Αυγουστιάτικο black out

-ευτυχώς- μιας ώρας

η μισή -τουριστική Πιερία στο σκοτάδι

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Για δεύτερη φορά σε διάστημα μιας βδομάδας, ο ζωτικός για ηλεκτροδότησή της υποσταθμός της νότιας Πιερίας της ΔΕΗ δεν άντεξε την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος και υπέκυψε, βυθίζοντας στο σκοτάδι, τουρισμό και επαγγελματική δραστηριότητα.

Η διακοπή ρεύματος ήταν γενική στην περιοχή από τα όρια της Κατερίνης ως τα νότια σύνορα της Πιερίας και διήρκεσε λίγο περισσότερο από μια ώρα (μεταξύ 10.20 και 11.20μμ, περίπου), το βράδυ της Κυριακής 11.8.2019, ενώ η Ολυμπιακή Ριβιέρα έσφυζε από ζωή και κίνηση. Πριν προκληθούν σοβαρότερες από την πρόσκαιρη αναστάτωση ζημιές, συνεργείο από την Λάρισα αποκατέστησε την βλάβη και επανέφερε την ενέργεια στο δίκτυο. Οι περισσότεροι αντιμετώπισαν την συσκότιση με ρομαντική διάθεση, εκτός από τους επαγγελματίες του τουρισμού, τους οποίους το black out βρήκε σε πλήρη δραστηριότητα που αναγκαστικά μειώθηκε στο ελάχιστο.

“Θύματα” της συσκότισης έπεσαν και πάμπολλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που ήταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη, μεταξύ των οποίων και η συναυλία του Γιώργου Ανδρέου στα αρχαία Λείβηθρα που θα επαναληφθεί απόψε.

Η διακοπή ρεύματος προκάλεσε και προβλήματα στην ύδρευση που εξομαλύνθηκαν μόλις η τάση επανήλθε και η ΔΕΥΑΔΟΛ ζήτησε σήμερα ορθολογική χρήση για να αποφευχθούν περαιτέρω διακοπές.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΕΠΕΙΓΟΝ

Δευτέρα  12-08-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την  Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ  σας  ανακοινώνουμε ότι  λόγω του black out της Κυριακής από τη ΔΕΗ στην περιοχή της Νότιας Πιερίας, διεκόπη  η παροχή νερού εξαιτίας της  δυσλειτουργίας των αυτοματισμών, γεωτρήσεων και κεντρικών δεξαμενών ύδρευσης .

Παρακαλούμε τους καταναλωτές να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού προκειμένου να μην έχουμε έλλειψη τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

 

Από τη ΔΕΥΑΔΟΛ