“Καμία συναίνεση, καμία σύνθεση, κανένας διάλογος”,

-παραιτηθείς- Τάκης Ανδριάς

υποψήφιος της “Συμπολιτείας” του Φαρμάκη, πρώην -πια- τοπικός σύμβουλος, παραιτήθηκε “πυροβολώντας”

Και γοργές και ασυνήθιστες εξακολουθούν να είναι οι εξελίξεις στο αυτοδιοικητικό τοπίο του Δήμου μας, με την ανεξαρτητοποίηση express Φόλιου να δίνει την σκυτάλη στην παραίτηση express Ανδριά!!!

Από σημερινό -30.9.2019- δελτίο Τύπου του προέδρου της τοπικής κοινότητας Λιτοχώρου, Ευστρ. Κυριακάκη, οι δημότες ενημερώθηκαν ότι υπήρξε παραίτηση του μέλος του Τοπικού Συμβουλίου, Τάκη Ανδριά, τον οποίο διαδέχτηκε η Ιωάννα Χασιώτη και ήδη ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντά της. Στο λακωνικό δελτίο Τύπου δεν υπήρχε καμία αναφορά στους λόγους της παραίτησης του στελέχους της “Συμπολιτείας” του Στέργιου Φαρμάκη, οπότε ήταν πολύ πιθανή η δημόσια απάντηση του παραιτηθέντα και αντικατασταθέντα. Η οποία δόθηκε στα Μέσα νωρίς το απόγευμα και περιέχει ουκ ολίγα σημαντικά.

Ο Τάκης Ανδριάς θεωρεί την παραίτησή του ως “απόρροια της απαράδεκτης και αυταρχικής συμπεριφοράς του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου, Ευστράτιου Κυριακάκη”, διαφωνεί με τον καταμερισμό -από τον πρόεδρο- των αρμοδιοτήτων των μελών του Τοπικού Συμβουλίου και “χρεώνει” στον εν αποστρατεία στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιδημοκρατική συμπεριφορά, αποτέλεσμα των βιωμάτων του -διαφορετικών απ’ του ίδιου-, σε σημείο “η λέξη Δημοκρατία να είναι άγνωστη στον κ. Κυριακάκη”!!!

Άγνωστο παραμένει -μέχρι στιγμής- ποια στάση κράτησε στην διαμάχη των δύο αιρετών ο επικεφαλής του συνδυασμού του κ. Ανδριά, Στέργιος Φαρμάκης, που πρόσφατα ανακοίνωσε την σύγκλιση με την διοίκηση του Βαγγέλη Γερολιόλιου, συνεργασία που ήδη τον ανέδειξε πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ. Όπως ανακοινώθηκε και είναι γνωστό, η σύγκλιση της διοίκησης με την παράταξη της αντιπολίτευσης, ήταν αποτέλεσμα σύντομης -έστω- προγραμματικής συζήτησης, μεταξύ των δύο πλευρών. Όπως προκύπτει όμως τώρα, την ώρα που οι δυο πλευρές φέρονταν να συμφωνούν και να συγκλίνουν απροβλημάτιστα, μαίνονταν μια πρακτική και πολιτική διαμάχη με καθόλου ασαφή και αφηρημένα χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕτΟ, υπήρχε μια … αδιόρατη κοινή πρόθεση ο ήδη παραιτηθείς Ανδριάς να αναδειχθεί αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, ακόμη και μετά την αλλαγή του “Κλεισθένη” για το συγκεκριμένο θέμα, δίνοντας την επιλογή στον πρόεδρο του σώματος.

Με δεδομένο ότι ο Στέργιος Φαρμάκης και η παράταξή του ήδη είναι μέρος της διοίκησης, ο Τάκης Ανδριάς ήδη “παραιτημένος και η Ιωάννα Χασιώτη ήδη ορκισμένη τοπική σύμβουλος, είναι σχεδόν ότι το θέμα “θα τελειώσει εδώ’. Τελικά, καθήκοντα αντπροέδρου ανέλαβε ήδη ο Νίκος Κολωνιάρης.

Η ανακοίνωση της Τοπικής Κοινότητας

 

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 15, ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Τηλ.: 2352350134
Φαξ: 2352350128
Email: koinotitalitoxwrou@gmail.com

Λιτόχωρο, 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν υποβολής παραίτησης του ΑΝΔΡΙΑ Δημητρίου, από τακτικό μέλος του Συμβουλίου της Κοινότητας Λιτοχώρου, κλήθηκε για ορκωμοσία το πρώτο αναπληρωματικό μέλος του Συνδυασμού «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ», κ. ΧΑΣΙΩΤΗ Ιωάννα και ήδη ανέλαβε καθήκοντα.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ

 

 

Η επιστολή Ανδριά

Λιτόχωρο, 26-9-2019.

Επιστολή Δημήτρη Κ. Ανδριά προς τους Δημότες της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου

Αγαπητοί Συνδημότες,

Με την παρούσα επιστολή μου, επιθυμώ να σας ενημερώσω για την παραίτησή μου από το επταμελές Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου. Μια παραίτηση απόρροια της απαράδεκτης και αυταρχικής συμπεριφοράς του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου, Ευστράτιου Κυριακάκη.
Συγκεκριμένα, κατά τον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων των μελών, μου εδόθησαν τομείς όπως τα πεζοδρόμια, τα φρεάτια (φαντάζομαι και οι υπόνομοι και οι βόθροι). Χωρίς να απαξιώνω τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες, πιστεύω ότι στον τομέα πολιτισμού – αθλητισμού και παιδείας είχα την εμπειρία και τη διάθεση να προσφέρω ανάλογα. Δεν κρίθηκα όμως ούτε ικανός, ούτε έμπειρος. Σε παρατήρησή μου στον Πρόεδρο για το θέμα αυτό, μου απάντησε ωμά ότι ο Νόμος δίνει το δικαίωμα στον Πρόεδρο να ορίζει τις αρμοδιότητες, παραγνωρίζοντας βέβαια ο κ. Κυριακάκης ότι άλλο είναι το νόμιμο και άλλο το ηθικό.
Στα 68 μου χρόνια και μετά από 32 χρόνια προσφοράς στη Δημοτική Εκπαίδευση καθώς και 2 χρόνια προσφοράς ως ο Πρώτος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου (2011-2012), είδα την απαξίωση του κ. Κυριακάκη στο πρόσωπό μου. Καμία συναίνεση, καμία σύνθεση, κανένας διάλογος.
Βέβαια, πρέπει να δείξουμε κατανόηση και συμπάθεια, διότι η λέξη Δημοκρατία είναι άγνωστη στον κ. Κυριακάκη. Τα βιώματά μας διαφορετικά, διαφορετικό και το παρελθόν μας. Κι αυτά τα βιώματα μας ακολουθούν σ’ ολόκληρη τη ζωή.
Μετά από όλα αυτά, λοιπόν, η παραίτηση για εμένα ήταν μονόδρομος. Διότι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στον δικό μου ηθικό κώδικα είναι αδιαπραγμάτευτη.
Ζητώ την κατανόηση όλων όσων με γνωρίζουν, με εκτιμούν και με στήριξαν. Για εμένα ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Δυστυχώς, ήθελα να προσφέρω, αλλά δεν μου επιτράπηκε. Παραδίδω τη θέση του Μέλους της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου σε μια νέα γυναίκα, επιστήμονα, άξια κυρία, την Ιωάννα Χασιώτη. Και ολόψυχα της εύχομαι καλή επιτυχία.
Αγάπη και εκτίμηση σ’ αυτούς που επιλέγουν να βαδίζουν όρθιοι στον δύσκολο δρόμο τής ζωής.
Δημήτρης Κ. Ανδριάς
Συνταξιούχος Δάσκαλος
τ. Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου.
Υ.Γ.: «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: Μην την εξευτελίζεις».
Κωνσταντίνος Π. Καβάφης.