‘Ολα τριγύρω αλλάζουνε

κι όλα τα ίδια μένουν

και μόνο ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος -σύμφωνα με τον νέο μας δήμαρχο-

 

 

 

Η διαδικασία στελέχωσης της νέας διοίκησης του Δήμου Δίου-Ολύμπου ολοκληρώνεται σήμερα και αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις, αλλά κυρίως εξελίξεις, σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΕτΟ:

  • ο Γιάννης Πούλιος -από την “Ολύμπια Συμμαχία ΙΙ” θα αναδειχθεί πρόεδρος του ΔΣ της ΔΗΚΕΔΟ, θα συνεχίσει δηλαδή την θητεία του …σαν να μην πέρασε μια μέρα. Η συγκεκριμένη επιλογή φαίνεται να μην προκαλεί καμία αντίδραση του επικεφαλής του και πρώην δημάρχου Κωνσταντίνου Δημόπουλου
  • ο Στέργιος Φαρμάκης όπως είναι ήδη γνωστό- θα συνεργαστεί βάσει προγραμματικής συμφωνίας με την διοίκηση και σήμερα αναδεικνύεται πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ. Αντιδράσεις υπήρξαν στην παράταξή του, αλλά απ’ το Fb και ως εκεί, αφού στην σύγκλιση με την διοίκηση συμφώνησαν τελικά και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της “Συμπολιτείας”
  • σε τροχιά ρήξης με την “Προοπτική” και τον Πέτρο Κιάφα φαίνεται πως μπαίνει ο Διονύσης Φόλιος που δέχτηκε την πρόταση Γερολιόλιου να συμμετέχει στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, αλλά και να ψηφίζει την πρόταση της διοίκησης για δάνειο 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα συζητηθεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο
  • το πρώην 1/2 της “Αλήθειας”, Νίκος Λαπάτσης, αξιοποιείται από την διοίκηση ως αντιπρόεδρος της ΔΕΑΔΟ, ενώ ο Κ. Δημόπουλος πιθανώς θα υποδείξει και θα καταφέρει να εκλέξει τον Σάκη Μπατζικώστα στο ΔΣ της επιχείρησης.

 

Δυστυχώς, πολύπειρα στελέχη της προηγούμενης περιόδου δεν βρίσκουν θέση στον νέο αυτοδιοικητικό “ορίζοντα”, αλλά στις τέσσερις περιόδους της δημαρχίας Γερολιόλιου, υπάρχει η δυνατότητα μελλοντικής αξιοποίησης των σημαντικών αυτών αποθεμάτων. Τέλος, στη σημερινή συνεδρίαση θα συμμετέχει και ο επικεφαλής της αξιωματικής δημοτικής αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος, Κ. Δημόπουλος.