Μια όμορφη γιορτή

που αμαυρώθηκε....

ένας από τους παλιότερους χορευτές του ΠΟΛ για τους χορούς που μας ενώνουν και τις εκδηλώσεις που κάνουν το αντίθετο

 

από το Fb

 

 

 

Μια όμορφη γιορτή που αμαυρώθηκε….

 

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου(Π.Ο.Λ.) είναι ένας πολυδύναμος Σύλλογος, με μακροχρόνια και πολυδιάστατη παρουσία στη ζωή της πόλης μας.

Στις δραστηριότητες και τα μαθήματα που λειτουργεί, κυρίαρχη θέση έχουν τα τμήματα παραδοσιακών χορών, με πολυάριθμα μέλη μαθητών και ενηλίκων.

Όλοι εμείς που αγαπάμε το χορό και την παράδοση, στελεχώνουμε τα χορευτικά του σχήματα και συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του.

Μια τέτοια πανηγυρική εκδήλωση του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 21 Ιουλίου ,στο Δημοτικό μας Πάρκο με τον τίτλο..¨«Δένδρο είχα στην αυλή μου».

Όμως, η Διοργάνωση επέλεξε να συνοδέψει το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, στην ενότητα <Μακεδονία> με την ανάγνωση αποσπασμάτων της εμπρηστικής ομιλίας του Μ.Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο του Συντάγματος !

Η επιλογή, το περιεχόμενο και ο τρόπος παρουσίασης της συγκεκριμένης ομιλίας, σε μια καθαρά μουσικοχορευτική εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου περιποιεί, το λιγότερο, ατόπημα και παρεκτροπή, του ρόλου ενός Πολιτιστικού Συλλόγου.

Γιατί, ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου (Π.Ο.Λ.) χθες δεν σεβάστηκε τους χορευτές και τους θεατές που δεν συμμερίζονται τις διχαστικές απόψεις της συγκεκριμένης ομιλίας και αμαύρωσε την, καθόλα τα άλλα, όμορφη εκδήλωση.

Και ας μην ξεχνάμε πως η μουσική, ο χορός και το τραγούδι ενώνουν τον κόσμο …………

Νίκος Μπονοβόλιας

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=915634772117023&set=a.558664387814065&type=3&theater