Η Κίνα θέλει τα φρούτα μας

και ενημερώνεται

“… μέλη αντιπροσωπείας της Διοίκησης Τελωνείων Κίνας, συνοδευόμενα από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιωάννη Καλκούνο …”

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας
με Κινεζική αντιπροσωπεία για εξαγωγές τοπικών προϊόντων

 

Συνάντηση εργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2019,  στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, μέλη αντιπροσωπείας της Διοίκησης Τελωνείων Κίνας, συνοδευόμενα από τον  Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιωάννη Καλκούνο και  υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Στη συνάντηση, παρέστησαν επίσης, η Προϊσταμένη της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ.Ευδοκία Γεωργίου-Κίτσιου και υπάλληλοι της Διεύθυνσης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την επίσκεψη της Κινεζικής αντιπροσωπείας στην Πιερία, προκειμένου να ενημερωθεί για τον τρόπο παραγωγής και καλλιέργειας των πυρηνόκαρπων φρούτων ( κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, δαμάσκηνα) της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με στόχο την προώθησή τους στην αγορά της Κίνας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, επεσήμανε την ανάγκη ανάπτυξης διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας για την εμπορική-επιχειρηματική εξωστρέφεια, τονίζοντας ότι «με στοχευμένες ενέργειες προβάλουμε τα τοπικά ποιοτικά μας αγροδιατροφικά προϊόντα, στο πλαίσιο της στρατηγικής προβολής και προώθησής  τους σε νέες αγορές».

 

Η κ. Σοφία Μαυρίδου, εξήρε τις προοπτικές της αγροτικής ανάπτυξης να καταστεί κινητήριος μοχλός της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί στοίχημα για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, καθώς ο αγροτικός τομέας έχει-όπως σημείωσε-τη δυναμική να αποτελέσει μέσο ανάπτυξης, με αύξηση των θέσεων εργασίας, της παραγωγής και των εξαγωγών, υπογραμμίζοντας παράλληλα και την αποτελεσματική συμβολή που είχε η ενασχόληση με τον αγροτικό κλάδο,στη διαχείριση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ευχήθηκε στην άμεση ευόδωση των σκοπών της συνάντησης και ως ανάμνηση της επίσκεψης, προσέφερε στα μέλη της αντιπροσωπείας βιβλία και έντυπο τουριστικό υλικό για την Πιερία.