφάλισαν εκπροσώπηση στα δημοτικά έδρανα για την τετραετία 2019-2023, η σιγή αυτή είανι αφύσικη, αλλά αναμενόμενη. Ιδιαίτερα απογοητευτικά ήταν και τα αποτελέσματα για τον Στέργιο Φαρμάκη που κατάφερε να αποσπάσει 11,04% και τρεις έδρες, ενώ ο Πέτρος Κιάφας (και Νίκος Λάππας) τερμάτισε τρίτος με 14,17% και τέσσερις έδρες. Υπερτυχερός ο ουραγός των αποτελεσμάτων που κατάφερε να εκλέξει εαυτόν για λίγες μόνο ψήφους.

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα συνεχίζει να κυμαίνεται το σύνολο των συμπολιτών μας που δεν πήγαν καν στην δημοτική κάλπη, καταγράφοντας αυτή τη φορά την αποχή στα 34,35%.

final3com