Μπαίνουμε “σε σειρά”;

με την βοήθεια εθελοντών;

η νέα διοίκηση εξέδωσε σήμερα ευχαριστήριο – η κάθαρσις συνεχίζεται;

 

Η προσπάθεια της νέας διοίκησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την αποκομιδή που “έπιασε πάτο”, γίνεται με την συμβολή εθελοντών. Αναγκαστικά, γιατί -ως Δήμος- έχουμε εξαντλήσει όλα τα πρόσφορα μέσα και τις δυνατότητες. Η προσπάθεια προετοιμάστηκε πολλές μέρες πριν εκκινήσει και “επίσημα” και σήμερα δημοσιεύεται με δελτίο Τύπου. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Παράλληλα με την προσπάθεια της γενικότερης καταγραφής μέσων και προσωπικού που ήδη αποφέρει αποτελέσματα. Η απερχόμενη διοίκηση προτιμά να ασχολείται με τα έργα που άφησε πίσω της για να εκκινήσουν ή να ολοκληρωθούν και να αποδίσει το απαράδεκτο πρόβλημα καθαριότητας …στην άυξηση του τουρισμού που πέτυχε με την …διαφημιστική προβολή (ενός τόπου που “βούλιαζε” στο σκουπίδι). Οι δεσμεύσεις της νέας διοίκησης για αποκατάσταση της δυνατότητας αποκομιδής συναγωνίζονται τις δεσμεύσεις για διαφάνεια και έλεγχο σε όλα τα επίπεδα. Φτάνει τα τηρηθεί κι αυτή η δέσμευση και να μην κρυφτεί πίσω και κάτω από σκουπίδια, “σκουπίδια” και χαλιά…

 

 

 

 

Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου, ο Δήμαρχος Γερολιόλιος Βαγγέλης και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας, θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες προς:

  1. Τους Εθελοντές αποκομιδής, υπαλλήλους της ΔΕΑΔΟ και ιδιώτες κκ Πίτσιο Γεώργιο, Ηραντόπουλο Κ., Κωλονιάρη Γεώργιο, Αγγέλογλου Ανδρέα, Αρζάνα Διονύση και Γκρίνια Γεώργιο.

2) Τους εθελοντές ιδιοκτήτες βαρέων μηχανημάτων κ φορτηγών κκ Αφοι Μιχολιού, Τσιανάκα Νικόλαο, Μιχαλίτσιο Γεώργιο, Τομαρά Δημήτριο, Γραβάνη Αχιλλέα, Τομαρά Γεώργιο και την κ. Κουμουρτζή Μαρία.

3) Όλους τους υπαλλήλους της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου,

για τη συμβολή τους στην αποκομιδή των απορριμμάτων που πραγματοποίησαν και την επακόλουθη βελτίωση της εικόνας του Δήμου, η οποία ιδιαιτέρως κατά τους θερινούς μήνες επιβαρύνθηκε επιπροσθέτως λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην περιοχή μας.

Με την ευκαιρία αυτή, η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Δημότες της ότι έχει θέσει ως πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και την αποφυγή στο παρόν και το άμεσο μέλλον παρόμοιων εικόνων στις κοινότητες και τους οικισμούς του Δήμου μας.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών

 

Λιτόχωρο, 3 Σεπτεμβρίου 2019

Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

Αντιδημαρχία Καθαριότητας