Θα είναι ΚΑΙ ο Δημόπουλος

στη συνεδρίαση για τα τέλη

τέλος μπορεί να λάβει και η συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

Την Πέμπτη 31.10.2019, στις 6μμ, συνεδριάζει το Δημοτικό μας Συμβούλιο και -σύμφωνα με πληροφορίες της ΕτΟ- υπάρχει σοβαρή πιθανότητα στη συνεδρίαση να προσέλθει και ο απελθών δήμαρχος και επικεφαλής της “Ολύμπιας Συμμαχίας ΙΙ”, Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Δημόπουλο να έχει ανακοινώσει στην παράταξή του ότι -λόγω πολλών, νέων και παλαιών, ανειλημμένων υποχρεώσεων- η παρουσία και συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του ανώτατου οργάνου διοίκησης του Δήμου μας θα “πάει” με ρυθμό …”δύο έξω-μία μέσα”, ήτοι μία στις τρεις συνεδριάσεις. Ήδη, στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο αντ’ αυτού Αστέριος Χονδρόπουλος κατέθεσε στο προεδρείο δήλωση του επικεφαλής που τον χρήζει …αντιπρόσωπό του, όταν ο ίδιος απουσιάζει. Ο πρόεδρος του σώματος Κωνσταντίνος Σαμαράς επιφυλάχτηκε για το κατά πόσο μια τέτοια διαδικασία προβλέπεται από το νόμο και τις διατάξεις για τις δημοτικές παρατάξεις. Το θέμα περιπλέχτηκε περαιτέρω όταν στην συνέχεια ο Χονδρόπουλος κατέθεσε στο προεδρείο αντίγραφο παλιότερης επιστολής του Δημόπουλου προς την νομική σύμβουλο του Δήμου, ως σχόλιο του απελθόντα δημάρχου στα της υπόθεσης της αποζημίωσης από την απαλλοτρίωση υπέρ της ΠΑΘΕ. Όχι μόνο ο εκπρόσωπος του Δημόπουλου δεν μπόρεσε να συνδέσει την επιστολή με το θέμα, αλλά η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του βασικού στελέχους της παράταξης Βαγγέλη Γρεβενίτη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να είναι ο Αστέριος Χονδρόπουλος εκπρόσωπος και αντικαταστάτης του Κων. Δημόπουλου, αλλά δεν μπορεί να δεχτεί την ανάθεση των καθηκόντων αυτών, χωρίς προηγούμενη συζήτηση του θέματος εντός της παράταξης. Πολύ περισσότερο, δήλωσε ότι δεν μπορεί να δεχτεί μια απόφαση του επικεφαλής (για την χρήση μιας παλιάς επιστολής εσωτερικής επικοινωνίας) χωρίς κι αυτή να έχει συζητηθεί και να αποφασιστεί από τα μέλη της παράταξης, σε ανάλογη διαδικασία.

Πέρα από το μοντέλο “δύο έξω-μία μέσα”, οι πληροφορίες από το εσωτερικό της “Ολύμπιας Συμμαχίας ΙΙ” θέλουν τα παλιότερα στελέχη -που πρακτικά έχουν προσχωρήσει στη νέα διοίκηση (Γρεβενίτης, Πούλιος)- να πιέζουν για παραίτηση του Δήμόπουλου, λόγω ακριβώς της απόφασής του να εμφανίζεται σποραδικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφεύγει την λήψη αποφάσεων εντός της παράταξης, με διαδικασίες. Στο μοντέλο αυτό της “υπερχαλαρής” ηγεσίας κατέληξαν οι της “Ολύμπιας Συμμαχίας ΙΙ” κυρίως λόγω των διαφορετικών απόψεων τους για την συνεργασία με την διοικούσα παράταξη. Αντίρροπες δυνάμεις στις πιέσεις Γρεβενίτη-Πούλιου είναι η στάση των Τσιμήτρη-Δαδούλη που για -πιθανώς- διαφορετικούς λόγους εμμένουν στην παραμονή Δημόπουλου ως επικεφαλής. Διαθέσεις φέρεται να έχει αλλάξει προσφάτως η Μαρία Τσιμήτρη, η οποία ίσως και να δεχτεί τώρα μια τέτοια εξέλιξη. Θεωρείται βέβαιο ότι η παράταξη θα συνεδριάσει προ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε και θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις.

 

 

 

Σε ότι αφορά τα θέματα της συνεδρίασης, είναι όσα πρέπει να καθορισθούν, προκειμένου αμέσως μετά να συζητηθεί ο προϋπολογισμός του 2020. Συν την συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου. Στις εισηγήσεις των προς συζήτηση θεμάτων μπορείτε να δείτε τι πιθανώς θα εγκριθει στο μεθαυριανό Συμβούλιο.

Στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία, το θέμα των τριών εξαφανισμένων απορριμματοφόρων αναμένεται να συνεχίσει να απασχολεί τους αιρετούς μας άρχοντες.

 

 

 

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στην Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 31.10.2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου», για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

 

1. Λήψη απόφασης για την επιβολή τελών ύδρευσης – αποχέτευσης για το έτος 2020.

Εισήγηση: Δήμαρχος

2. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό τελών  φωτισμού-καθαριότητας έτους 2020.

Εισήγηση: Δήμαρχος

3. Λήψη απόφασης για καθορισμό φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων έτους 2020.

Εισήγηση: Δήμαρχος

4. Λήψη απόφασης για  την επιβολή τελών άρδευσης για το έτος 2020.

Εισήγηση: Δήμαρχος

5. Λήψη απόφασης για  την επιβολή τελών Λαϊκών Αγορών  για το έτος 2020. Εισήγηση: Δήμαρχος
6. Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Εισήγηση: Πρόεδρος Δ.Σ.

 

 

                Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

             Σαμαράς Κωνσταντίνος

 

Κοινοποιείται

1.- Δήμαρχο Δίου Ολύμπου

2.- Γενική Γραμματέα Δήμου Δίου Ολύμπου

3.- Δημοτικούς Συμβούλους

4.- Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος

5.- Προϊσταμένους Τμημάτων

6.- Νομική Σύμβουλο Δήμου Δίου Ολύμπου, κ. Χατζή Αθηνά

7.- Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων

8.- Επιστημονικούς συνεργάτες

 

 

udrapoxΨΘ2ΝΩ9Δ-ΘΞΙ

 

 

fwtka8ΩΞΤΖΩ9Δ-ΗΨ3

 

 

hlektrxwr6ΝΒΥΩ9Δ-156

 

 

ardeushΨΣΒΓΩ9Δ-Φ6Φ

 

 

 

laikesΩΓΦΤΩ9Δ-ΞΚΦ