Η Ελλάδα απεργεί

στις 24.9.2019

κατά του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου – την Πέμπτη η απεργία των σιδηροδρομικών

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία «δημόσιας διαβούλευσης» του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου.

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.

Προβλέπονται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών.

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

Με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας: Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα μπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος να συμφωνήσουν, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση, καθώς και σε κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση.

Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα για  προνομιακή αδειοδότηση, με χαλαρότερους όρους, όσων επιχειρήσεων βρίσκονται μέσα σε επιχειρηματικά πάρκα και η αδειοδότηση εξπρές, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πειθαρχικών ποινών ακόμα και της παύσης των αρμοδίων Δημοσίων Υπαλλήλων. Ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των επενδυτικών σχεδίων και ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος

Εγκαινιάζεται, τέλος, η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που αποτελεί απαίτηση των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων και στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα.

Το ΝΤ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πιερίας καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μην ανεχθούν νέα μέτρα σε βάρος τους και να κόψουν το βήχα και τη φόρα που πήρε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης.

Στην ενότητα και στην κοινή δράση Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα βρίσκεται η δύναμή μας.

Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει:

  • 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου. Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και ψήφισή του προχωρούμε σε απεργιακή κλιμάκωση.
  • Πανελλαδικές στάσεις εργασίας όπου κριθεί αναγκαίο από τα Σωματεία στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου 2019 για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των σωματείων ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή των εργαζομένων.

Από το ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

2019.09.18-Αφίσα-Πανδημοσιοϋπαλληλική-Απεργία-Τρίτη-24.9.2019 (1)

 

 

 

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη γνωστή τακτική της διάλυσης και του διαίρει και βασίλευε χρησιμοποιεί για μια ακόμα φορά το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών του νομού.

Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε όλη τη χώρα, παίρνανε αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα που βάζει στο γύψο τη συλλογική οργάνωση και δράση και κατακρημνίζει ότι απέμεινε από τα εργασιακά μας δικαιώματα, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης ήταν άφαντη. Μάλιστα στις 17 Σεπτέμβρη όταν μέλη του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ μαζί με άλλους συνδικαλιστές επιχείρησαν να καταθέσουν αίτημα για άμεση συνεδρίαση του ΔΣ, προκειμένου να πάρει απόφαση για την απεργία, εκείνοι κατά την προσφιλή τους συνήθεια έσπευσαν να κλειδώσουν την πόρτα της εισόδου του κτιρίου.. (!) Ήθελαν να κερδίσουν χρόνο.

Από εκεί και πέρα, τις επόμενες μέρες όχι μόνο αρνήθηκαν να παραχωρήσουν αίθουσα στο ΣΙΥΝΠ, προκειμένου να πραγματοποιήσει σύσκεψη με θέμα την απεργία, αλλά εξαφανίστηκαν κιόλας.

Φτάνοντας στο σήμερα, ρίχνοντας λάσπη στο ΠΑΜΕ, και ακολουθώντας πιστά τη γραμμή των εργοδοτών και της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ, πήραν απόφαση για απεργία στις 2 Οκτώβρη (!).. Τα πάνω κάτω φέρανε τα τσιράκια της εργοδοσίας σε όλους τους νομούς προκειμένου να σπάσουν το απεργιακό μέτωπο που έβλεπαν ότι δημιουργείται.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία της Πιερίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να γίνει δική τους υπόθεση η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 24 Σεπτέμβρη. Να δοθεί ενιαία, μαχητική, ταξική απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ, τα μεγάλα αφεντικά και τη συνδικαλιστική μαφία.

Όλοι στον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30πμ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Γραφείου Τύπου Γραμματείας Πιερίας Π.Α.ΜΕ.

  

Κατερίνη 22-9-2019

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24ωρη απεργία Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΔΕΔΥ – ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 10.30΄ π.μ.

 

Συνάδελφοι/ισσες,

Ο ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου 2019 που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ (και συμμετέχουν-καλούν η ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ και άλλες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία) για να μην περάσει ο αντεργατικός, απεργοκτόνος νόμος.

 



 

apergia24.9.19_compressed

 

 

 

Θεσσαλονίκη, 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων εναντίον νομοθετικών προβλέψεων που υπονομεύουν εργασιακά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 15.00. 

            Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο