Ρατσιστικό ολίσθημα Γερολιόλιου,

ανεπάρκεια Σαμαρά

και… και είμαστε μόνο στον 2ο μήνα της νέας διοίκησης…

 

 

 

 

 

Μια πρόταση του επικεφαλής της “Προοπτικής”, Πέτρου Κιάφα, προς το Δημοτικό Συμβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρίαση, για τις αποζημιώσεις των αιρετών, προκάλεσε την οξεία παρέμβαση του δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου που κατέληξε σε ένα διπλό ρατσιστικό ολίσθημα που καταδίκασαν οι της αντιπολίτευσης.

Το “αν δυσκολεύεστε να χειριστείτε την ελληνική γλώσσα σωστά, γράψτε το” του δημάρχου προς τον Κιάφα, “ξεχείλισε το ποτήρι”, αφού είχε προηγηθεί η … υπενθύμισή του ότι είναι δημοτικός σύμβουλος με προϋπηρεσία δεκαετίας… Κι όλα αυτά γιατί ο δήμαρχος έκρινε ότι η πρόταση του επικεφαλής της “Προοπτικής” δεν είχε εξηγηθεί πλήρως. Ο πρώτος κύκλος του επεισοδίου -και η πρώτη προσβολή- εκτυλίχτηκε με τον πρόεδρο του σώματος, Κ. Σαμαρά να παρακολουθεί χωρίς να παρεμβαίνει. Όπως ήταν φυσικό, “τα αίματα άναψαν” και μια ακόμη οξεία αντιπαράθεση ξεκίνησε, με τον δήμαρχο να εξηγεί ότι η πρόταση Κιάφα δεν μπορεί να έχει κάποια σχέση με το υπό συζήτηση θέμα και αποτελεί ένδειξη σεβασμού προς το σώμα να γράφουν τις τοποθετήσεις τους, όσοι θεωρήσουν ότι δεν μπορούν να εκφραστούν επαρκώς!!! Την συμπεριφορά του δημάρχου έψεξαν -από την αντιπολίτευση- οι Μυλωνέρος και Κουρίτα, οι οποίοι πρότειναν να υπάρξει επανόρθωση και συγγνώμη του δημάρχου προς τον δέκτη της ρατσιστικής συμπεριφοράς. Όπως μάλιστα -πολύ σωστά- παρατήρησε η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ο πρόεδρος του σώματος δεν προστάτευσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ως οφείλει, αλλά έδρασε ως υποστηρικτής του δημάρχου και επεσήμανε ότι πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα, σε μικρό χρονικό διάστημα, με πρώτο θύμα την ίδια και θύτη τον Κ. Κουριάτη.

Το επεισόδιο έληξε και το σώμα έφτασε στην ψηφοφορία για το θέμα, χάρις στην …φούρια του προέδρου και -δυστυχώς- χωρίς η επανόρθωση να έρθει ποτέ.

Η άποψη της ΕτΟ

Σε επίπεδο κωδικών, προϋπολογισμού, και άλλων παρόμοιων γραφειοκρατικών, πράγματι οι αποζημιώσεις των αιρετών και οι αποδοχές των δημοτικών υπαλλήλων μπορεί να μην έχουν καμία σχέση.
Πολιτικά όμως τα δύο θέματα μπορεί να συνδέονται και πολύ στενά και πολύ εύκολα. Το απέδειξε η ένταση της παρέμβασής σας και η υπερβολική βία της προσβολής σας, κε δήμαρχε.
Πολιτικό ήταν -και είναι- το θέμα που έθεσε ο Κιάφας και δεν απαντήθηκε πολιτικά.
Κατά τα πρότυπα Δημόπουλου, απαντήθηκε …δικολαβίστικα (για να μην υπάρχουν κενά, το Δημοτικό Συμβούλιο μπορούσε να αποδεχτεί ομόφωνα τα όσα ο νόμος ορίζει, ΑΛΛΑ στη συνέχεια μπορούσαν και μπορούν οι ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ να αποποιηθούν το ευεργέτημα και να το διαθέσουν όπως θέλουν, με κωδικούς ή χωρίς κωδικούς και γραφειοκρατία).
Η τοποθέτηση Κιάφα ήταν επαρκής.
Αλλά και επαρκής να μην ήταν και παραπλανητική να ήταν και παράνομη να ήταν και ό,τι άλλο ανάξιο λόγου να ήταν, όπως είπατε και σεις… μεσολάβησαν εκλογές και απ΄ αυτές προέκυψε το Δημοτικό Συμβούλιο και η διοίκηση.  Ο λαός έστειλε στα έδρανα αυτούς που έστειλε. Το πως και γιατί τους επέλεξε, το ξέρει ο λαός, δηλαδή ο καθένας μας χώρια και -δυστυχώς- ως εκεί. Με βάση τις στατιστικές, μπορείτε να δείτε πόσοι αιρετοί είναι πιθανώς κλειστοφοβικοί, αναλφάβητοι, παιδεραστές ή μυθομανείς. Είναι όμως αιρετοί.

Ναι, όλοι μας αντιδράσαμε στο πρόσφατο παρελθόν όταν οι έμμισθοι πχ της ΔΕΑΔΟ εισέπρατταν την αντιμισθία τους κανονικά και στην ώρα της, η επιχείρηση πήγαινε και πάει για πτώχευση και οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν είχαν να δούνε μισθό επί εξάμηνο και βάλε και η ΔΕΗ έκοβε το ρεύμα ή και το κόβει ακόμα. Απ’ αυτό το πολιτικό κεφάλαιο/προσωπικό, αντλήσατε κι εσείς πάμπολλα στελέχη, κε δήμαρχε, και μεις δίκιο έχουμε να φυσάμε και το χυλό και την γιαούρτη, ειδικά όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι πληρώνετε τιμολόγια. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Χωρίς όρια παραταξιακά, αφού οι συνεργασίες σας ξεπερνούν αυτήν με την “Συμπολιτεία”. Και τα τιμολόγια -όπως σίγουρα γνωρίζετε- μπορεί να έχουν την ένδειξη “ΕΞΟΦΛΗΘΕΝ”, αλλά ξοφλημένα να μην είναι.
Θα το επαναλάβω και θα το επαναλαμβάνω όσο χρειαστεί, προκειμένου να συγχρονιστεί η πραγματικότητα με τα όσα διαδραματίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη δημόσια σφαίρα: υπάρχει τεράστια απόσταση από τα πραγματικά γεγονότα και τα όσα εμφανίζετε -όλοι οι αιρετοί μας, εδώ και χρόνια πάρα πολλά- στο προσκήνιο. Είναι ήδη τόσα πολλά που όταν το δοχείο με τα κρυμμένα αλλά υπαρκτά ραγίσει, θα σας πνίξουν απότομα. Είπα και ελάλησα και αμαρτία ουκ έχω -όπως το λέμε λαϊκά- και ΟΕΔ -όταν κι αυτό θα εκπληρωθεί-.

Είναι άλλο να πει κάποιος “μπορεί να έχεις πρόβλημα επικοινωνίας” και εντελώς διαφορετικό να πει “έχεις πρόβλημα επικοινωνίας και κοίταξε το”. Αν μάλιστα το λέει αιρετός σε αιρετό, στην πιο δημόσια στιγμή της δημόσιας ζωής μας… τότε όσοι έβριζαν ακατάσχετα και μόνιμα στην προηγούμενη διοικητική περίοδο, έχουν δικαιωθεί ήδη, στον δεύτερο μήνα της θητείας τους. Κι ένα τελευταίο, κε δήμαρχε. Είναι πολύ νωρίς για να παγιώσουμε συμπεράσματα. Όλοι μας. Κι εσείς, προσωπικά. Και ειδικά για τον εαυτό σας. Είναι εξαιρετικά απόλυτο το “δεν διακόπτω ποτέ τον ομιλητή” και την αξία και την έκταση του “απόλυτου”, σεις την κατανοείτε καλύτερα από όσους δεν είναι μαθηματικοί. Διακόψετε και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σ’ άλλες και -δυστυχώς- ο κος Σαμαράς δεν επέλεξε να πει ένα αθωωτικό “ο κος δήμαρχος (έχει τον λόγο)”, έστω ενώ μιλούσατε ήδη…