Αγιασμοί και

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

τελετές, ευχές και οδική ασφάλεια

 

 

 

 

Λιτόχωρο, 11 Σεπτεμβρίου 2019.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θερμή υποδοχή τού Λυκείου Κονταριώτισσας στον καθηγητή τους, νυν Δήμαρχο Ε.Γερολιόλιο.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Με την παρουσία και τις ευχές τής τοπικής Εκκλησίας, του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Ευάγγελου Γερολιόλιου, Προέδρων Κοινοτήτων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, εκπαιδευτικών και γονέων τελέστηκαν Αγιασμοί σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Δίου-Ολύμπου, λόγω έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές έζησε το Λύκειο Κονταριώτισσας όπου ο Δήμαρχος κ. Γερολιόλιος παραβρέθηκε, φέτος, όχι ως Καθηγητής τού Λυκείου αλλά ως Δήμαρχος.

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί καλωσόρισαν θερμά τον συνάδελφό τους και του ευχήθηκαν καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του.

Ευχαρίστησε για την υποδοχή που του έγινε καθώς και για τις ευχές που έλαβε από συναδέλφους εκπαιδευτικούς αλλά και από τη μαθητική κοινότητα του σχολείου. Ευχήθηκε δε καλή και καρποφόρα χρονιά όχι μόνο ως προς την περαιτέρω απόκτηση γνώσεων αλλά και ως προς την απόκτηση εμπειριών και βιωμάτων, στοιχεία που είναι χρήσιμα στην προσωπική τους ζωή αλλά και αργότερα στην κοινωνική τους ζωή ως πολίτες.

Χαιρετισμό προς τις μαθήτριες και τους μαθητές τού Λυκείου απηύθυναν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου, ο Διευθυντής τού σχολείου καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην τελετή Αγιασμού τού Γυμνασίου και του Λυκείου Λιτοχώρου.

Ο Δήμαρχος κ. Γερολιόλιος παραβρέθηκε επίσης στον κοινό Αγιασμό τού Γυμνασίου και του Λυκείου Λιτοχώρου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας  Ευστράτιο Κυριακάκη και  τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Φαρμάκη Αστέριο.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Ενημερωτικά φυλλάδια μοίρασαν αστυνομικοί σε γονείς και μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας

Στόχος η καλλιέργεια σωστής οδικής παιδείας από μικρή ηλικία

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας μοίρασαν σήμερα (11 Σεπτεμβρίου 2019) το πρωί αστυνομικοί, σε μικρούς μαθητές και γονείς κατά την προσέλευση τους στα σχολικά συγκροτήματα της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Πέλλας, της Πιερίας, των Σερρών και της Χαλκιδικής.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Παράλληλα, από σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής των αυξημένων μέτρων τροχαίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία.

Οι έλεγχοι των σχολικών λεωφορείων και άλλες παρόμοιες τροχονομικές δράσεις με ενημερωτικές διαλέξεις των αστυνομικών στα σχολεία, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με στόχο την καλλιέργεια σωστής κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής παιδείας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα οδικής ασφάλειας και με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, υπενθυμίζει στους γονείς ότι εκείνοι είναι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί.

Γι αυτό:

  • Αναζητήστε την πιο ασφαλή διαδρομή, που πρέπει να ακολουθεί το παιδί σας, για να φθάσει και να επιστρέψει από το σχολείο του.
  • Η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι απαραίτητα και η πιο ακίνδυνη. Ελέγξετε πολλές φορές το δρομολόγιο για το σχολείο του παιδιού σας. Όταν καταλήξετε στην πιο κατάλληλη διαδρομή, φροντίστε να τη διανύσετε πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά.
  • Ακολουθώντας καθημερινά την ίδια διαδρομή, θα μπορεί σιγά-σιγά να γνωρίσει όλες τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του δρομολογίου και κατά συνέπεια τους ενδεχόμενους κινδύνους.
  • Το παιδί πρέπει να μάθει να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου, πριν περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Πρέπει να μάθει να ελέγχει προσεκτικά αριστερά και δεξιά το δρόμο και να τον διασχίζει μόνο όταν θα είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν περνούν οχήματα.
  • Μάθετε στο παιδί σας να αντιλαμβάνεται σωστά πότε ένα όχημα είναι μακριά ή κοντά του. Μια κακή εκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.
  • Κρατάτε πάντα από το χέρι το παιδί σας, που πρέπει να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου.
  • Μάθετε στο παιδί σας ότι ακόμα και στις διαβάσεις των πεζών πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικό. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ο προσεκτικός έλεγχος του δρόμου δεξιά και αριστερά.
  • Ιδίως τις βραδινές ώρες, το κίτρινο χρώμα στα ρούχα του παιδιού ή τα αντανακλαστικά αυτοκόλλητα, βοηθούν τους οδηγούς να αντιληφθούν καλύτερα την παρουσία του στο δρόμο.
  • Αν στο σχολείο ή τη διαδρομή υπάρχει έλλειψη ή φθορές σε σηματοδότες ή πινακίδες (οδικά σήματα), ενημερώστε άμεσα τους αρμόδιους φορείς.

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr, στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη».

 


Εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους/τις εκπαιδευτικούς, στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά από σήμερα, πρόοδο, συνεργασία και πολλή δύναμη. Ειδικά οι μαθήτριες και οι μαθητές να είναι προσηλωμένοι στο στόχο τους και πάντα να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που θα προκύψουν με αισιοδοξία , δύναμη και φυσικά την βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών! Να μην εγκαταλείπετε την προσπάθειά σας και να είστε σίγουροι και σίγουρες ότι με επιμονή και υπομονή όλα τα εμπόδια που θα συναντήσετε στο δρόμο της μάθησης θα ξεπεραστούν! Καλή αρχή σε όλους !

Μπέττυ Σκούφα

Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ

 


 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας σε σχολεία της Κατερίνης

για τους καθιερωμένους αγιασμούς

Στους καθιερωμένους αγιασμούς σχολείων της Κατερίνης, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, την Τετάρτη  11 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού του 4ου Γυμνασίου- 4ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης και του  1ο Γενικού  Λυκείου Κατερίνης, όπου  ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς,  καλό και αποδοτικό διδακτικό έτος.

Η κ. Σοφία Μαυρίδου, ευχήθηκε στους μαθητές καλή χρονιά με υγεία, δύναμη, πρόοδο, να αποκομίσουν γνώσεις, δεξιότητες αλλά και όμορφες αναμνήσεις. «Η εκπαίδευση αποτελεί το θεμέλιο λίθο για το μέλλον σας, η γνώση είναι δύναμη και το σπουδαιότερο εφόδιο στη ζωή σας, παράλληλα να απολαμβάνετε την κάθε ανέμελη και ξένοιαστη  στιγμή των μαθητικών σας χρόνων», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, απευθυνόμενη στους μαθητές.

Στους διδάσκοντες, ευχήθηκε καλή δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο και υψηλό κοινωνικό έργο, που επιτελούν με επαγγελματισμό και αγάπη και στους γονείς συνέστησε, να συμπαραστέκονται με ψυχραιμία στα παιδιά τους και στο φετινό μαθητικό ΄΄στίβο΄΄, να αναγνωρίζουν τις προσπάθειές τους  και να τα ενθαρρύνουν να συνεχίζουν τον αγώνα τους.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, βρίσκεται αρωγός και σύμμαχος -στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της- για την εύρυθμη και αρτιότερη λειτουργία των σχολείων, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον μάθησης αλλά και για την επίτευξη των σκοπών της παιδείας, στο πλαίσιο ενός αναβαθμισμένου και σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος»,ανέφερε στο μήνυμά της για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η κ.Σοφία Μαυρίδου.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας
για τη νέα σχολική χρόνια

Ακόμη μια σχολική χρονιά αρχίζει, με χαρά, όνειρα, ελπίδες αλλά και αγωνίες. Μέσα από την καρδιά μου, απευθύνω τις πιο θερμές ευχές σε εσάς τους μαθητές όλων των βαθμίδων, για υγεία, πρόοδο και επιτυχίες.

Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι, επίσης, να έχουν υγεία και δύναμη για το σημαντικό έργο που επιτελούν και στους γονείς,  εύχομαι να ενθαρρύνουν τα παιδιά σ’ αυτό το νέο ταξίδι της γνώσης που ξεκινά  και να στέκονται πάντα με αγάπη δίπλα τους, σε κάθε τους επιτυχία, απογοήτευση ή αποτυχία.

Στα παιδιά της πρώτης τάξης του Δημοτικού, εύχομαι καλή αρχή και γρήγορη προσαρμογή, ενώ δύναμη, αισιοδοξία και πίστη στο στόχο που έχουν θέσει, εύχομαι στα παιδιά της Γ΄Λυκείου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, βρίσκεται αρωγός και σύμμαχος -στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της- για την εύρυθμη και αρτιότερη λειτουργία των σχολείων, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον μάθησης αλλά και για την επίτευξη των σκοπών της παιδείας, στο πλαίσιο ενός αναβαθμισμένου και σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

 

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11/09/2019

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ευχόμαστε σε όλους και όλες τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς, καλή και δημιουργική χρονιά.

Για μια ακόμη χρονιά, με βάση τον προγραμματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και την έγκαιρη δέσμευση πιστώσεων για 37.000 αναπληρωτές, τα σχολεία ανοίγουν σήμερα με τα βιβλία και την πλειονότητα των εκπαιδευτικών στη θέση τους.  Παραμένουν βέβαια ακόμα ακάλυπτα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, που θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να καλυφθούν με συμπληρωματικές προσλήψεις αναπληρωτών και να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο μόνιμος διορισμός των 4.500 εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, που θα έπρεπε ήδη να είχε πραγματοποιηθεί, όπως ακριβώς ήταν προγραμματισμένο.

Η νέα χρονιά ξεκινά όμως με αρνητικούς οιωνούς στο χώρο της εκπαίδευσης, αν κρίνουμε από τις πρώτες ρυθμίσεις και τις εξαγγελίες της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, η οποία φανέρωσε πολύ γρήγορα τις αντιεκπαιδευτικές κατευθύνσεις της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Ν.Δ., αλλά και από την σιωπή του Κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ για προσλήψεις στην εκπαίδευση.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητά μας ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα επιτρέψει, με τους αγώνες που θα αναπτύξει, να ακυρωθεί ή να υπονομευτεί κανένα από τα θετικά μέτρα που έχουν ληφθεί στη δημόσια εκπαίδευση την προηγούμενη περίοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει  το «παρών», με όλες του τις δυνάμεις, για την αποτροπή της οπισθοδρόμησης τόσο στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης όσο και στις συνθήκες εργασίας όλων των εκπαιδευτικών (δημόσιων και ιδιωτικών), με στόχο πάντα την υψηλού επιπέδου δημόσια εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.


Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντα μια νέα αφετηρία προσδοκιών, στόχων αλλά και προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη ζωή.
Η ΝΟΔΕ ΝΔ του Νομού Πιερίας εύχεται ολόψυχα, στους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς , τους γονείς αλλά και τους κηδεμόνες, σε αυτή τη νέα , δύσκολη αλλά και συνάμα συναρπαστική πορεία για γνώση και μόρφωση ,να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη , υπομονή ,πίστη αλλά και όραμα για την ευόδωση των στόχων τους.
Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές πρέπει να συμμετέχουμε στην προσπάθεια βελτίωσης της απο­τελεσματικότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, προκοπή και πρόοδο!

  ΝΟΔΕ ΝΔ του Νομού Πιερίας