Η ο ρ κ ω μ ο σ ί α

the full story

το ρεπορτάζ με πολλές φωτογραφίες και βίντεο

 

 

 

Το ρεπορτάζ έχει καταγράψει ήδη ότι τις εντυπώσεις έκλεψε ο απερχόμενος -δήμαρχος- φτάνοντας την υπερβολή και την ανακρίβεια σε επίπεδα που επιτυγχάνονται μόνο όταν είναι εξασφαλισμένη η απουσία αντίλογου. Κατά τ’ άλλα, η τελετή ορκωμοσίας ήταν σχετικά ισορροπημένη μεταξύ πολιτικού και κοσμικού γεγονότος, αφού ο δήμαρχος και οι περισσότεροι επικεφαλής παρατάξεων διευθέτησαν τους χρόνους τους προς αυτή την κατεύθυνση, με την Κ. Κουρίτα να “ξεφεύγει” στο χρόνο. Τουλάχιστον αυτή είχε δομημένη και προετοιμασμένη ομιλία, αντί του Στέργιου Φαρμάκη που “ακούστηκε” πρόχειρος και απροετοίμαστος… Τα θετικότερα σχόλια των θεατών απέσπασε εύκολα ο Δημήτρης Μυλωνέρος με ομιλία μικρότερη του ενός λεπτού που περιείχε συγχαρητήρια σε όσους εκλέχτηκαν και την ευχή για περισσότερα έργα, αντί λόγια. Ο Πέτρος Κιάφας ξεκαθάρισε και πάλι ότι μπορεί να στηρίξει όλα τα θετικά, αλλά η παράταξή του δεν θα “συγχωνευτεί” με την διοικούσα.

Στις σημαντικές -και μη- απουσίες, πέρα από την ηχηρή απουσία των αιρετών και μη στελεχών της ομάδας Δημόπουλου της προηγούμενης περιόδου, καταγράφηκε η απουσία του πρώην δημάρχου Γιώργου Παπαθανασίου, αν και ήταν παρών σε όλη την προεκλογική πορεία του Βαγγέλη Γερολιόλιου.

Περιγράφοντας τις προθέσεις και τις προτεραιότητές του, ο νέος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου επεσήμανε -μεταξύ άλλων- στην ομιλία του: “χρειαζόμαστε μια ισχυρή και δημιουργική συνεργασία μεταξύ κράτους, Δήμου και επιχειρήσεων, πολιτών και αγορών, σοβαρή ενασχόληση επιστημόνων και ειδικών, καινούρια τοπικά χωρικά σχέδια και στρατηγική, που θα περικλείει όλα τα επιμέρους μοναδικά στοιχεία της περιοχής, με κύριο στόχο την προσέλκυση επισκεπτών, επενδύσεων στον τουρισμό και στον πρωτογενή τομέα, ακόμη και νέων κατοίκων.”.

Ως εκδήλωση, η τελετή ορκωμοσίας είχε την αναμενόμενη επιτυχία και τιμήθηκε από τον ανάλογο αριθμό δημοτών -κυρίως από το Λιτόχωρο- και στο καλλιτεχνικό της μέρος περιελάμβανε εμφάνιση της Δημοτικής Χορωδίας, αφού ο Δήμος μας διαθέτει και τέτοια, πέρα από τα δεκάδες μη δημοτικά σύνολα-συλλόγους.

 

 

Η ομιλία του νέου δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλη Γερολιόλιου

 

 

 

Η ομιλία του  επικεφαλής της “Ολύμπιας Συμμαχίας ΙΙ”, Κωνσταντίνου Δημόπουλου

 

 

 

Η ομιλία του επικεφαλής της “Προοπτικής”, Πέτρου Κιάφα

 

 

 

Η ομιλία του επικεφαλής της “Συμπολιτείας”, Στέργιου Φαρμάκη

 

 

 

Η ομιλία του επικεφαλής της “Κίνησης Δημιουργίας”, Δημήτρη Μυλωνέρου

 

 

 

Η ομιλία της επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Κατερίνας Κουρίτα

 

 

 

Η ομιλία του επικεφαλής της “Αλήθειας”, Κώστα Δημητριάδη

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ορκωμοσία
του νέου Δημάρχου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, καθώς και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων
του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

 

Πραγματοποιήθηκε, χθες 25 Αυγούστου 2019, στις 7μ.μ., η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, καθώς και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Πλήθος δημοτών κατέκλυσε το ανοιχτό θέατρο του Πάρκου Λιτοχώρου, της διοικητικής έδρας του Δήμου. Η έναρξη της τελετής ορκωμοσίας έγινε με την εμφάνιση της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» και μουσικού σχήματος της Φιλαρμονικής Λιτοχώρου, υπό τη διεύθυνση του κ. Ευθύμη Μαυρίδη. Στη συνέχεια προσκλήθηκαν οι νέοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, τους οποίους υποδέχτηκε ο κ. Γερολιόλιος. Η τελετή ορκωμοσίας τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιο. Δήλωση πολιτικής ορκωμοσίας έγινε από την κ. Κ. Κουρίτα και τον κ. Α. Νάστο.

Ακολούθησε η ομιλία του νέου Δημάρχου κ. Βαγγέλη Γερολιόλιου, στην οποία επισημάνθηκε η ανάγκη να γίνει μια νέα αρχή για το Δήμο Δίου- Ολύμπου. Πρόθεση της νέας διοίκησης είναι, τόνισε ο κ. Γερολιόλιος, να αλλάξει τη σημερινή κατάσταση, να εργαστεί για την ποιοτική και αποδοτική παροχή υπηρεσιών προς το δημότη, αλλά και να δημιουργήσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, ώστε ο τόπος να αποκτήσει εξωστρέφεια, αναπτυξιακή πορεία και προοπτική. Στη συνέχεια , το λόγο πήραν ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Κ. Δημόπουλος, καθώς και οι υπόλοιποι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, κ. Π. Κιάφας, κ. Α. Φαρμάκης, κ. Δ. Μυλωνέρος, κ. Κ. Κουρίτα και κ. Κ. Δημητριάδης.

Η τελετή έκλεισε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας από τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του νομού κ. Μπαραλιάκος, κ. Χιονίδης και κα Σκούφα, η αντιπεριφερειάρχης κα Σ. Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Α. Παπαζήσης και ο εκλεγείς Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κ. Κουκοδήμος, ο εκλεγείς Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού κ. Α. Μανώλας, οι Περιφερειαριακοί Σύμβουλοι κ. Απ. Τζιόβας και κ. Χρ. Τζιουβάρας, ο Διοικητής της 24ης Τ/Θ Ταξιαρχίας, Διοικητές και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, οι πρώην Δήμαρχοι Λιτοχώρου κ. Αθ. Τσιφοδήμος, κ. Ν. Κουκουτάτσιος, κ. Σπ. Ντάβανος, Λεπτοκαρυάς κ. Γ. Τσαρούχας και Δίου κ. Δ. Καραΐσκος, ο πρώην νομάρχης κ. Γ. Παπαστεργίου, οι καθηγητές ΑΠΘ κ. Γ. Μπόντης κ. Αθ. Αγγελόπουλος, κ. Γ. Κυρίτσης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλ. Χατζηχριστοδούλου, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ευ. Ξυπτερά, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Μ. Παπαδημητρίου, ο Δοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Αν. Μυστρίδης, η πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κα Α. Στρίμπα, και πολλοί άλλοι.

 

 


 

 

 

Κατερίνη, 26.08.2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) Πιερίας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΣΤΙΑΣ  με την ευκαιρία της ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος δημάρχου Δίου – Ολυμπου Ευάγγελου Γερολιολιου και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εύχεται  πετυχημένη και δημιουργική θητεία.

 

Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χαράλαμπος Απ. Μπρουσκέλης                                                                                Νικόλαος Β. Ντούλας