Κλώνος Πιλάτος

ενώ τα καταξιωμένα στελέχη σφάζονται...

και έπονται και εθνικές (εκλογές)

 

 

 

 

Ρόλο Πόντιου Πιλάτου προσπαθεί να παίξει εδώ και λίγες ώρες ο τομεάρχης και προσωρινός πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας, Ελευθέριος Γ. Κλώνος, με ανακοίνωσή του που αφορά τον επαναληπτικό γύρο των δημοτικών εκλογών της Κατερίνης, με την οποία “νίπτει τας χείρας” του κόμματος για τους δύο κομματικά ομόσταυλους διεκδικητές, τους χαρακτηρίζει καταξιωμένα και επώνυμα στελέχη της ΝΔ και δηλώνει ότι εμπιστεύεται πλήρως την κρίση των ψηφοφόρων για την τελική επιλογή.

Δυστυχώς για τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΟΔΕ προηγήθηκε δημόσια τοποθέτηση του Κώστα Κουκοδήμου που -ούτε λίγο, ούτε πολύ- χαρακτήρισε υποκριτή τον Σάββα Χιονίδη και τα στελέχη του λασπολόγους και συκοφάντες. Αποτέλεσμα της τοποθέτησης αυτής πρέπει να θεωρηθεί και η ανακοίνωση Κλώνου, αφού την δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών ακολουθεί σύντομη προεκλογική περίοδος και οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Οπότε, δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε πλεόνασμα δυνάμεων για να χαθούν σε κόντρες που θα μπορούσαν να τραυματίσουν την παράταξη και να θέσουν σε κίνδυνο την συσπείρωση των ψηφοφόρων της.

Της ανακοίνωσης Κουκοδήμου κατά του Σάββα Χιονίδη για υποκρισία, είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις Κουκοδήμου και Νταντάμη (ο τρίτος σε αριθμό ψήφων) για υποστήριξη, σύμπλευση και συνδιοίκηση. Και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες Κλώνου να περιοριστεί η σύρραξη, ήδη έχουν γραφεί αρκετά για να θεωρείται βέβαιο ότι η τοπική ΝΔ φιλοξενεί εσωτερικές τριβές, μεγαλύτερες από τις δυνάμεις συνοχής των ψηφοφόρων της, αν όχι των μελών της. Εκτός κι αν ο Κώστας Κουκοδήμος αποσύρει τους χαρακτηρισμούς… έστω μετά την ερχόμενη Κυριακή.

 

Κατερίνη, 30.05.2019  

Δήλωση Τομεάρχη ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Πιερίας

Εν  όψει της δεύτερης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών και πληροφορούμενος τις εκατέρωθεν δηλώσεις των δύο υποψηφίων δημάρχων θα ήθελα να δηλώσω, ως ο Εκτελών Χρέη Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ και Τομεάρχης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο Νομό Πιερίας πως έχουμε ως παράταξη απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των ψηφοφόρων του Νομού μας.

Εξάλλου αυτό καταδεικνύεται και από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, όπου οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν με μεγάλη διαφορά την ΠΡΩΤΗ θέση στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για το ποία παράταξη μπορεί να φέρει την χώρα στο δρόμο της ανάκαμψης και της αναζωογόνησης, οι οποίες είναι ζωτικής πλέον σημασίας.

Είμαι βέβαιος , πως το ίδιο θα πράξουν και στην επιλογή του δημάρχου, αφού αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, ποιός είναι αυτός που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα του και είναι διατεθειμένος να τα εφαρμόσει.

Πιστεύω πως και οι δύο υποψήφιοι τις τελευταίες ημέρες θα διατηρήσουν ψηλά το πολιτικό  επίπεδο της εναπομείνουσας προεκλογικής περιόδου.

Καλά αποτελέσματα και καλή δύναμη σε όλους μας στην προεκλογική περίοδο που ξεκινάει.

Ελευθέριος Γ. Κλώνος

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

 


 

Επιστολή Χιονίδη προς Κουκοδήμο για δημόσιο διάλογο

Αγαπητέ Κώστα

καταρχήν συγχαρητήρια για την πρόκρισή σου στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Επικοινωνώ μαζί σου γιατί πιστεύω ότι η αναμέτρηση αφορά στο πρόσωπο του Δημάρχου Κατερίνης. Συνεπώς το δίλημμα για τους συμπολίτες μας είναι ποιος εκ των δύο μας είναι καταλληλότερος για Δήμαρχος. Θα συγκρίνουν την προσωπικότητα, τη γνώση, την ικανότητα και το ήθος των δύο υποψηφίων Δημάρχων.

Γι’ αυτό σου προτείνω αφενός να μην πραγματοποιηθούν ανοικτές πολιτικές ομιλίες και αφετέρου να διοργανώσουμε από κοινού έναν δημόσιο ανοικτό διάλογο με την παρουσία συμπολιτών μας, που ο καθένας και η καθεμιά θα μπορούν να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις.

Επίσης σου προτείνω μια τηλεοπτική αντιπαράθεση σε οποιονδήποτε τηλεοπτικό σταθμό συμφωνήσουμε με την υποβολή ερωτήσεων από δημοσιογράφους του τοπικού τύπου.

Πιστεύω και θα διασφαλίσω ότι η επόμενη ημέρα των εκλογών θα μας βρει ενωμένους και ισχυρούς, όλους εντός του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και πρωτίστως την τοπική μας κοινωνία.

Ο δημόσιος διάλογος εξασφαλίζει την ενότητα, τον ειλικρινή διάλογο, την διαφάνεια και φυσικά την πληροφόρηση και την ενημέρωση των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης

Σάββας Χιονίδης

 

 


Η απάντηση Κουκοδήμου στον Χιονίδη

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2019

Προς
κ. Σάββα Χιονίδη

 Κύριε Χιονίδη,

Η υποκρισία  δεν τελειώνει ποτέ!

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις κάλπες και ενώ επί 13 χρόνια αρνείστε το διάλογο με δημότες και ομάδες πολιτών, αισθανθήκατε την ανάγκη για δημόσιο διάλογο,  με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που από χθες το μεσημέρι οι συνεργάτες και οι υποψήφιοι του συνδυασμού σας λασπολογούν και συκοφαντούν απροκάλυπτα.

Δεν ζητάτε δημόσιο διάλογο, γνωστό επικοινωνιακό τρυκ,  επειδή επιθυμείτε να ακούσουν οι πολίτες τις προτάσεις μας, ούτε γιατί θέλετε να διασφαλίσετε την ενότητα και την διαφάνεια που επικαλείστε.   Υποκρίνεστε!

Θα περίμενε κανείς να αναλογιστείτε την επόμενη μέρα για το δήμο Κατερίνης και το καλό των δημοτών, και όχι να επικεντρώνεστε στην προσωπική σας εμμονή για τη διατήρηση της εξουσίας.

Ευτυχώς, ο τόπος μας  είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά. Οι δημότες γνωρίζουν την πορεία μας, το ήθος, την εντιμότητα και το χαρακτήρα μας. Δεν χρειάζονται ντιμπέιτ για να τα ανακαλύψουν.

Οι δημότες γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύομαι όλα τα χρόνια. Όσο και να  έχω προκληθεί δεν υπέκυψα στον πειρασμό της πόλωσης, του φανατισμού και της λάσπης.

Θα έχετε όσες ευκαιρίες θέλετε για διάλογο στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Σας υπόσχομαι ότι εμείς δεν θα κλείνουμε τα μικρόφωνα.

Ραντεβού στις κάλπες λοιπόν κύριε Χιονίδη!

Κώστας Κουκοδήμος

Βουλευτής Ν.Πιερίας

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

 


 

Δήλωση Νταντάμη για συνεργασία με Κουκοδήμο

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Η εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου στον Δήμο Κατερίνης έδωσε τα εξής αποτελέσματα: ο πρώτος συνδυασμός του κ. Χιονίδη καταλαμβάνει 13 έδρες, ο δεύτερος σε κατάταξη συνδυασμός του κ. Κουκοδήμου καταλαμβάνει 11 έδρες, ο τρίτος συνδυασμός, η δική μας «Ανανέωση Τώρα», καταλαμβάνει 10 έδρες, ο συνδυασμός του κ. Λιακόπουλου καταλαμβάνει 5 έδρες και οι κ.κ. Τσουπέης και Παπαδόπουλος καταλαμβάνουν από 1 έδρα.

Λόγω της εφαρμογής του νέου νόμου «Κλεισθένη», ο οποίος εφαρμόζει την απλή αναλογική για την ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων, η εκλογική αναμέτρηση στις 2 Ιουνίου για την ανάδειξη Δημάρχου δεν πρόκειται να αλλάξει τις έδρες των παρατάξεων, οι οποίες παραμένουν ως έχει. Γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι για να μπορέσει να διοικηθεί ο Δήμος μας χρειάζεται η πλειοψηφία των 21 εδρών. Αυτή την πλειοψηφία δεν την έχει καμία δημοτική παράταξη.

Ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δημότες  έδωσαν σχεδόν ισοδυναμία στις τρεις πρώτες δημοτικές παρατάξεις και την εντολή για συνεργασία που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη συνδιοίκηση.

Καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο τα μέλη του ανεξάρτητου συνδυασμού μας και εγώ προσωπικά δώσαμε έναν έντιμο, ηθικό, υπεύθυνο και δημοκρατικό αγώνα. Στόχος μας η Ανανέωση της διοίκησης του Δήμου με τον Δημότη στο επίκεντρο, με διαφάνεια και διαβούλευση στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Σήμερα, με την ίδια εντιμότητα και ευθύνη, απαντώντας δημοσίως σε χιλιάδες ερωτήματα που καθημερινά φθάνουν στο γραφείο μας για το τι θα πράξει ο συνδυασμός μας, νιώθω την υποχρέωση να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος απέναντί σας. Τόσο ο κ. Χιονίδης όσο και ο κ. Κουκοδήμος ζήτησαν συνάντηση μαζί μου. Συνομίλησα και με τους δύο θέτοντας στη βάση του διαλόγου τις βασικές αρχές μας, τη σύνθεση των προγραμματικών μας θέσεων και δεσμεύσεων.

Η απόφαση της ολομέλειας του συνδυασμού μας έχει ως εξής:

Η «Ανανέωση Τώρα» είχε και έχει ως κυρίαρχο στόχο την ανανέωση σε πρόσωπα και πρακτικές στον Δήμο Κατερίνης. Ήμασταν οι πρώτοι που δεσμευτήκαμε γι αυτό δημόσια. Στον προγραμματικό μας λόγο κυρίαρχη θέση είχε η δέσμευση «Σπάμε τα δεσμά των πελατειακών σχέσεων». Επίσης, πολλές φορές τονίσαμε ότι είμαστε «Ενωτικοί» βλέποντας μπροστά από τις εξελίξεις και ότι με την εφαρμογή του «Κλεισθένη» θα πρέπει όλοι να καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι και να συνεργαστούμε για την πρόοδο του Δήμου μας.

Γίνεται αντιληπτό ότι οι προγραμματικές μας θέσεις και δεσμεύσεις βρίσκονται πιο κοντά στον κ. Κώστα Κουκοδήμο και τον συνδυασμό «Εκκίνηση», τον οποίο αποφασίσαμε να στηρίξουμε την Κυριακή 2 Ιουνίου με στόχο τη συνδιοίκηση του Δήμου. Οι δύο πλευρές συμφωνήσαμε και δεσμευτήκαμε ότι θέτουμε το συμφέρον των δημοτών πάνω από όλα. Το μέλλον του Δήμου μας, το μέλλον των παιδιών μας, η ελπίδα για το αύριο επιβάλλει συνεργασία με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη, την προοπτική και τη διαφάνεια.

Είναι θέση ευθύνης να βγω ξεκάθαρα και δημόσια να σας ενημερώσω με ειλικρίνεια για το τι πρόκειται να πράξουμε ως συνδυασμός, ζητώντας τη στήριξή σας και σ’ αυτή την απόφαση. Μόνο με τη συνεργασία, μόνο με την ενεργή συμμετοχή μας στην καθημερινή διοίκηση του Δήμου μπορούμε να πετύχουμε την ανανέωση και την υλοποίηση των προγραμματικών μας θέσεων για τον Δήμο Κατερίνης που αξίζουμε. Η ομάδα της «Ανανέωσης Τώρα» και εγώ προσωπικά θα είμαστε εγγυητές για τη διαφάνεια στον Δήμο Κατερίνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας τετραετούς θητείας του Δημοτικού  Συμβουλίου.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Δ. Νταντάμης

Επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»

 


 

Ανακοίνωση Κουκοδήμου για συνεργασία με Νταντάμη

 

Κατερίνη 29-5-2019

Δήλωση Κώστα Κουκοδήμου,

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΕΚΚΙΝΗΣΗ»

Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΚΚΙΝΗΣΗ χαιρετίζω την απόφαση της δημοτικής παράταξης «Ανανέωση τώρα» με επικεφαλής τον Γιώργο Νταντάμη να υποστηρίξει για το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 2ας Ιουνίου το συνδυασμό μας.

Το μήνυμα της κάλπης ήταν ξεκάθαρο. Το εκλογικό σώμα σε ποσοστό 70% αποδοκίμασε τις πολιτικές και πρακτικές της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου Κατερίνης, χωρίς να δώσει ξεκάθαρο εκλογικό προβάδισμα.

Άλλωστε, αυτό είναι και το πνεύμα του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ με το οποίο αναγκαστικά πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι  για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου.

 Με γνώμονα όλα τα παραπάνω υπήρξαν αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ μας, στις οποίες διαπιστώθηκε σύμπνοια και σύγκλιση επί των προγραμματικών μας για την επόμενη μέρα στον Δήμο Κατερίνης.

Κοινή μας απόφαση, να συμπράξουμε στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών  και να συνδιοικήσουμε την επόμενη μέρα τον Δήμο Κατερίνης.

Κοινή μας πεποίθηση η αλλαγή σε πρόσωπα, νοοτροπίες και πρακτικές που ταλαιπώρησαν το δήμο και τους δημότες.

 

Για τη δημοτική Παράταξη «ΕΚΚΙΝΗΣΗ»
Κώστας Κουκοδήμος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης