Θριαμβευτικά αθώοι,

αλλά μετά 17μηνο εφιάλτη

τελικά, οι “4 της Λεπτοκαρυάς” αποχώρησαν αθώοι από το Μικτό Ορκωτό, με ομόφωνη απόφασή του

 

 

 

 

Παμψηφεί αθώοι αποχώρησαν σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, μετά 17 μήνες προφυλάκισης, οι γνωστοί ως “4 της Λεπτοκαρυάς” που είχαν κατηγορηθεί από την σύζυγο και την κόρη του ενός για σεξουαλική κακοποίηση της δεύτερης.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από την Αστυνομία τον Ιανουάριο του 2018, όταν η 16χρονη τότε κόρη κατήγγειλε τον 50χρονο πατέρα της ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά, στο διάστημα 2008-2014, όταν η ίδια ήταν μεταξύ 6 και 12 ετών, συμμετοχή δε στην κακοποίηση είχαν και οι τρεις φίλοι του. Οι τέσσερις συλληφθέντες -μεταξύ 50 και 60 ετών- προφυλακίστηκαν, λίγο αργότερα τα στοιχεία τους δημοσιοποιήθηκαν προκειμένου να εξεταστεί αν είχαν διαπράξει παρόμοια αδικήματα και η υπόθεση είχε συνταράξει την Λεπτοκαρυά, την Πιερία και το πανελλήνιο.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίστηκαν μέχρι πρόσφατα, αφού η κόρη του βασικού κατηγορουμένου περιέγραφε όλο και περισσότερα και πρόσφατα οι κάτοικοι της Λεπτοκαρυά αντίκρισαν ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών να κάνει εκσκαφές στην περιοχή για τον εντοπισμό σωρών των -φημολογούμενων, τελικά- θυμάτων των “4”. Και αυτές οι καταγγελίες αποδείχτηκαν εντελώς αβάσιμες.

Οι “4” αντιμετώπιζαν -συνολικά- κατηγορίες για βιασμό, ασέλγεια, αποπλάνηση εις βάρος ανηλίκου και σωματεμπορίας και απαλλάχτηκαν σήμερα θριαμβευτικά, μετά και την σχετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Ο πρόεδρος του Μικτού Δικαστηρίου, αποτελούμενου από τρεις τακτικούς δικαστές και τέσσερις ενόρκους, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ομόφωνης απόφασης για απαλλαγή από τις κατηγορίες (7-0) και ζήτησε συγγνώμη από τους προφυλακισμένους για 17 μήνες. Όπως δήλωσε στην ΕτΟ ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Δημήτρης Μυλωνέρος, είναι απερίγραπτη η ταλαιπωρία και η διαπόμπευση που υπέστησαν οι τέσσερις αθώοι και θα επιδιώξουν την πλήρη αποκατάσταση και αποζημίωσή τους.