Κυριακάτικη -παράνομη- αμμοληψία

και κυριακάτικη σύλληψη

δυο συλλήψεις και μια κατάσχεση – άθικτο το παράνομο εργοτάξιο

 

 

 

 

Ένας 49χρονος κι ένας 52χρονος συνελήφθησαν και το φορτηγό που οδηγούσε ο πρώτος κατασχέθηκε, όταν αστυνομικοί εντόπισαν την παράνομη μεταφορά αμμοχάλικου που προήλθε από επίσης παράνομη αμμοληψία.

Για το περιστατικό είχε ενημερώσει ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία είχε επίσης προκύψει ότι πρόσφατα έγιναν δύο καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές για παράνομες αμμοληψίες στον Δήμο μας. Οι καταγγελίες έγιναν από την προηγούμενη και την σημερινή δοίκηση της ΔΕΑΔΟ, τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2019.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕτΟ από το αρμόδιο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, στις 7.50 το πρωί της Κυριακής 27.10.2019, αστυνομικοί του ΑΤ Κατερίνης εντόπισαν φορτηγό να κινείται σε αγροτικό δρόμο στην περιοχή του ρέματος Ορλιά, το ακινητοποίησαν και πραγματοποίησαν έλεγχο. Όπως προέκυψε, το φορτηγό μετέφερε 26.750 κιλά αμμοχάλικο που προήλθε από παράνομη αμμοληψία σε ρέμα της περιοχής και -κατά την ομολογία του 49χρονου οδηγού του φορτηγού- θα κατέληγε σε αγρό συγγενούς του. Μαζί με τον 49χρονο οδηγό συνελήφθη και ο 52χρονος συνοδηγός που παραδέχτηκε ότι η αμμοληψία έγινε με χωματουργικό που χειριζόταν ο ίδιος. Το φορτηγό κατασχέθηκε και το φορτίο του αποτέθηκε ελεγχόμενα στην ΔΕΑΔΟ, όπου θα φυλαχτεί ως δικαστήριο να αποφανθεί για την υπόθεση. Στον οδηγό επιβλήθηκαν και πρόστιμα λόγω παραβάσεων του ΚΟΚ για μεταφορά υπέρβαρου φορτίου και μη κανονική λειτουργία του ταχογράφου του φορτηγού.