Τρία απορριμματοφόρα απ’ το “Φιλόδημο”

και εντελώς διαφορετικό πνεύμα διοίκησης

οι πρώτες προγραμματικές δηλώσεις Γερολιόλιου και μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο – έκανε λόγο και για διακριτό τέλος της μιας διοικησης και διακριτή αρχή της άλλης

 

 

 

 

 

Την πρόθεση της επερχόμενης διοίκησης του Δήμου να αποκτήσει τρία απορριμματοφόρα και ένα όχημα μεταφοράς κάδων, ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο εκλεγμένος δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος, στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος, από την οποία απουσίαζε ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Στην συνεδρίαση αυτή, ο κος Γερολιόλιος περιέγραψε στους δημοτικούς συμβούλους -αντί του εν ενεργεία δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου- την τρέχουσα κατάσταση σε ότι αφορά την αποκομιδή και την Υπηρεσία Καθαριότητας, με αφορμή την κοινή διαπίστωση ότι το πρόβλημα της αποκομιδής είναι πλέον καθολικό: ο Δήμος διαθέτει δύο απορριμματοφόρα επισκευασμένα που χρησιμοποιούνται όσο επιτρέπει η κατάστασή τους και τρία που τώρα πια επισκευάζονται για να χαλάσουν την ίδια μέρα. Σε ότι αφορά το προσωπικό, στο διάστημα 15 ως 18 Αυγούστου, λήγουν όλες οι σε ισχύ σήμερα συμβάσεις έκτακτου προσωπικού και … και Κύριος οίδε τι θα συμβεί. Ταυτόχρονα, ο τελευταίος διαγωνισμός για ενοικίαση των υπηρεσιών ιδιώτη κατέστη άγονος και τώρα πια η μόνη διέξοδος είναι η απ’ ευθείας διαπραγμάτευση (και ανάθεση).

Η αγορά των τεσσάρων οχημάτων θα γίνει με χρήματα που προέρχονται από το πρόγραμμα ενίσχυσης των Δήμων της χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών, “Φιλόδημος ΙΙ”, το οποίο πιθανώς δεν θα καταργήσει η νέα κυβέρνηση. Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτή την χρηματοδότηση αυτή και αυτό ήταν ένα από τα τρία θέματα, τα σχετικά με την καθαριότητα και την αποκομιδή, της τελευταίας συνεδρίασης. Εξίσου σημαντικό ήταν και το θέμα που αφορούσε την “παροχή γνώμης από το Δημοτικό Συμβούλιο επί του σχεδίου τεχνικού προγράμματος του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α.Κ.Μ.. Το σχέδιο προβλέπει την δημιουργία ενός σταθμού μεταφόρτωσης στον Δήμο μας, ενώ σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι και η επερχόμενη διοίκηση επιθυμούν δύο τέτοιους σταθμούς. Όσα καταγράφονται στο βίντεο είναι αποκαλυπτικά του επιπέδου ενασχόλησης του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου με το θέμα, του τι έπεται και περιγράφει ο Βαγγέλης Γερολιόλιος και του πως και ποιοι καθορίζουν το πως θα ικανοποιηθούν ανάγκες ζωτικές για την περιοχή μας. Όσοι ενδιαφέρονται (ακόμη) για σχετικά θέματα, καλό είναι να το παρακολουθήσουν.

 

 

 

 

 

Όπως είναι ήδη γνωστό, απολογισμός της απερχόμενης δημαρχίας δεν υπήρξε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αφού ο δήμαρχος και οι εναπομείναντες συνεργάτες του δεν τίμησαν την πρόσκληση. Εκτός συνεδρίασης κι αφού αυτή ολοκληρώθηκε, ο νέος δήμαρχος είχε την ευκαιρία να δώσει μια ακόμη πρόγευση των προθέσεων του: θα υπάρξει απολογισμός και καταγραφή στις 31/82019 και το πνεύμα διοίκησης της επόμενης τετραετίας δεν θα έχει καμία σχέση με της προηγούμενης πενταετίας.