Μια θέση στη ΣΥΝθεση

για την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

προγραμματική συμφωνία εννέα σημείων σήμερα και προεδρία ΔΕΥΑΔΟΛ μεθαύριο

 

 

 

Η αναμενόμενη εδώ και καιρό σύγκλιση και συνεργασία της διοικούσας “ΣΥΝθεσης” του Βαγγέλη Γερολιόλιου και της αντιπολιτευόμενης “ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ” του Στέργιου Φαρμάκη, ανακοινώθηκε σήμερα, δύο μέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία -μεταξύ άλλων- θα αναδειχθούν και οι διοικήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων.

Η προσέγγιση των δύο παρατάξεων με πρόθεση συνεργασίας ήταν γνωστή από καιρό και δημιούργησε ουκ ολίγες συζητήσεις και αντιδράσεις στην παράταξη του Στέργιου Φαρμάκη, όταν έγινε γνωστό ότι εξετάζει -με την σημερινή διοίκηση- την πιθανότητα αξιοποίησής του σε διοικητική θέση. Στην ουσία, η παράταξη έχει πλήρως παραγκωνιστεί και απέμεινε ένας σκληρός πυρήνας γύρω από τους τρεις εκλεγμένους συμβούλους, με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να έχει αφήσει στην τύχη της την παράταξη που στήριξε προεκλογικά, ως επιλογή της. Δεν είναι και λίγα τα στελέχη-υποψήφιοι που “πυροβολούν” προς κάθε κατεύθυνση -από το Fb- κατά των επιλογών του επικεφαλής, κάνοντας λόγο για προσωπικές προτεραιότητες που εξαφάνισαν κάθε πολιτική διαδικασία. Προέρχονται όμως από στελέχη που και τα ίδια είχαν συμπεριφερθεί με παρόμοιο τρόπο και μάλιστα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των πρόσφατων εκλογών. Οι προθέσεις του επικεφαλής επιβεβαιώθηκαν με τον ουσιαστικότερο τρόπο και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (10.9.2019), στην οποία ο Στέργιος Φαρμάκης υπερθεμάτισε και στήριξε απόλυτα τις θέσεις της διοίκησης.

Σε ότι αφορά το κείμενο της σημερινής “προγραμματικής συμφωνίας”, δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της:

  • είναι τόσο λακωνική και σύντομη που -με δεδομένο ότι δεν προηγήθηκε κάτι ανάλογο και ευκρινέστερο για το διάλογο που προηγήθηκε και τα θέματά του- αποδεικνύει ότι και καρπός αναγκών είναι και χωρίς τις ανάλογα βαθιές ιδεολογικές “ρίζες” και
  • επιβεβαιώνει ότι το σημαντικότερο θέμα της αυτοδιοικητικής θητείας που μόλις άρχισε είναι αυτό της διαχείρισης της δημοτικής μας γης, το οποίο εμφανίζεται τρίτο -κατά σειρά- στον κατάλογο με τις “κοινές προγραμματικές θέσεις”, με το θέμα των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων να έπεται στην όγδοη και προτελευταία θέση.

Η ανακοίνωση της προγραμματικής συμφωνίας

 

                     
Δήμος Δίου-Ολύμπου
Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης
Τηλ: 2352350102
e-mail: gram_dim@dion-olympos.gr                                                                                            Λιτόχωρο, 23/09/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προγραμματική συμφωνία των Δημοτικών Παρατάξεων ΣΥΝΘΕΣΗ και ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δήμου Δίου-Ολύμπου

 

Αγαπητές  συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες

Οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν, αλλά τα προβλήματα παραμένουν!

Το εκλογικό αποτέλεσμα και το σύστημα της απλής αναλογικής επιβάλλουν συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ περισσοτέρων της μιας δημοτικών παρατάξεων, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την επίλυση των σημαντικών τοπικών προβλημάτων.

Με αίσθηση ευθύνης και έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, οι δημοτικές παρατάξεις ΣΥΝΘΕΣΗ και ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ αποφάσισαν την συμπόρευση και τη συνεργασία στην διοίκηση του Δήμου, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της τετραετίας 2019 – 2023, με βάση το παρακάτω πλαίσιο παραγωγής δημοτικού έργου:

  1. Άμεση αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών καθημερινότητας του Δήμου προς τους δημότες με έμφαση στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΑΡΔΕΥΣΗ – ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ και την παροχή ψηφιακής τεχνολογίας στην οργάνωση και εξυπηρέτηση του πολίτη.
  2. Σημαντική υποστήριξη του ρόλου και του έργου των τοπικών ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ των 12 χωριών, με αρμοδιότητες και οικονομικούς πόρους.
  3. Διεκδίκηση και αξιοποίηση της ακίνητης δημοτικής περιουσίας του Δήμου, με διαδικασίες απόλυτα διαφανείς και με σκοπό την αύξηση των εσόδων του δήμου, την τοπική ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους επιστήμονες.
  4. Νέες μελέτες, τεχνικά έργα και αλλαγή του συστήματος διαχείρισης των υδάτινων πόρων για την ΥΔΡΕΥΣΗ και την ΑΡΔΕΥΣΗ σε όλο τον Δήμο, με ιδιαίτερη έμφαση στα χωριά που εμφανίζουν έλλειψη ποσότητας και ποιότητας πόσιμου νερού.
  5. Αστική και αγροτική οδοποιία, ισότιμα σε όλα τα χωριά του Δήμου, αλλά με προτεραιότητα εκεί που το οδικό δίκτυο είναι παλαιωμένο και αναντίστοιχο των αναγκών, ιδιαίτερα στα χωριά της δημοτικής ενότητας Δίου.
  6. Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων.
  7. Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου και ειδικότερα στην Ενότητα Ανατολικού Ολύμπου, με προτεραιότητα την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στη Λεπτοκαρυά και αναβάθμιση των γηπέδων του Πλαταμώνα και των Νέων Πόρων.
  8. Νέα Τοπικά Χωρικά Σχέδια για τα χωριά του δήμου και την παραλιακή ζώνη του Νέου Παντελεήμονα, της Σκοτίνας και του Λιτοχώρου, με στόχο την πολεοδόμηση και την αξιοποίησή τους.
  9. Αντιμετώπιση των χρόνιων θεμάτων του δήμου, όπως το Συνεδριακό Κέντρο του Λιτοχώρου,  το Σχέδιο του Πλαταμώνα, ο Βιολογικός.

Οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν κοινές προγραμματικές θέσεις των δύο παρατάξεων.

Τέλος, οι δύο παρατάξεις διατηρούν την οργανωτική αυτονομία τους και ταυτόχρονα, με αρχές τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση συνεργάζονται με κοινό στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη της παρολύμπιας περιοχής.