Οι ιστορίες των γλυπτών του Παρθενώνα

και οι Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα

στις “Αρχαιολογικές Ομιλίες” στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου

                                                      

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  48ο Φεστιβάλ Ολύμπου

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΟΝ

 

Ένας από τους παλαιότερους θεσμούς στη διαχρονική διαδρομή του Φεστιβάλ Ολύμπου, οι ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ που αναδείχθηκαν από τον καθηγητή αρχαιολογίας, Δημήτριο Παντερμαλή και καταξιώθηκαν στο χρόνο, παρουσιάζονται και φέτος στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου, την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019, στις 9 μμ, στη θέση Αγιονέρι του Αρχαιολογικού Πάρκου του Δίου.

  Η καθόλα ενδιαφέρουσα εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Φεστιβάλ  Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) και το παράρτημα Κατερίνης των ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ. Περιλαμβάνει πέρα από τις ομιλίες των αρχαιολόγων, Δημητρίου Παντερμαλή και Ζανέτ Μπαττίνου, μουσικό πρόγραμμα από το σύνολο CAMERATA ACADEMICA KATERINI, σε διεύθυνση, Μίκη Μιχαηλίδη.

  Ο καθηγητής αρχαιολογίας, πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης και επί σειρά ετών επικεφαλής του ανασκαφικού έργου στο Δίον, την ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, Δημήτριος Παντερμαλής, θα αναπτύξει το θέμα: «Οι ιστορίες των γλυπτών του Παρθενώνα».

  Η αρχαιολόγος και διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας, Ζανέτ Μπαττίνου, με αφορμή την Τιμώμενη φετινή χώρα του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου, το Ισραήλ, θα αναφερθεί στο θέμα: «Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα».

  Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει το διοικητικό μέλος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και υπεύθυνος επικοινωνίας, Περικλής Χατζηγιάννης.

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.